Skip to content
Samsung lanserar Galaxy A53 5G och Galaxy A33 5G

Press release -

Samsung lanserar Galaxy A53 5G och Galaxy A33 5G

Idag presenteras Galaxy A53 5G och Galaxy A33 5G som ska leverera en komplett mobilupplevelse med de senaste Samsung Galaxy-innovationerna till ett fördelaktigt pris. Den nya Galaxy A-serien drivs av en helt ny processor, i kombination med Galaxys AI-kamera, stor och smidig skärm, upp till två dagars batteritid[1] möjlighet till 5G-uppkoppling,[2] en snygg och tunn design samt avancerade anslutna upplevelser. Dessutom har båda enheterna stöd för kontinuerliga One UI- och Android OS-uppgraderingar samt säkerhetsuppdateringar[3] för att säkerställa en optimal användarupplevelse.

- Alla förtjänar möjligheten till att uppleva fördelarna som mobil teknik kan ha i våra liv. Med vår senaste lansering av Galaxy A-serien är det lättare än någonsin att uppleva Samsung Galaxys innovativa mobilupplevelse till ett fördelaktigt pris, säger Andreas Bergqvist, Produktchef för telekom på Samsung Electronics Nordic.

  Fantastiska bilder i alla situationer

  Oavsett om det gäller att skapa innehåll eller dela det med vänner, erbjuder Galaxy A53 5G och Galaxy A33 5G en avancerad kameraupplevelse med många av de kraftfulla funktionerna från Galaxy S-serien. Galaxy A53 5G:s fyrkamerasystem har en 64MP OIS-kamera med VDIS-teknik som hjälper dig ta skarpa bilder. Galaxy A53 5G kommer också med en högupplöst 32MP frontkamera för tydliga selfies och videosamtalsupplevelser.

  Den nya Galaxy A-seriens innovativa kamera drivs av en helt ny 5nm-processor som, med hjälp av AI, får varje bild att se fantastisk ut – även i vissa fall med låg belysning. Förbättrat nattläge slår ihop upp till 12 bilder samtidigt, så nattbilder blir ljusare, med mindre brus. När användaren spelar in video i miljöer med svagt ljus justeras Galaxy A-seriens bildhastighet (framerate) automatiskt för att skapa ljusa, tydliga videor.

  Det förbättrade porträttläget fångar både djup och motivkonturer mer exakt tack vare dubbla kameror och kraftfull AI. Med fun-läget kan ögonblick förevigas med lekfulla filter och effekter som nu även fungerar med den ultravida kameralinsen. Photo Remaster blåser nytt liv i gamla och lågupplösta foton, och Object Eraser tar bort oönskade fotobombare.

  Maximerad skärmupplevelse var och när som helst

  Den nya Galaxy A-seriens algoritm säkerställer att alla detaljer på skärmen kommer fram och Samsung Galaxy A53 5G:s 6,5-tums[4]Super AMOLED-skärm har också en uppdateringsfrekvens på 120 Hz medan Galaxy A33 5G har en 6,4-tums[5]Super AMOLED-skärm och uppdateringsfrekvens på 90 Hz. Dessutom är den nya Galaxy A-serien nu utrustad med upp till två dagars batteritid[6]och 25W Super Fast Charging[7].

  Medveten design

  Den nya Galaxy A-serien är utformad för att vara modern, funktionell och hållbar. Enhetens smala ram och Ambient Edge-design sammanför kameran med telefonen sömlöst. Galaxy A53 5G och Galaxy A33 5G har Corning® Gorilla® Glass 5 samt IP67 vatten- och dammotstånd[8], vilket ger förbättrad hållbarhet. 

  Samsung presenterade i augusti 2021 hållbarhetsmål för sina mobilprodukter, som de strävar till att nå fram till år 2025[9]. Med dessa mål åtar sig Samsung att leverera konkreta åtgärder för att förbättra sina produkter[10]. Galaxy A-serien bygger vidare på detta arbete genom att ta bort laddningsadaptern [11]i mobilförpackningarna, samt minska förpackningens storlek. Förpackningarna innehåller också FSC-certifierat papper[12]medan själva enheten innehåller återvunnet material (s.k. post-consumer materials, PCM) i sidoknapparna och SIM-kortbrickorna.

  Båda enheterna garanterar upp till fyra generationer av uppgraderingar av One UI och Android OS och upp till fem års säkerhetsuppdateringar. Dessa funktioner gör det även möjligt för användare att utnyttja den senaste programvaran.

  Uppkopplad och säker upplevelse

  Den nya Galaxy A-serien förebygger data och informationsintrång med hjälp av Samsung Knox. När användare lagrar privata foton, anteckningar och appar erbjuder Secure Folder ett krypterat, digitalt kassaskåp. Med Hjälp av Private Share[13]kan användare styra exakt vem som har tillgång till filer och hur länge. Galaxy A53 5G och Galaxy A33 5G kommer också att innehålla nya Samsung Wallet[14]som lagrar allt från boardingkort till kreditkort.

  Galaxy A53 5G och A33 5G fungerar sömlöst med andra av Samsungs enheter för en fullständig Samsung Galaxy-ekosystemupplevelse. Galaxy A53 5G och Galaxy A33 5G kan anslutas till Galaxy Buds-serien. Med Galaxy Buds Pro går det att uppleva 360 ljud-teknik med 3D ljud[15]och funktionaliteten erbjuds snart på Galaxy Buds2 och Buds Live. Galaxy A-serien kan anslutas till en Windows-dator med Link to Windows[16]för att enkelt kopiera och klistra in, överföra filer eller svara på samtal och sms.

