Gå direkt till innehåll
Samsung lanserar ny SSD för snabb och pålitlig extern lagring

Pressmeddelande -

Samsung lanserar ny SSD för snabb och pålitlig extern lagring

Nya Portable SSD T3 med kompakt design och inbyggd stöttålighet innebär att man nu kan ta med sig högkvalitetslagring var som helst

Stockholm, 13 januari, 2016 – Samsung lanserar Portable SSD T3, en extern Solid State Drive (SSD) som erbjuder lagringskapaciteter på flera terabyte (TB) i en kompakt design. Med Samsungs Vertical NAND- (V-NAND) och SSD TurboWrite-teknik har T3-SSD:n en avancerad prestanda, vilket möjliggör för konsumenter att snabbt och enkelt lagra eller förflytta stora mängder multimediamaterial mellan olika typer av enheter.

– Sedan den framgångsrika lanseringen av Portable SSD T1 under 2015 har vi gjort flera viktiga uppgraderingar till T3 utifrån feedback från konsumenter, säger Jakob Hultkvist, Director Enterprise Business på Samsung Nordic. Som resultat av detta levererar T3:an den prestanda, lagringskapacitet och tålighet som förväntas av externa lagringsenheter idag.

Genom att erbjuda en pålitlig och mångsidig lösning för extern lagring representerar SSD:n ett stort steg framåt i utvecklingen. Samsung är ledande på marknaden med den nya 2TB T3 SSD:n, tillsammans med fler val av lagringsutrymmen, inkluderande 250 gigabyte (GB), 500GB och 1TB. Nyligen utnämndes den nya T3-SSD:n till ett hedersomnämnande under 2016 CES Innovation Awards, i kategorin Wireless Handset Accessories.

Extern lagring med högre prestandanivå
I och med den ökade användningen av material i 4K-kvalitet förlitar sig konsumenter i allt högre grad på externa lagringslösningar, och söker samtidigt snabbare dataöverföring och större lagringskapaciteter hos fler enheter. T3 löser detta genom snabba filöverföringar med sekventiell läs- och skrivhastighet upp till 450MB/s med gränssnittet USB 3.1, vilket är fyra gånger snabbare än alternativa externa HDD-lösningar.

Mobilitet och tålighet för en aktiv livsstil
Nya Portable SSD T3 är utvecklad med dagens mobila livsstil i åtanke. Med en kompakt, lätt och tålig design samt en storlek mindre än ett genomsnittligt visitkort och en vikt på drygt 50 gram är den lätt att ta med sig överallt.

Till skillnad från en extern HDD har inte SSD:n några rörliga delar vilket ger T3 ett bättre skydd mot skador eller dataförluster som en följd av stötar eller att den tappas i marken. Med ett helt nytt stöttåligt fodral i metall och en intern ram kan T3 motstå krafter upp till 15000G, kan överleva fall från upp till två meter och levereras med 3-års garanti.

Ökad kompabilitet och datasäkerhet
USB 3.1 Type C-kontakten gör T3 kompatibel med ett stort urval av USB-stödda enheter, bland annat de senaste Android-telefonerna och surfplattorna, även med datorer med Windows eller Mac OS.

Användare kan skicka data från T3-enheten till en dator eller vice versa, materialet går sedan att komma åt via mobila enheter. Till exempel går det att se materialet på en större skärm så som en TV. T3 använder exFAT, ett filsystem som med sitt förinstallerade igenkänningsformat snabbt identifierar filer för en smidig användarupplevelse. T3 fungerar också med den helt nya mobilappen Samsung Portable Android där det bland annat går att ändra lösenord samt se hur mycket lagring som återstår på enheten.

Det är enkelt att ställa in ett användarvalt lösenord för enheten. T3 är utrustad med AES 256-bit krypteringshårdvara för hög säkerhetsnivå och skydd för Windows, Mac OS och Android OS. Om SSD:n skulle hamna i fel händer går det inte att komma åt lagrad data.

Samsung Portable SSD T3 kommer att finnas i butik under februari 2016.

För ytterligare information besök www.samsung.com/T3.

Specifikationer

Kategori Samsung Portable SSD T3
Kapacitet** 250GB/500GB/1TB/2TB
Gränssnitt Kompatibel med USB 3.1, USB 2.0
Dimensioner (LxBxH) 74 x 58 x 10.5 mm
Vikt 51 gram***
Överföringshastighet**** Sekventiell: Upp till 450MB/s
UASP Mode Support
Kryptering AES 256-bit krypteringshårdvara
Säkerhet Lösenord (valfritt) Kräver Windows 7 eller nyare, Mac OS 10.7 eller nyare och Android KitKat (version 4.4) eller nyare.
Certifikat CE, BSMI, KC, VCCI, C-tick, FCC, IC, UL, TUV, CB
RoHS Compliance RoHS2
Garanti 3 år

* Baserat på interna tester med en 500GB extern HDD.
** Verklig kapacitet kan variera beroende på systeminställningar. 1GB =1000 000 000 bytes, 1TB=1000 000 000 000 bytes
*** Exakt vikt på produkten kan skilja beroende på lagringskapacitet
**** Prestanda kan variera beroende på inställningar, konfigurationer och systemmiljöer. 

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, audio, smartphones, tablets, wearables, kameror, vitvaror, skrivare, professionella skärmar, ssd, minneskort, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. Vi är också ledande inom Internet of Things, bland annat genom våra initiativ inom det smarta hemmet. Med 307 000 medarbetare i 84 länder har Samsung en årlig försäljning på 196 miljarder dollar. För att upptäcka mer besök www.samsung.se samt det officiella nyhetsrummet news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material