Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung med världens första netbook för 4G

Pressmeddelande   •   Feb 16, 2010 09:00 CET

Efter att ha levererat första 4G-modemet i december till världens första kommersiella 4G-nät i TeliaSoneras regi i Stockholm och Oslo visar Samsung nu upp världens första netbook med 4G inbyggt.

På Mobile World Congress i Barcelona har Samsung även byggt upp ett fullt fungerande LTE-nät på plats för demonstration.

Genombrottet till leveransen av de första 4G-modemen baserade på LTE kom i och med Samsungs egenutvecklade modemchip. Nu tar tekniken klivet in i datorn. Netbooken N150 – som redan i dag säljs med 3G och mobilt bredband – kan levereras med 4G om efterfrågan finns.

Vid sidan av netbooken med inbyggt 4G demonstrerar Samsung sin LTE-dongel GT-B3710, världens första kommersiella usb-modem för 4G. En lösning som är helt i linje med den senaste standarden 3GPP LTE Rel-8.

Genom sitt ledarskap inom nästa generations mobila teknik kan Samsung i dag erbjuda allt ifrån modem och datorer till nätverkslösningar för LTE.  Samsung är för många mindre kända som nätverksleverantör för LTE. I utställningsmontern i Barcelona visar Samsung upp sig även från den sidan, från basstationer till färdiga modem och netbooks.

Samsung är ledande inom nästa generations mobila teknik och har varit engagerad i 3rd Generation Partnership Project (3GPP) under lång tid. Genom samarbete i branschen tar man gemensamt fram standarder för 3g och 4G. I Barcelona visar man upp det senaste resultatet av både det samarbetet och de senaste LTE-produkterna – både inom nätverk och för slutanvändare.

Samsung N150 har allt en portabel netbook behöver. Den har Intels nya chipset för netbooks samt nya Atom-processorn N450. Det gör den snabb och energieffektiv och tillsammans med den 10,1 tum stora bildskärmen av led-teknologi får man en batteritid upp till 8,5 timmar. För videokonferenser och ip-telefoni har N150 inbyggd webbkamera, mikrofon samt utgång för hörlurar. N150 är naturligtvis även TCO-märkt och finns i färgerna vitt, svart och rosa.

Förutom N150 med inbyggt modem för 4G, visar Samsung även sin bredd av bärbara datorer på MWC. Bland annat presenteras N210 och N220, som har spillfritt tangentbord, dubbelt operativsystem för snabbstart samt stöldskyddslösning. Samsungs netbooks har upp till 75 procent egna komponenter.

Bifogade filer

PDF-dokument