Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung öppnar upp för 5G med ny mjukvara

Pressmeddelande   •   Jun 12, 2020 14:05 CEST

Samsung lanserar idag uppdaterad mjukvara som gör att Telia- och Tele2-kunder med en 5G-redo telefon i Galaxy S20-serien kommer kunna koppla upp sig och njuta av 5G i delar av Sverige. Uppdateringen sker automatiskt och kommer pågå i en vecka med start idag 12 juni.

Stockholm, 12 juni 2020 – En efterlängtad mjukvaruuppdatering gör det nu möjligt för Samsunganvändare i Sverige att kunna surfa i 5G. Mjukvaruuppdateringen gäller för Samsung Galaxy S20 5G, Samsung Galaxy S20+ och Galaxy S20 Ultra och abonnenter hos Telia och Tele2. Ytterligare uppdateringar anpassade efter fler operatörer kommer ske löpnade framåt i takt med att fler 5G-nät blir tillgängliga.

5G-nätet byggs nu ut i Sverige och flera operatörer har lanserat 5G-uppkoppling till sina kunder. 5G kommer att ge helt nya upplevelser och möjligheter. Med snabbare uppkoppling kan användarna t.ex. kunna streama sin favoritserie i HD på väg till jobbet, spela de mest krävande onlinespelen direkt i mobilen eller spela in och ladda upp videos till sociala medier även i de mest folktäta platser, såsom på en konsert.

– Med 5G tas den mobila användarupplevelsen till en helt ny nivå och det känns väldigt bra att våra 5G-mobiler i S20-serien nu är uppdaterade för att kunna kopplas upp mot de 5G-nät som byggs ut runt om i landet. Oavsett om du vill ladda ner filmer, dela tunga filer eller spela i mobilen utan att det hackar så innebär 5G helt nya möjligheter, säger Oscar Otteborn Head of IM på Samsung i Norden.

Mjukvaruuppdateringen till Samsungs 5G-telefoner sker automatiskt och kommer pågå i en vecka från och med idag den 12 juni. 5G-uppkoppling kommer vara möjlig för användare som har ett 5G-abonnemang hos sin operatör och som befinner sig i ett område där operatörens 5G-nät har täckning. Uppdateringen som sker med start idag är anpassad för Telia och Tele2. Fler uppdateringar anpassade efter andra operatörer kommer att ske allt eftersom. Näten byggs för närvarande och operatörerna informerar löpande om vilka områden i landet som deras respektive 5G-nät är tillgängligt.

För mer information om Samsungs 5G-telefoner: https://www.samsung.com/se/smartphones/galaxy-s20/

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Bifogade filer

PDF-dokument