Gå direkt till innehåll
Samsung lanserar ny AI-driven Wind-Free luftkonditioneringsserie

Pressmeddelande -

Samsung lanserar ny AI-driven Wind-Free luftkonditioneringsserie

Samsung lanserar nu sin nya väggmonterade luftkonditioneringsplattform för 2020. Den helt nya serien kommer i olika versioner, samtliga har Samsungs unika Wind-Free kylningsteknik, som är kompletterad med nya intelligenta tekniker för större komfort inomhus och en förbättrad energieffektivitet.

Wind-Free kylningsteknik
Samsung introducerade marknadens första väggmonterade luftkonditionering med Wind-Free-teknik i Europa 2017. Luftkonditionering med Wind-Free-tekniken följer en nedkylningsprocess i tre steg. I det första steget sänks temperaturen snabbt i snabbkylningsläget. I det andra används en avfuktande funktion för att ställa in en lämplig nivå av luftfuktighet och slutligen, när den önskade temperaturen nåtts, aktiveras Wind-Free nedkylningsläge för att bibehålla nivåerna och ge en idealisk nivå av komfort.

I Wind-Free kylningsläget sprids luften varsamt och jämnt genom tusentals mikrohål, vilket skapar en ”vindstilla”[1] miljö som varsamt sprider frisk luft ut jämnt över hela hemmet utan ett obekvämt kallt drag.

Smart i drift
Samsungs nya väggmonterade luftkonditionering optimerar även nedkylningsprocessen med sin AI Auto Comfort-funktion[2] som tillåter konsumenter att använda sin luftkonditionering mer effektivt. AI Auto Comfort analyserar förhållanden i rummet, användarens föredragna temperaturer, nedkylningslägen och även utomhusklimatet för att automatiskt växla till den mest lämpliga inställningen.

Enheterna kan kontrolleras och övervakas på distans genom att använda Samsungs SmartThings App2 som låter användare aktivera eller stänga av luftkonditioneringen, välja föredragna nedkylningslägen, schemalägga och till och med bevaka strömförbrukningen. Med Samsung Bixby Voice Control kan enheten även styras med rösten.

Förbättrad energieffektivitet
Den nya modellen Wind-Free Elite har en inbyggd rörelsedetekteringssensor² som läser av rörelser för att kunna kyla ned effektivt samtidigt som den undviker att slösa energi. Sensorn känner av när det inte finns någon användare i rummet och ändrar automatiskt inställningarna för att gå ner i drift eller gå in i standby-läge. Wind-Free Elite är även försedd med en A+++ energimärkning för både SEER och SCOP, vilket är den högsta energivärderingen som kan uppnås i Europa[3].

För ytterligare information om Samsung och våra produkter, besök gärna: www.samsung.com eller våra partners: www.polarpumpen.se och www.essencompany.com

[1] ASHRAE (American Society of Heating, Refrigeration, and Air-Conditioning Engineers) definierar en miljö som “Still Air”/”vindstilla” när luftströmmar rör sig långsammare än 0.15m/s och saknar kalla vinddrag.

[2] Tillgängligheten för beskrivna funktioner kan ändras. SmartThings-funktionerna är tillgängliga för Android- och iOS-enheter. En Wi-Fi-anslutning och ett Samsung SmartThings-konto krävs. Bixby röststyrning stöds på engelska (USA, Storbritannien, Indien), kinesiska, koreanska, franska, tyska, italienska och spanska.

[3] Energiklassificering är baserad på 9k BTU-version och är enligt EU nr 626/2011 (Lot 10) etikettklassificering 2019, på en skala från D till A+++.

För ytterligare information om Samsung och våra produkter, besök gärna: www.samsung.com

Ämnen


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26

Relaterat material