Gå direkt till innehåll
Samsung lanserar laptop i Sverige

Pressmeddelande -

Samsung lanserar laptop i Sverige

Samsung är känt för både konsumentelektronik- och IT-produkter. Nu lanseras de efterlängtade bärbara datorerna. Därmed erbjuds inte bara en populär konsumentprodukt utan lyfter även Samsung till en mer komplett IT-leverantör för företag.

- Vår målsättning är att etablera oss på marknaden för laptop för både konsumenter och företag, säger Andreas Ekman, tillförordnad chef för IT-produkter på Samsung i Norden.

Produktportföljen har en spännvidd mellan modellen X360 som är något av det hetaste på laptopmarknaden just nu, ned till prisvärda instegsmodeller.

- Samsungs datorer är väldigt pålitliga. Vi inte bara tillverkar datorerna själva. Vi tillverkar faktiskt över 60 procent av komponenterna inuti. Det innebär en kvalitetskontroll som utmärker sig. Kvalitet är en stark del av användarupplevelsen för oss, säger Andreas Ekman.

Men det är inte enbart en stark produktportfölj som är Samsungs väg in på marknaden.

- Vi har en kundnära support och service på plats som nu förstärks ytterligare.

Bland kunder och partners har produktgruppen varit efterlängtad länge: Varför lanserar inte Samsung bärbara datorer i Sverige?

- Att lansera laptop i Sverige nu är en del av en global strategi. Vi vill expandera och har organisationen lokalt att göra det nu.

Men Samsung vill också in på företagsmarknaden.

- Med bärbara datorer blir vi en mer komplett och attraktiv IT-leverantör på företagsmarknaden. Sedan tidigare marknadsför vi laserskrivare och datorbildskärmar, säger Andreas Ekman.

Samsunganvändaren blir snabbt bekant med laptop-produkterna. Medvetenheten kring design är påtaglig. Den högblanka pianolacken. De röda infällda nyanserna. Och den effektfulla aluminiumpanelen på X360s lock.

Samsungs bärbara datorer är erkända för sin kvalitet, design, prestanda och service, visar internationella undersökningar.

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material