Gå direkt till innehåll
Samsung Odyssey League är tillbaka – nu med Rocket League

Pressmeddelande -

Samsung Odyssey League är tillbaka – nu med Rocket League

Samsung är återigen tillbaka med sin turnering Odyssey League. Denna gång med en europeisk Rocket Leauge-turnering som pågår mellan den 23 juli och 29 augusti.

Stockholm - 2 juli 2021 – Efter en framgångsrik Odyssey turnering för Player Unknown’s Battlegrounds (PUBG) förra året bjuder Samsung, den globala marknadsledaren för spelmonitorer[1], återigen in lag för att delta i en rafflande e-sporttävling. Exklusivt för i år är att deltagarna kommer spela Rocket League, och inte PUBG. Det finns även en rad Samsung-priser att vinna, samt en prispott på €25,000.

Europafinalens tittare kommer se Samsungs senaste lineup av Odyssey spelmonitorer, som ska användas av de lag som deltar under turneringens avslutande delar. Genom att använda Samsungs gamingskärmar, inklusive den prisbelönta Odyssey G9 som nyligen utsetts till bästa spelmonitor av European Hardware Association, och de nylanserade G70A, G50A och G30A**, kan gamers njuta av de senaste PC- och konsolspelen – med verkliga färger och skarp respons.

Odyssey League, som fått sitt namn från Samsungs innovativa utbud av spelmonitorer, söker efter Europas bästa lag inom konkurrenskraftiga titlar som PUBG, och nu även Rocket Leauge. De tävlande har en chans att vinna en del av prispotten på 25 000 €. Anmälan till turneringen är öppen från och med den 2 juli och regionala lag anmäler sig för att delta i kval med start den 23 juli. Vinnarna deltar i regionala finaler som sänds på lokala språk.

De lag som lyckas i finalen fortsätter till Europafinalen som äger rum mellan den 27 och 29 augusti. Europafinalen sänds på engelska där ett vinnande lag utses.

Regionerna som deltar i Odyssey turneringen är följande:

Regioner

Länder / Sub-regioner

Typ

Datum

1, 2, 3, 4, 5

Österrike, Schweiz, Italien, Spanien, Portugal, Polen, Östeuropa, Rumänien, Grekland, Ungern, Tjeckien, Baltikum, Slovenien, Kroatien, Bosnien och Hercegovina, Montenegro, Albanien.

Kval

23-26 juli

Regionsfinal

7-8 augusti

6, 7, 8, 9,10

Benelux, Frankrike, Tyskland, Sverige, Norge, Finland, Danmark, Storbritannien.

Kval

30 juli – 2 augusti

Regionsfinal

14-15 augusti

ALLA

Alla regioner

Europafinal

27-29 augusti


Lag som vill delta kan anmäla sig på www.odysseyleague.gg. Närmare information om villkor för att delta i tävlingen finns på hemsidan.

Samsung kommer att följa turneringen samt nyheter via Twitter (@OdysseyLeague) och via Discord-servern https://discord.gg/Z2Ed8hxjX3.

** Specifikationer för den utvidgade Odyssey Gaming Monitor serien meddelades den 21 juni 2021.

Produktspecifikation för G70A, G50A och G30A finns i bifogad PDF. 


[1] Baserat på global marknadsandel i IDC Q1 2021 Final History Report.

Om Epic Games
Epic Games grundades 1991 av VD Tim Sweeney och är ett amerikanskt företag. Företaget har sitt huvudkontor i Cary, North Carolina och har mer än 40 kontor över hela världen. Idag är Epic ett ledande interaktivt underhållningsföretag och leverantör av 3D-motorteknik

Ämnen


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material