Gå direkt till innehåll
Samsung Pay till Länsförsäkringars kunder

Pressmeddelande -

Samsung Pay till Länsförsäkringars kunder

Samsung Pay fungerar nu med nästan 90 procent av alla svenska betalkort.

Stockholm, 2 oktober 2018 – I dag presenterar Samsung och Länsförsäkringar att den mobila betaltjänsten Samsung Pay nu är tillgänglig för Länsförsäkringars kortkunder. Samsung Pay, som lanserades i Sverige i april 2017, var den första mobila betaltjänsten med bankers betalkort på den svenska marknaden. Sedan starten har antalet banker och kortnätverk som anslutit sig stadigt ökat och idag fungerar Samsung Pay med nästan 90 procent av alla betalkort i Sverige. Inom några månader kommer även Volvofinans att erbjuda sina kunder Samsung Pay.

Idag är Samsung Pay inte bara en mobil betaltjänst som accepteras praktiskt taget överallt där du kan betala med kort, utan också en plats att samla alla dina medlemskort på - en mobil plånbok som både gör det enklare och smidigare att handla i butik. Sedan lanseringen i Sydkorea i augusti 2015 har tjänsten nu lanserats på 24 marknader med ungefär 2000 partners globalt. Nyligen meddelade Samsung att det har genomförts mer än 1,3 miljarder transaktioner i Samsung Pay.

– Vi är väldigt glada över att även Länsförsäkringars kunder nu kan använda Samsung Pay. I och med det här samarbetet fungerar betaltjänsten med nästan 90 procent av alla svenska betalkort och i takt med att nya telefoner med stöd för tjänsten kommer ut på marknaden så blir det möjligt för allt fler svenskar att göra enkla och säkra betalningar med mobilen, säger Oscar Nöjd, affärsutvecklingschef för Samsung Mobiltelefoni i Norden.

– Vi vill erbjuda våra kunder enkla, smarta och säkra betalningslösningar och det känns väldigt bra att vi nu kan erbjuda Samsung Pay till alla våra kortkunder. Tjänsten har varit efterfrågad och därför är det glädjande att våra kunder nu kan börja betala med mobilen i så gott som alla butiker i landet, säger Thomas Glimstedt, Affärsutvecklingschef, Länsförsäkringar Bank.

Samsung Pay online och medlemskort
Ambitionen med Samsung Pay är att det ska vara din mobila plånbok och den senaste tiden har Samsung utvecklat erbjudandet ytterligare i den riktningen. Förutom enkla och säkra mobila betalningar gör Samsung Pay det även enklare att hålla koll på medlems- och klubbkort. Dessa sparas i appen och du behöver inte längre hålla koll på plastkort. Återförsäljare och kedjor kan lägga in sina medlemskort i Samsung Pay och nyligen valde till exempel klädkedjan H&M att göra detta för att förenkla för sina kunder. Med medlemskort i Samsung Pay fortsätter man att samla poäng med sitt digitala medlemskort. Samsung Pay har även utvecklats när det gäller enkla och säkra betalningar på nätet och sedan en tid tillbaka är det möjligt att göra online-köp via Samsung Pay i Samsungs egna appar Galaxy Apps, Samsung Themes samt i appen Musement.

Det här är Samsung Pay:

ENKELT. För att göra en betalning med Samsung Pay sveper man uppåt från skärmens nedre kant från låst skärm, hemskärm eller standby. Verifiera med fingeravtryck, iris eller kod och håll enheten intill betalterminalen. Om betalterminalen frågar efter PIN-kod så slår man in samma kod som används för plastkortet. För att använda ett medlemskort i butik visas medlems- eller personnumret enkelt upp som streckkod eller siffror direkt i appen.

SÄKERT. Samsung Pay är tryggt att använda tack vare flera säkerhetslager. Verifiering med fingeravtryck, iris eller kod, tokenisering och Samsung Knox håller användarens bankuppgifter säkra och skyddade.

ÖVERALLT. Samsung Pay fungerar nästan överallt. Nära 100 procent av befintliga betalterminaler i Sverige accepterar redan Samsung Pay, vilket gör den till marknadens mest accepterade mobila betalningstjänst. Handlarna behöver inte uppgradera eller förändra sina befintliga betalterminaler då Samsung Pay redan är anpassad till den befintliga tekniken.

Kompatibla enheter: Galaxy S9 och Galaxy S9+, Galaxy A8 (2018), Galaxy Note9, Galaxy Note8, Galaxy S8 och S8+, Galaxy S7 och S7 edge, Galaxy A5 (2017) och A5 (2016) samt smartklockorna Gear S3 och Galaxy Watch.

Kort från följande partners fungerar nu i Samsung Pay: Länsförsäkringar Bank, Nordea, SEB, Handelsbanken, Swedbank och Sparbankerna, ICA Banken, Eurocard, Rikskuponger, Danske Bank, Skandia, Ecster och First Card.

Det inkluderar även kort som exempelvis Circle K, SAS Mastercard, Nordic Choice Club Mastercard, SJ Prio Mastercard, Cybercom Issued by Eurocard, Deloitte Issued By Eurocard, Finnair Plus Mastercard, GlobeCard Mastercard, INGO Mastercard, NK Nyckeln Mastercard, OpelKortet Mastercard, SaabKortet Mastercard och Wallet Mastercard.

För mer information om Samsung Pay, besök www.samsung.se/pay

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material