Gå direkt till innehåll
Samsung NX1 – första kompakta systemkameran med Bluetooth

Pressmeddelande -

Samsung NX1 – första kompakta systemkameran med Bluetooth

Samsung introducerar NX1, vatten- och dammtålig proffskamera 

Stockholm, 15 september 2014 – Idag lanserade Samsung NX1, en ny medlem i kamerakategorin NX. Kameran kombinerar smart design och branschledande teknik med Samsungs innovationskraft. NX1 ger fantastisk bildkvalitet och en användarupplevelse som är svårslagen. NX1 tål vattenstänk och damm och är dessutom världens första kompakta systemkamera med Bluetooth.

– NX1 är ett resultat av Samsungs samlade kunskap inom fototeknik och erbjuder en intuitiv och professionell fotoupplevelse för alla, säger Gunnar Wahlbeck, produktchef för kameror på Samsung i norden. Lanseringen av NX1 med sin tåliga konstruktion gör att fotografer, oavsett miljö, kan ta foton med en otroligt hög nivå.

Snabb och exakt
NX1 är både kraftfull och snabb. Den har en överlägsen färgåtergivning och brusreducering. Nya NX AF (Auto Focus) ger fotografer möjligheten att snabbt fånga detaljer, utan att behöva göra några avancerade kamerainställningar. Kameran fångar också 4K UHD video utan behov av extern utrustning.

Slitstark kamera i klassiskt utförande
Kamerans kropp är byggd i en hållbar magnesiumlegering som ger en solid och robust känsla. NX1 är skapad för att klara varje fotomöjlighet, oavsett miljö, den tål både vattenstänk och damm. Gummitätningar skyddar reglage och knappar. Kameran är utrustad med en tre tums FVGA Super AMOLED-skärm med pekfunktion. WiFi-funktionalitet möjliggör snabba överföringar och NX1 stoltserar även med att vara den första kompakta systemkameran med Bluetooth och kan på så sätt enkelt överföra bilder till smartphones och tablets.

Ett mångsidigt objektiv
NX-seriens objektiv får sig ett tillskott i form av ett nytt 50-150mm 2,8 ED OIS objektiv. Ett teleobjektiv av hög klass med en supersnabb f2,8 bländare och motsvarande 35mm brännvidd på 77-231mm. Detta allt-i-allo-objektiv i S-serien fungerar i en mängd fotosituationer så som för sport, natur och porträtt.

Samsung NX1 beräknas finnas tillgänglig i butik i november. Rekommenderat pris för NX1 kamerahus: 15000 kronor.

Ämnen

Kategorier


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667