Gå direkt till innehåll
Samsung lanserar SmartThings i Sverige

Pressmeddelande -

Samsung lanserar SmartThings i Sverige

Vill du känna dig trygg med att kaffebryggaren slås av när du låser ytterdörren eller skapa en mysig middagsstämning med belysning och musik genom en enkel knapptryckning? Det och mycket mer blir möjligt med SmartThings som gör det enklare för fler att komma igång med smart, uppkopplad teknik i hemmet. SmartThings är ett öppet ekosystem som bygger på nya Smart Hub V3 som kan koppla samman Samsungs produkter och tusentals andra smarta produkter från andra tillverkare.

Stockholm, 25 juni 2019 – Samsung lanserar idag SmartThings i Sverige. Navet i lösningen är nya Smart Hub V3 som enkelt installeras och sedan kopplar samman produkter, såsom telefoner, surfplattor, vitvaror, smart TV:s, ljudanläggningar, element och belysning. Med hjälp av hubben, tillsammans med de smarta sensorerna och vägguttagen i Samsungs serie SmartThings, kan dina favoritprodukter enkelt styras och automatiseras via SmartThings-appen. Med nya Smart Hub V3 kan du skapa så kallade scenarios och koppla samman flera enheter så att de samverkar tillsammans. Det innebär att du exempelvis kan kombinera musik och ljus eller på förhand ställa in belysningen i rummet så att det blir som du vill ha det när du exempelvis tittar på tv.

Små saker som gör livet enklare
Samsung drivs av att skapa innovationer som gör livet enklare, i stort och i smått. Genom åren har Samsung skapat nya fantastiska tekniska lösningar som flyttat fram gränserna för vad som är möjligt. Nu kan du designa ditt eget smarta hem med de produkter och funktioner du vill ha. Du kan börja enkelt, som att styra belysningen via telefonen, för att därifrån bygga ut till smarta funktioner som gör alltifrån att avlasta dig från tråkiga vardagssysslor till att säkerställa att ditt hem fungerar som det ska. Det finns massor att upptäcka.

– Med SmartThings vill vi underlätta människors vardag, hjälpa dem spara tid och energi och bidra till ett tryggare och mer hållbart liv. Jag använder SmartThings-appen bland annat för att i förväg värma upp min sommarstuga till rätt temperatur innan jag kommer dit. En bra start för att komma igång är att öppna SmartThings-appen och se hur många smarta produkter som redan finns i hemmet. Många har säkert fler smarta produkter hemma än de tror, säger Oscar Nöjd, affärsutvecklingschef på Samsung IM i Norden.

I Samsungs produktserie SmartThings ingår en rad olika sensorer, kameror och enheter som gör vardagen enklare. Med SmartThings kan du till exempel få ett meddelande på din mobil eller TV när tvätten är klar eller bestämma att belysningen automatiskt anpassas till en viss nivå när du kommer in i köket på morgonen. I SmartThings ingår även smarta vägguttag som gör att du kan inkludera enheter som använder vägguttag i ditt smarta hem. Det innebär att du exempelvis kan se till att kaffebryggaren stängs av automatiskt när du stänger igen ytterdörren och lämnar huset.

SmartThings med stöd för smarta produkter från flera tillverkare
Nya Smart Hub V3 och SmartThings-serien stödjer båda nätverksstandarderna ZigBee och Z-wave vilket gör att de fungerar med de flesta smarta produkter. Samsung SmartThings är ett av de största öppna ekosystemen för IoT på marknaden och har stöd för fler än 4000 produkter från fler än 50 andra varumärken. I SmartThings-appen kan du koppla ihop dessa produkter och skapa scenarios som kombinerar de smarta produkternas funktioner. På så sätt kan du testa dig fram och koppla samman så många eller så få enheter som du känner att du behöver och skapa en individanpassad smarta-hemmet-lösning som möter just dina behov.

– Vi tror att öppenhet och samarbete är en förutsättning för innovation och utveckling. SmartThings är därför ett öppet ekosystem där du som användare kan koppla samman en lång rad produkter från Samsung, men också andra varumärken. Med SmartThings-appen blir det enkelt att få en överblick och få alla dina smarta produkter att underlätta din vardag, säger Oscar Nöjd.

Hög säkerhet med Zigbee och Z-Wave
Med SmartThings kan användaren alltid känna sig trygg eftersom de produkter som kan kopplas till Smart Hub, från Samsung eller andra tillverkare, gör det via Zigbee eller Z-Wave och följer de säkerhetsstandarder som är satta av Zigbee Alliance och Z-Wave Alliance. Smarta produkter kan även kopplas till SmartThings via ett lokalt nätverk (LAN) eller via en Moln-till-Moln-lösning men i dessa fall krävs en integrering och certifiering mot Samsung SmartThings. Smart Hub har dessutom flera säkerhetslager i själva hubben där det första lagret är ett hårdvarulager precis som i Samsungs telefoner. Detta innebär att bara den person som äger produkterna kommer åt data kopplat till dessa.

SmartThings-appen fungerar med både Android och iOS och kan laddas ner gratis från Google Play eller App Store. Appen kan användas i din mobil, tablet eller från kylskåpet Samsung Family Hub. SmartThings och Samsung Smart Hub V3 finns nu tillgängliga på www.samsung.se, i Samsungs Experience Store samt hos Samsungs återförsäljare. För mer information om priser och produkter: https://www.samsung.com/se/smartthings/

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material

Relaterade nyheter