Skip to content
Samsung och Google gör mobiltelefon ihop – Nexus S

Press release -

Samsung och Google gör mobiltelefon ihop – Nexus S

Samsung och Google släpper en gemensam mobiltelefon, Nexus S. Det är världens första med operativsystemet Android 2.3 och blir samtidigt Googles referensmobil på androidplattformen.

– Syftet med samarbetet mellan Samsung och Google är att accelerera utvecklingen av Android, som är världens snabbast växande operativsystem för mobiltelefoner, säger Johan Larsson, nordisk produktchef för Samsungs mobiler.

Samsung och Google är två av grundarna till intresseorganisationen Open Handset Alliance (OHA) som vill skapa breda möjligheter för utvecklare inom mobiltelefonindustrin i syfte att ge användarna en större upplevelse och valfrihet med sin mobil. Googles operativsystem Android är en de lösningar som Samsung har varit med om att utveckla med resultatet att Samsung idag har marknadens bredaste sortiment av androidmobiler; Galaxy S, Galaxy 3, Galaxy 5, Galaxy 551 och Galaxy Tab – det vill säga en smart mobil för varje livsstil. Tillsammans med Google lanseras nu Nexus S, som blir Googles referensprodukt för androidmobiler.

– Samsung och Google har arbetat nära varandra för att skapa bästa användarupplevelsen. Vår ambition har varit att tillsammans med Google pressa på utvecklingen av androidplattformen och skapa en smart mobil som har överlägsen funktionalitet med en fantastisk användarupplevelse. Nexus S är frukten av detta samarbete, säger Johan Larsson.

Först med Android 2.3

Nexus S är världens första androidmobil med Android 2.3 och är den hittills snabbaste versionen på androidplattformen. Med Samsungs processor på en gigahertz får man en känsla som är mjuk och följsam när man sveper med sitt finger på den ljusstarka fyra tum stora pekskärmen. Applikationerna startar igång direkt och upp- och nedladdning av sidor och filer från internet är snabbare än någonsin.

Android är idag världens snabbast växande operativsystem för mobiltelefoner. På Android Market finns det fler än 100 000 applikationer och widgets att ladda ner för att göra sin mobil än mer personlig.

Öppna dörrar och betala notan

Android 2.3 stödjer Near Field Communication (NFC), konceptet som gör det möjligt att vi via mobilen snart kommer att kunna betala i kassan, på bussen, i taxin, checka in på flyget, få rabattkuponger från matbutiken, men även öppna och låsa dörrar och mycket mer. Man håller helt enkelt upp sin mobil mot en mottagare för att föra över data sinsemellan.

– NFC är på stark frammarsch och kommer förenkla vardagen för de flesta. Istället för betalkort och nycklar kommer vi använda mobilen. Samsung har gjort flera projekt inom NFC, men Nexus S blir vår första mobil som har funktionaliteten förinstallerad, säger Johan Larsson.

Gyroskop och böjd form

Som multimediemaskin är Nexus S kompetent. Att spela spel är fantasifullt och spännande eftersom Nexus S har gyroskop som gör att den känner av sitt läge i både höjd- och sidled. Och på den fyra tum stora skärmen blir det en skön känsla att titta på film och tv-bolagens Playtjänster.

Sedd från sidan är mobilen mjukt böjd, så även pekskärmen. Det ger utmärkt ergonomi när man håller i Nexus S – både nära ansiktet då man pratar i luren och i handen när man surfar eller genomför ett videosamtal med den främre kameran.

– Med Nexus S når vi de som inte vill kompromissa utan vill ligga i framkant på såväl hårdvaran som mjukvaran. Den är först med Android 2.3 och vår första med NFC och gyroskop, säger Johan Larsson.

Fakta: Nexus S (I9023) är en smart mobil med operativsystemet Android 2.3 (Gingerbread), fyra tum stor kapacitiv pekskärm (480x800 pixlar). Samsungs egna processor på en gigahertz och chipset IFX6160. Två kameror om fem megapixlar med blixt på den bakre kameran, den främre spelar in i vga. Stödjer formaten mp3, aac, aac+, eaac+, wma, mpeg4, h.263, h.264. Stöd för NFC samt ett flertal Googletjänster såsom Google Edition, Google Mobile Services, Google Maps och augmented reality. Har Googles användargränssnitt samt webbläsare förinstallerad. Wifi b/g/n, usb 2.0, bluetooth 2.1, dlna, 3,5 millimeteruttag för hörlurar samt gps. 16 gigabyte inbyggt minne. Batteri på 1500 mAh. I butik under våren.

Related links

Topics

Categories

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667