Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung lanserar företagsprojektorer

Pressmeddelande   •   Feb 25, 2009 11:00 CET

Nu ger sig Samsung in på marknaden för företagsprojektorer. Först ut lanseras tre mycket kompetenta maskiner: L300, D400 och D300. Dessutom inleds ett samarbete med ny distributörskanal, Kavena.

Inledningsvis växte Samsungs IT-division sig starka på datorbildskärmar. Därefter startade en storsatsning på skrivare. Under hösten 2008 lanserades bärbara datorer och Samsung blev dessutom marknadsledande på digitala skyltar. Sedan tidigare har Samsung projektorer för hemmabiosystem och SP-A800B har utnämnts som referensprojektor av media. I höstas presenterades affärsmännens nya lilla favorit, SP-P400BX, en liten och kompakt projektor som är lätt att ta med på resor och möten. Nu väljer Samsung att ge sig in på företagsmarknaden och ambitionen är att bli en betydande leverantör av professionella projektorer.

Inledningsvis lanseras tre företagsprojektorer. Alla tre har upplösningen xga, marknadens lägsta bullernivå från fläkten och ett flexibelt användningsområde tack vare en rad portar för olika anslutningar, exempelvis hdmi. Var för sig tilltalar de sin målgrupp.

L300. Modern projektor - i både design och prestanda. För medelstora konferensrum är Samsung L300 det perfekta alternativet. Monterad i taket smälter den fint in tack vare sin smäckra vita design. Med 3000 ansi lumen och en utmärkt bildutkastprestanda är L300 en av marknadens mest flexibla projektorer; antingen kan den placeras nära duken eller längre bak i lokalen. Lokalens utformning är alltså inte ett hinder för L300 utan en möjlighet. För att få bästa anpassade ljusinställning är det enkelt att använda ett av sex förprogrammerade lägen: standard, presentation, text, film, spel och administratör. Lägg därtill att L300 har dubbla ingångar för pc - en för en fast installerad dator och en för "gästdator" - och det är lätt att förstå att denna maskin har god potential att bli en favorit bland skolor och konferensanläggningar.

 

Fakta: Samsung L300 är en 3lcd-projektor med en ljusstyrka om 3000 ansi lumen. Upplösningen är 1024 x 768 (xga) med kontrasten 500:1 och en lamplivslängd om 2500 timmar (ekonomidrift). Ljudnivå max 32 decibel. Inbyggda högtalare. Vikt: 3,8 kg. Pris: 9000 kronor inklusive moms.

D400. Samsungs ljusstarkaste projektor - för lokaler i dagsljus. Det är svårt att konkurrera med ljuset, men Samsung D400 är en projektor för lokaler med tända taklampor. Med sina 4000 ansi lumen är denna lämplig för lektionssalar och konferenslokaler där deltagarna oftast behöver föra anteckningar samtidigt som de tittar på duken. Som alla produkter från Samsung har D400 ett genomarbetat och tilltalande formspråk och hög kvalitet på komponenterna. Detta kombinerat med marknads lägsta bullernivå (endast 26 decibel) och ett konkurrenskraftigt pris, blir D400 ett intressant alternativ för målgruppen.

Fakta: Samsung D400 är en dlp-projektor med ljusstyrka om 4000 ansi lumen. Upplösningen är 1024 x 768 (xga) med kontrasten 3000:1 och en lamplivslängd om 2500 timmar (ekonomidrift). Ljudnivå 26 decibel.

Pris: 12500 kronor inklusive moms.

D300. Stabil och stilsäker. Samsungs internationellt mest säljande företagsprojektor är D300. Med beprövad teknik och mängder av referenser blir den nu tillgänglig för den svenska marknaden och spås locka många kunder som söker en stabil och lättanvänd företagsprojektor för sina konferensrum. Med 3000 ansi lumen och ingångar för dator, dvd, kamera, spelkonsol samt hdmi lämpar sig D300 väl för de flesta lokaler och behov. Detta kombinerat med dess formsäkra och luxuösa design är det föga förvånande att D300 har blivit en framgång.

Fakta: Samsung D300 är en dlp-projektor med ljusstyrka om 3000 ansi lumen. Upplösningen är 1024 x 768 (xga) med kontrasten 3000:1 och en lamplivslängd om 3000 timmar . Ljudnivå 28 decibel. Vikt: 3,6 kg.

Pris: 8600 kronor inklusive moms.

Ny partner, Kavena. För den svenska marknaden av företagsprojektorer har Samsung inlett ett samarbete med Kavena, som är en av Sveriges största distributör av projektorer. Sedan tidigare har Samsungs IT-division samarbete med GNT, Ingram Micro och Tech Data. Att Samsung väljer inleda ett ytterligare partnerskap motiveras med att Kavena har stor kompetens på att distribuera till återförsäljare som är specialister på företagslösningar.

Bifogade filer

PDF-dokument