Skip to content
Samsung och Marimekko lanserar nästa samarbete – det ikoniska mönstret till Samsungs lifestyle-accessoarer
Samsung och Marimekko lanserar nästa samarbete – det ikoniska mönstret till Samsungs lifestyle-accessoarer

Press release -

Samsung och Marimekko lanserar nästa samarbete – det ikoniska mönstret till Samsungs lifestyle-accessoarer

Tidigare i år, i januari, presenterade Samsung och Marimekko sitt samarbete som förenar Marimekkos glädjefyllda design med Samsungs innovativa koncept. För att uppmärksamma 60-årsjubileet av det ikoniska Unikko-blommönstret, introducerades 40 konstverk från Marimekko på Samsung Art Store för The Frame. Nu tar partnerskapet ytterligare steg framåt med en serie limited edition-tillbehör med det ikoniska mönstret, till sortiment av Samsung Galaxy-tillbehör.

Samsung har alltid strävat efter att kombinera lekfulla färger, innovativ design och kreativitet i sina produkter, inklusive de populära Flip- och Fold-modellerna. Nu tar Samsung denna designfilosofi till nya nivåer genom att utöka sitt utbud av livsstilstillbehör i samarbete med Marimekko. En rad tillbehör, såsom mobilfodral, fodral för Galaxy Buds och klockarmband, kommer att få en färgstark touch med det ikoniska Unikko-mönstret. Samarbetet ger Samsung-användare möjligheten att uttrycka sin personliga stil och färggranna fantasi, passande för användare med varierande intressen - från träning till design.

"Vi är väldigt glada över nästa steg i samarbetet tillsammans med Marimekko. Att kunna erbjuda våra användare dessa unika och stilfulla tillbehör, med Marimekkos ikoniska mönster, är ett sätt för oss att ge våra användare möjligheten att uttrycka sin personlighet och stil på ett unikt sätt", säger Oscar Nöjd, Head of Sales Innovation, Mobile, Samsung Electronics Nordic AB.

Kollektionen kommer att finnas tillgänglig från april 2024 via Samsungs webbutik och utvalda återförsäljare, med premiär i de nordiska marknaderna.

Om Marimekko

Marimekko är ett finskt designföretag känt för sina originella mönster och färgval. Företaget erbjuder högkvalitativa kläder, väskor, accessoarer och heminredningsprodukter, allt från textilier till porslin. Sedan grundandet år 1951 har Marimekko blivit känt för sina karakteristiska tryckta tyger och starka identitet. År 2022 uppgick företagets nettoomsättning till 167 miljoner euro och det jämförbara rörelseresultatet nådde 30,4 miljoner euro. Marimekko har ungefär 150 butiker världen över, och deras onlinebutik betjänar 35 länder. De främsta marknaderna för företaget är norra Europa, Asien-Stillahavsregionen och Nordamerika. Med cirka 460 anställda är Marimekko noterat på Nasdaq Helsinki Ltd. Besök www.marimekko.com för ytterligare information.

Related links

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667