Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung levererar LTE-modem till TeliaSonera för världens första mobilnät med 4G i Stockholm

Pressmeddelande   •   Okt 22, 2009 08:00 CEST

Samsung Electronics levererar 4G-modem till TeliaSonera för Long Term Evolution (LTE). LTE-tekniken är en av de mest efterlängtade teknologierna för fjärde generationens mobilnät, 4G. Modemen kommer att levereras till TeliaSoneras lansering av 4G i Stockholm och Oslo 2010.

- Vi är väldigt glada över att samarbeta med TeliaSonera. Det här är ett historiskt steg för den moderna telekomindustrin. Tack vare TeliaSoneras introduktion av 4G-tjänster kan vi förvänta oss att fler kunder kan dra nytta av avancerade mobila bredbandstjänster mycket tidigare än väntat, säger JK Shin, chef för Samsung Electronics mobildivision.

- Samsung har förbundit sig att förse TeliaSonera med den bästa och senaste LTE-utrustningen som fullt ut kommer att stödja kommersiella tjänster i Sverige och Norge under nästa år.

- 4G-modem från Samsung spelar en avgörande roll för 4G-lanseringen i Sverige och Norge, säger Kenneth Karlberg, chef affärsområde Mobilitetstjänster, TeliaSonera. Vi ser fram emot att dela Samsungs erfarenheter som världsledande inom mobilaffären, när våra kunder nu får glädja sig åt att använda mobiltjänster på ett helt nytt sätt.

Samsungs LTE-utrustning (modellbeteckning: GT-B3710) förväntas bli världens första LTE-enhet. Modemet kommer att vara en usb-dongle och kan anslutas till bärbara datorer och andra portabla enheter. Usb-donglen innehåller Samsungs egenutvecklade LTE-modemchip och stödjer 2,6 GHz för LTE-tjänster.

Internationell presskonferens på telefon

Datum: Idag, torsdag den 22 oktober 2009

Tid: klockan 10:30

Du kan lyssna direkt på presskonferensen med Kenneth Karlberg, chef för mobila tjänster på TeliaSonera, och Dr YunSang Park, Vice President på DMC R&D centre, Digital Media och Communications Business på Samsung Electronics. Presskonferensen kommer att börja med en kortare introduktionspresentation från TeliaSonera och Samsung och följs av en 30 minuter lång frågestund. För att vara säker på att du kopplas fram till konferensen, ring några minuter innan för att bli registrerad. Presskonferensen kommer att hållas på engelska.

Telefonnummer: +46 (0)8566363 29 eller +44 (0)207750 99 50

Deltagare ska uppge: TeliaSonera

Du kan även lyssna på presskonferensen i efterhand till och med onsdagen den 28 oktober 2009. Telefonnummer till reprisen: +46 (0) 8506269 49


Kod: 237056#

Bifogade filer

PDF-dokument