Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung och Sectra i samarbete kring säker smartphone för europeiska myndigheter

Pressmeddelande   •   Sep 22, 2015 09:00 CEST

Linköping – 22 september, 2015 – Samsung Electronics Co. Ltd., och Sectra (STO: SECT B), har ingått ett tekniskt samarbete som innebär att Samsung KNOXTM, en lösning för att säkra information och data mot läckage, integreras i Sectras lösning för säkra samtal med smartphones. En första leverans av den nya generationen av Sectra Tiger/R för säker smartphone-användning, resultatet av samarbetet, håller för närvarande på att tas i bruk inom en europeisk försvarsorganisation.

Det finns en ökande efterfrågan, exempelvis inom myndighets- och försvarsorganisationer, för en smartphone som både kan användas för vanligt bruk och som en säker kommunikationslösning. Sectras krypteringslösning för smartphones, Sectra Tiger/R, har tagits fram för att svara upp mot den efterfrågan och möjliggör för användare att kommunicera känslig information över vanliga mobiltelefonnät. Den används för kommunikation av information upp till säkerhetsnivån RESTRICTED.

– Vårt strategiska samarbete med Samsung kring säker användning av smartphones kombinerar Sectras expertkunnande inom krypteringsteknik med Samsungs mycket höga kompetens inom plattformsintegritet, säger Michael Bertilsson, VD för Sectra Communications AB. Därmed kan vi ännu bättre möta våra kunders krav på kommunikationssäkerhet, tillgänglighet och mobilitet i en omgivning där nya hot mot smartphones dyker upp i en hela tiden ökande takt.

Genom samarbetet erbjuder Sectra en lösning för smartphones som skyddar både kommunikationen via samtal eller sms och data och appar i telefonen. Medan Sectras hårdvarubaserade kryptering säkerställer säker kommunikation mellan olika enheter, förstärker Samsung KNOX säkerheten kring själva telefonen, och minskar till exempel dess känslighet för skadliga attacker, felaktiga tillämpningar och manipulation.

– Sectra är en pionjär inom mobila talkrypton med över tjugo års erfarenhet av att utveckla säkra, mobila, kommunikationssystem, säger Björn Hansen, försäljningsdirektör för Telecom på Samsung i Norden. Genom nära samarbete mellan utvecklingsteamen som står bakom Samsung KNOX och Sectra Tiger/R gör vi tillsammans teknik tillgänglig för användare som inte tidigare kunnat utnyttja den.

För att se en video om lösningen, vänligen besök: communications.sectra.com/security-solutions/tigers-r

Om Sectra Tiger/R
Med Sectra Tiger/R krypteras all information hela vägen från en smartphone till en annan och går därmed inte att avlyssna. Användare kan tryggt utbyta känslig information genom krypterade samtal och sms. Hårdvarubaserat skydd för krypteringsnycklar säkerställer den mycket höga säkerhetsnivån. Samtidigt får användarna tillgång till en enkel och flexibel säkerhetslösning som tillåter att de fortsätter att använda andra smartphonetjänster som de är vana vid, såsom samtal till vanliga, oskyddade telefoner, e-post, foto, att surfa på webben och använda sociala nätverkstjänster, så till vida det är godkänt av användarorganisationen.

För ytterligare information och kontakt med Sectra:
Michael Bertilsson, VD Sectra Communications AB, Tel: 0708 23 52 25
Torbjörn Kronander, VD och koncernchef, Sectra AB, Tel: 013 23 52 27

För pressbilder, vänligen besök: communications.sectra.com/news-and-media/image-bank

För ytterligare information och kontakt med Samsung:
Tobias Bjarnelind, Product Manager B2B Samsung Nordic, Tel: 0706 56 21 01
Jacob Birkeland, Public Affairs Advisor Samsung Nordic, Tel: 0709 55 66 54

Följ Samsung på Mynewsdesk: www.mynewsdesk.com/se/pressroom/samsung


Om Sectra
Inom affärsområdet Secure Communications har Sectra verksamhet i Sverige, Holland och Finland. Sectra utvecklar och levererar effektiva lösningar för säker kommunikation till myndigheter, försvar och samhällsfunktioner i Europa. Lösningarna möjliggör att organisationen och den enskilda användaren kan upprätthålla en kontinuerlig säker kommunikation. Sectras lösningar är certifierade såväl nationellt som av EU och NATO och banar väg för säker kommunikation som bidrar till en säker och stabil värld.

Sectra grundades 1978 och bedriver framgångsrik utveckling och försäljning av högteknologiska produkter och tjänster inom nischerna medicinska system och säker kommunikation. Sectra har kontor i 14 länder och säljer genom samarbete med partner produkter över hela världen. Huvudkontoret ligger i Linköping och företaget har vuxit fram ur forskningen vid Linköpings universitet. Omsättningen uppgick helåret 2014/2015 till 961 miljoner kronor. Sectra är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information besök vår hemsida http://www.sectra.com

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, audio, smartphones, tablets, wearables, kameror, vitvaror, skrivare, professionella skärmar, ssd, minneskort, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. Vi är också ledande inom Internet of Things, bland annat genom våra initiativ inom det smarta hemmet. Med 307 000 medarbetare i 84 länder har Samsung en årlig försäljning på 196 miljarder dollar. För att upptäcka mer besök www.samsung.se samt den officiella bloggen www.global.samsungtomorrow.com

Bifogade filer

PDF-dokument