Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung lanserar extern hårddisk i miniformat

Pressmeddelande   •   Jan 22, 2009 10:00 CET

Hur mycket får plats i Samsungs nya lilla dosa, stor som ett visitkort?

Svaret är: 100 långfilmer, 6000 MP3-låtar, 2000 högupplösta och 6000 lågupplösta bilder. Ungefär.

Samsungs externa hårddisk, S1 Mini, är på 120GB och är inte större än att den ryms i fickan. Dessutom är innehållet krypterat så filerna skyddas ifall tjuven skulle vara framme.

Samsung S1 Mini lanseras nu på marknaden. Den är en liten och lätt extern hårddisk med glänsande kanter som inramning. Den väger endast 91 gram och har måtten 87 x 62 x 15 millimeter, vilket kan jämföras med ett visitkort som brukar vara 90 x 50 millimeter stora. Trots sin litenhet fyller den hela 120 GB, vilket innebär att S1 Mini får plats med en hel skivsamling, ett bibliotek av dvd och en mängd fotoalbum. Samtidigt. Att den är så liten och smidig gör den lätt att ta med. Den får enkelt plats i handväskan, kavajfickan eller i ett ytterfack till datorväskan. Och så har den dessutom ett elegant yttre. S1 Mini sätter en helt ny standard för externa hårddiskar.

- Externa hårddiskar har traditionellt varit ett stationärt alternativ för lagring av data. Stora, klumpiga, tunga och behov av ett extra el-aggregat. Samsung S1 Mini är precis det motsatta; liten, smidig, lätt och drivs via USB-kontakten till datorn och är därför perfekt att ta med, säger Centh Nilsson, nordisk produktchef för hårddiskar på Samsung.

Samsungs ambition är lösningar för mobilt användande. Kunna surfa, arbeta, uppleva där man befinner sig. S1 Mini är en del av denna möjlighet. Tack vare S1 Mini´s enkelhet blir 120GB minne tillgängligt där man befinner sig. Den är lätt att ta med på resor, affärsmöten eller andra tillfällen då användaren vill ha tillgång till stora data mängder såsom filmer eller bilder. Denna bärbarhet sätter krav på säkerheten. Hur noga man än kan vara för att skydda sig finns där alltid en risk att tjuven är framme. Där har Samsung tagit fram en lösning som skyddar filerna från att hamna i orätta händer. S1 Mini har nämligen inbyggd kryptering.

- Som användare kan du välja att lägga dina filer under en öppen yta eller bakom en stängd och krypterad där det enda sättet att komma åt filerna är att kunna lösenordet. Detta gör S1 Mini i praktiken oanvändbar för tjuven. Dels kommer han inte åt eller kan radera de filer som finns på hårddisken och dels kan han inte lägga upp filer för eget bruk, säger Centh Nilsson.

Samsung S-serien kommer att säljas i två utföranden. S1 Mini med yttermåtten 87 x 62 x 15 millimeter och med en hårddisk på 120GB till ett pris på 1389 kronor. S2 Portable med yttermåtten 111 x 82 x 17 millimeter med hårddisk upp till 500GB till ett pris på 1699 kronor. Finns i färgerna rött, vitt, svart och brons. I butik under januari.

Bifogade filer

PDF-dokument