Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung NX100 – den kompakta systemkameran

Pressmeddelande   •   Sep 14, 2010 10:00 CEST

Samsungs NX100 har kompaktkamerans storlek och systemkamerans flexibilitet. Den väger mindre än hälften av vad en vanlig systemkamera gör men är ändå fullproppad av smarta funktioner.

På NX100:s unika objektiv kan man byta motivläge eller manuellt ställa in ISO, bländare, slutartid, exponeringskompensation och vitbalansjustering med fokusringen.

Att gå en hel dag med en vanlig systemkamera hängandes runt halsen kan trötta ut den mest vältränade. Samsung lanserar nu en liten och kompakt systemkamera NX100 som med sina 340 gram väger nästan ett halvt kilo mindre än en traditionell systemkamera. Men trots sin litenhet har den fler funktioner och bättre bildkvalitet än de flesta.

I våras kom den framgångsrika NX10 som är en kompakt systemkamera med stor sensor och utan spegel. En teknik som även används av NX100 och vilken ger en fin bildkvalitet i såväl dagsljus som i dunkel belysning. Den har en mycket snabb autofokus vilket ger skarpa bilder även för motiv som rör på sig. Lägg därtill att NX100 har en tilltalande design av stilrena ytor i svart eller vitt samt är liten och lätt, och det är enkelt att inse att NX100 är en systemkamera att ha med överallt.

Ett innovativt objektiv

På NX100:s revolutionerande objektiv – även kallat iFn-objektiv – kan man manuellt ställa in parametrarna för ISO, bländare, slutartid, exponeringskompensation och vitbalans genom att först trycka in en liten knapp och sedan vrida på fokusringen. På samma sätt kan man byta motivläge, exempelvis från landskap till porträtt. Konceptet kallas för i-Function och innebär att fotografen aldrig behöver tappa koncentrationen på motivet.

NX100 har en hel del andra smarta finesser. Locka fram kreativiteten och få bilderna att verka vara tecknade, upplevda i en miniatyrvärld eller tagna genom ett fisköga. Det går även att lägga till ljudupptagningar så att man efteråt kan lyssna till hur det lät då man fotade. Och vill man minnas vart bilden togs, anslut en gps-modul och bilden geotaggas automatiskt.

Fakta: NX100 är en spegellös 14,6 megapixelkamera med en APS-C CMOS-sensor och en tre tum stor amoledskärm. Kamerahuset mäter 120x71x34,5 millimeter och väger 340 gram inklusive batteri och minneskort. Fotar i formaten raw, jpeg, dcf, dpof och pictbridge och filmar i hd 1280x720 pixlar med 30 bilder/sekund i formatet h.264. Har usb 2.0 och hdmi-utgång. Förutom två iFn-objektiv med i-Function kan NX100 även använda övriga objektiv för Samsungs kameror i NX-familjen. Några av de övriga tillbehören är gps, blixt, väskor, elektronisk sökare.

I butik under oktober till det rekommenderade återförsäljarpriset 6500 kronor.

Bifogade filer

PDF-dokument