Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung lanserar soundbar med Dolby Atmos®-teknik

Pressmeddelande   •   Sep 14, 2016 08:50 CEST

Nu introducerar Samsung HW-K960, den första soundbaren med Dolby Atmos®-teknik på marknaden, och breddar
därmed sin portfölj av soundbars och trådlösa högtalare.

Stockholm – 14 september 2016 – Under CES tidigare i år presenterades nyheten om att Samsung introducerar en ny soundbar med Dolby Atmos®-teknik i sitt sortiment. Nu i slutet av september lanseras soundbaren på samtliga nordiska marknader. I serien ingår HW-K960 som är ett 5.1.4-kanalsystem med soundbar, subwoofer och två bakre högtalare.

– Tack vare Dolby Atmos®-tekniken kan vi nu ge alla filmälskare en upplevelse utöver det vanliga. Vår nya soundbar HW-K960 producerar med hjälp av sina tre framåtvända och två uppåtvända högtalare ett rikt och fylligt ljud som är tillräckligt för att fylla ut ett helt rum i alla dimensioner för att återskapa det unika bioljudet. Samtidigt lyfter centerhögtalaren fram detaljer och dialog i ljudbilden och gör det lätt att hänga med i händelserna, säger Manuela Rieder, Produktchef AV på Samsung i Norden.

Fängslande 3D-ljud i hemmet
HW-K960 är en av branschens första soundbar med Dolby Atmos®-aktiverade högtalare, två i själva soundbaren, och två i de bakre högtalarna, vilka tillsammans levererar 5.1.4-kanalljud. Soundbaren har totalt 15 inbyggda högtalare, där varje högtalare har sin egen förstärkare, vilket ger en klar och tydlig ljudbild hos användaren. Men det är tack vare Dolby Atmos®-tekniken som det blir möjligt att tillföra en ny dimension till ljudbilden. Med HW-K960 blir helikopterljudet, vingslagen från en fågel eller ljudet av en spjutspets som klyver luften så distinkta och verkliga att det upplevs som att du är mitt i händelsernas centrum. För att återge den nya övre kanalen har systemet uppåtriktade högtalarelement som reflekterar ljudet mot rummets tak för att på så sätt nå lyssnaren uppifrån. HW-K960 har HDMI-anslutningar och är kompatibel med både HDR och HDCP2.2. Tack vare 4K pass-through kan systemet installeras tillsammans med en UHD TV och t.ex. en UHD Blu-ray spelare och ge fullt surroundljud i soundbaren och ändå leverera HDR-signal till TV:n. Surround Sound Expansion gör det möjligt att expandera vanligt surroundljud för att också dra nytta av de övre surroundkanalerna.

Anpassad både för öra och öga
HW-K960 kopplas trådlöst till subwoofern och de fristående högtalarenheterna, vilket gör att du slipper ha sladdar dragna längs väggarna. Tack vare de uppåtvända högtalarna behövs inte heller några krångliga installationer av högtalare i taket, vilket gör hemmabiosystemet till en praktisk lösning som passar vilket vardagsrum som helst. Själva soundbaren som placeras under eller framför tv:n är bara 5,5 cm hög och har en slank och elegant design och stjäl därför minimal uppmärksamhet från TV:n.

Samsung Audio Lab i Kalifornien har lagt stor vikt vid att soundbaren ska låta bra med alla typer av ljud och musik. Själva soundbaren har därför fått kraftfulla element för att göra det möjligt att ha en låg delningsfrekvens och på så sätt kunna samla hela röstomfånget i soundbaren och låta subwoofern hantera den allra djupaste basen.

Soundbaren är utrustad med både Wifi och Bluetooth, vilket ger dig möjlighet att också lyssna på din favoritmusik på flera sätt. Systemet är kompatibelt med Samsung Multiroom och med hjälp av Samsungs Multiroom-app navigerar du enkelt mellan olika streamingtjänster, internetradio eller musiken du har på din mobiltelefon eller tablet. Alternativt kan du tillfälligt ansluta en mobil direkt via Bluetooth.

Samsung HW-K960 kommer ha ett rekommenderat cirkapris på 14990 SEK.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, kameror, vitvaror, skrivare, professionella skärmar, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet news.samsung.com.

Bifogade filer

PDF-dokument