Gå direkt till innehåll
Samsung lanserar fingerfärdig datorbildskärm

Pressmeddelande -

Samsung lanserar fingerfärdig datorbildskärm

Att Samsung tycker att det är fint att peka är det nog få som har undgått. Nu kommer Samsungs första datorbildskärm med touchfunktion, Lapfit Touch. Att peka på skärmen går lika bra som att klicka med datormusen.

Samsungs bildskärmsserie Lapfit har en unik design. Istället för traditionell fot har den ett vinklat stöd som går att fälla in, vilket gör den lätt att ta med. Lapfit Touch är den senaste modellen i familjen. Ansluten till en dator med operativsystemet Microsoft Windows 7 blir Lapfit Touch en datorbildskärm med pekskärmsfunktion; det går alltså att peka direkt på skärmen istället för att använda datormusen. Bildkvaliteten är lika bra som på en traditionell datorbildskärm tack vare att touchtekniken baseras på infraröda signaler. Den känner av vart fingret trycker och på så vis omformar fingrets rörelse till aktivitet i datorn, exempelvis till att klicka på en internetlänk.

Det går att zooma ut och in genom att sätta tummen och pekfingret på bildskärmen och dra fingrarna ifrån alternativ mot varandra. Bilden kan även roteras – sätt pekfingret på skärmen och snurra bilden med en svepande rörelse med långfingret. Tekniken kallas multitouch och Lapfit Touch är Samsungs första som har detta.

För att surfa på internet är pekskärmar smarta. Det är lätt att klicka sig vidare till nästa länk eller scrolla ner på webbsidan genom att trycka direkt på skärmen. Nya adresser kan även skrivas in i adressfältet med tangentbordet som medföljer som funktion i Microsoft Windows 7 och visas direkt på skärmen.

Spel blir roligare med pekskärmar. Framförallt de spel där man måste markera med musen för att något ska hända i spelet. Ett exempel är klassiska Tetris där olika figurer faller ner och det gäller att rotera och placera dem så att inte bottenfältet fylls på och täcker hela skärmen. Andra typer av spel är kortspel där man istället för klicka med datormusen kan agera mer aktivt genom att peka direkt på bildskärmen.

Både för jobbet och fritiden. Eftersom Lapfit Touch är portabel lämpar den sig utmärkt som interaktiv demonstrationsskärm på mässor eller säljmöten. Låt den stå på ett bord och visa en PowerPoint. Besökaren kan då på egen hand klicka sig vidare i presentationen och ta del av det som väcker intresset. Datorbildskärmar med touchfunktion är spännande för både privatpersoner och företag. Det visar definitivt Lapfit Touch med sin spännande portabla design.

Fakta: Lapfit Touch (SyncMaster LD220Z) är en 21,5 tum stor datorbildskärm med touchfunktion (kräver dator med MS Windows 7). Upplösningen är 1920x1080 pixlar (full hd), bildresponsen fem millisekunder samt en betraktningsvinkel på 170/160 grader. Inbyggda högtalare på 2x3W. Kan drivas via usb-kabel. Har hdmi. I butik under mars. Pris: 4000 kronor.

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material