  Pris och förbokningserbjudande

  Galaxy A-serien kommer vara tillgänglig på utvalda marknader i april och Galaxy A53 5G finns tillgänglig i två minnesstorlekar, 128GB och 256GB.

  Galaxy A33 5G rek. ca pris från: 4 290 SEK
  Galaxy A53 5G rek. ca pris från 4 990 SEK

  Förköpserbjudande för Galaxy A53 5G gäller mellan 17-31 mars 2022: Köp en Galaxy A53 5G och få ett par Galaxy Buds live i färgen Mystic Black, värde ca 1890 SEK på köpet.[17]


  [1] Uppskattat i förhållande till en genomsnittlig/typisk användare. Oberoende bedömning av Strategy Analytics mellan 2022.01.20–01.31 i Storbritannien med förhandsversioner av SM-A536 och SM-A336 under standardinställning med LTE- och 5G Sub6-nät (INTE testad under 5G mmWave nätverk). Den faktiska batteritiden varierar beroende på nätverksmiljö, funktioner och appar som används, samtalsfrekvens och meddelanden, antal laddningstillfällen och många andra faktorer.

  [2] Kräver optimal 5G-anslutning och den faktiska hastigheten kan variera beroende på marknad, operatör och användarmiljö.

  [3] Galaxy A53 5G och Galaxy A33 5G. stöd upp till fyra generationer av uppgraderingar av One UI och Android OS och upp till fem års säkerhetsuppdateringar.

  [4] Mätt diagonalt är skärmstorleken 6,5" i hela rektangeln och 6,3" med hänsyn till de rundade hörnen. Den faktiska det synliga området beror mindre på de rundade hörnen och kamerahålet.

  [5] Mätt diagonalt är skärmstorleken 6.4" i hela rektangeln och 6,2" med hänsyn till de rundade hörnen. Den faktiska det synliga området beror mindre på de rundade hörnen och kamerahålet.

  [6] Uppskattat i förhållande till en genomsnittlig/typisk användare. Oberoende bedömning av Strategy Analytics mellan 2022.01.20–01.31 i Storbritannien med förhandsversioner av SM-A536 och SM-A336 under standardinställning med LTE- och 5G Sub6-nät (INTE testad under 5G mmWave nätverk). Den faktiska batteritiden varierar beroende på nätverksmiljö, funktioner och appar som används, samtalsfrekvens och meddelanden, antal laddningstillfällen och många andra faktorer.

  [7] Väggladdare säljs separat; använd endast Samsung-godkända laddare och kablar. Använd inte inkompatibla, slitna eller skadade batterier, laddare eller kablar för att undvika skador eller skador på enheten. Stöder upp till 25W Super Fast Charging (Snabbladdning). För mer information om din enhet, besök www.samsung.com.

  [8] Baserat på testförhållandena för nedsänkning i upp till 1 meter sötvatten i upp till 30 minuter. Rekommenderas inte för användning i stränder, pooler eller nära tvålvatten. Endast Säker mot lågt vattentryck. Skölj rester/torka efter vått.

  [11] Urval av Galaxy A-enheter som lanserades 2022 (A53 5G, A33 5G, A13, A23, A73 5G) och mer kommer.

  [12] Papperet är certifierat av Forest Stewardship Council (FSC), alltså från ett ansvarsfullt skogsbruk, som tar hänsyn till människor och miljö.

  [13] Private Share-funktioner kräver att både avsändaren och mottagaren har Galaxy mobile enheter med Android 9 eller senare och private share-appen.

  [14] Samsung Wallet kommer att stödjas på både Galaxy A53 5G och Galax A33 5G. Tillgänglighet och timing kan variera beroende på marknad.

  [15] 360 ljud kräver en programuppdatering via Galaxy Wearable-appen och är tillgänglig från och med den 30 marsÞ, 2022.

  [16] Användare måste länka sin Samsung Galaxy-enhet till sin Windows-dator via "Länk till Windows" på telefon, i telefonapp på datorn och följa inställningsmeddelandena, inklusive att vara inloggad på samma Microsoft-konto. Länk till Windows är förinstallerad på utvalda Samsung Galaxy-enheter. PC:n kräver Windows 10 eller senare. Din telefon kräver att Samsung Galaxy-enheten är på och ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som datorn. Vissa mobilappar kan begränsa innehållet så att det delas på andra skärmar eller kräva en pekskärm för att kunna interagera med dem. Vissa appar på telefonskärmen kan kräva prenumeration och faktiskt användargränssnitt kan vara annorlunda.

  [17] Erbjudandet gäller vid köp av Galaxy A53 5G (SM-A536, rek. ca. pris 4 990 kr) mellan 17-31 mars 2022 på samsung.com och hos utvalda återförsäljare. Erbjudandet måste utnyttjas senast 15 april 2022 i Samsung Members app. Erbjudandet gäller endast för Galaxy Buds Live i färgen Mystic Black (SM-R180NZKAEUB), värde ca 1890 kr. Kan ej kombineras med andra erbjudanden, gäller 1 gång per enhet vid uppvisande av kvitto och enbart för köp under kampanjperioden. Endast leverans inom Norden. Se fullständiga villkor här: https://www.samsung.com/se/info/campaign-history/galaxy-a53-buds-live-2203/

  Topics

  Categories


  Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

  Contacts

  För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

  För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

  Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
  Elin Axelsson

  Elin Axelsson

  Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
  Louise Gustafsson

  Louise Gustafsson

  Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667