Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung levererar TiVo®-box till Com Hem

Pressmeddelande   •   Sep 11, 2013 09:00 CEST

Viktig pusselbit i Com Hems största satsning någonsin

Stockholm den 11 september 2013 – Inom kort kommer Com Hem att börja erbjuda sin TiVo-tjänst till sina svenska abonnenter. Com Hem beskriver satsningen som den största satsningen någonsin. Samsung har fått uppdraget att leverera de boxar som blir en viktig pusselbit i Com Hems TiVo-erbjudande.
 

I nära samarbete med Com Hem, har Samsung utvecklat och tillverkat all hårdvara i boxen och TiVo har utvecklat mjukvaran för att erbjuda den bästa användarupplevelsen. Boxen, som är anpassad för Com Hems kabel-tv-nät och även har stöd för Com Hems IPTV, gör det möjligt att spela in upp till 500 timmar tv och upp till tre olika kanaler samtidigt. Att spela in hela serier är enkelt med hjälp av serieinspelning och boxen ger också tillgång till VoD (filmbutik) och en mängd olika Play-kanaler. Det är också möjligt att spela upp vissa program som är upp till en vecka gamla via en enkel knapptryckning.

Dessutom stöder boxen tjänsten TiVoToGo™ som gör det möjligt att se live-tv, Play-kanaler och hyrfilm i mobilen eller surfplattan. När användaren inte är hemma är det möjligt att använda mobilen eller surfplattan som en fjärrkontroll för att spela in program på TiVo-boxen.

“Vi har sedan lång tid tillbaka ett nära samarbete med Com Hem och är väldigt glada att vi nu även får vara en del av Com Hems satsning på TiVo. Användarupplevelsen är i fokus för TiVo och med vår hårdvara får man ut det bästa av TiVo-tjänsten”, säger Stefan Andersson, Business Manager STB, på Samsung.

“Vi vill fortsätta att ge våra kunder den absolut bästa tv-upplevelsen. TiVo har bevisat att de har en innovativ tjänst som ligger i den absoluta framkanten, både på sin hemmamarknad i USA och i flera europeiska länder. Detta i kombination med den bästa tänkbara hårdvaran borgar för en riktigt bra användarupplevelse”, säger Asanga Gunatillaka, produktdirektör på Com Hem.

Com Hem kommer att börja erbjuda sin TiVo-tjänst till sina kunder under hösten. Styrkan med TiVo är att tjänsten gör tv:n personlig och smart. Tjänsten lär sig vad användaren gillar och föreslår också innehåll baserat på det. Eftersom boxen gör det möjligt att spela in upp till tre kanaler samtidigt så kan användaren på riktigt ta kontrollen över sitt tv-tittande. 

Tekniska specifikationer

Boxtillverkare:

Samsung

Chipset:

Broadcom 7019

Mjukvara:

TiVo Middleware

Kryptering:

Verimatrix CA

Inbyggt modem:

Ja

HD-klar:

Ja, upp till 1080i/720p

Antal tuners:

3

Hårddisk:

1 TB (upp till 440 timmar inspelad tv)

Plattformar:

IPTV och QAM (kabel)

Anslutningar:

2 USB, 1 HDMI, 1 antenn/kabel, 1 Scart, 1 optiskt ljud,
1 nätverk RJ45, 1 AC-adapter.

PRESSKONTAKT – SAMSUNG

Rickard Andersson (telekom, IT, B2B) / +46 706 044 451 / r.andersson@samsung.com

PRESSKONTAKT – COM HEM

Jessica Sjöberg, Presschef / +46 734 39 08 98 / jessica.sjoberg@comhem.com


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 270 000 medarbetare i 79 länder, och en årlig försäljning på 187,8 miljarder dollar. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Bifogade filer

PDF-dokument