Gå direkt till innehåll
Samsung lanserar energisnål datorbildskärm

Pressmeddelande -

Samsung lanserar energisnål datorbildskärm

Samsung SyncMaster 2243EW drar drygt 20 watt i drift och 0,6 watt i viloläge. Det gör den till Samsungs energisnålaste datorbildskärm någonsin. Målgruppen är företag som tar sitt miljö- och klimatarbete på allvar.

Enligt TCO förbrukar en genomsnittlig kontorsarbetsplats 1000 kilowattimmar energi under ett år. Det motsvarar ungefär 100 liter olja. Alla ansträngningar som kan göras för att minska den dagliga energiåtgången blir till en miljövinst. Nu lanserar Samsung sin hittills strömsnålaste datorbildskärm, SyncMaster 2243EW. Detta är en datorbildskärm som drar endast 20,1 watt i drift och 0,6 watt i viloläge. Dessutom har den en timerfunktion som kan ställas in så den stängs av under exempelvis nätterna och på helger.

- SyncMaster 2243EW drar i genomsnitt bara hälften av elektricitet jämfört med traditionella datorbildskärmar. Det gör SyncMaster 2243EW till ett klimatsmart alternativ för den miljömedvetne, säger John Bünsow Lindén, produktmarknadschef för datorbildskärmar på Samsung.

SyncMaster 2243EW har en stor potential att bli en storsäljare till företag. Förutom att den är energisnål har den även goda ergonomiska egenskaper samt en fin bildprestanda. Med hög kontrast, snabb responstid, bra betraktningsvinkel samt TCO03-märkning är den en utmärkt allround- och multifunktionsskärm.

- Vi ser att målgruppen för SyncMaster 2243EW är medvetna användare på företag, skolor och offentliga verksamheter som kräver utrustning med bra och tillförlitlig prestanda samtidigt som aktiva miljö- och klimatval tas, säger John Bünsow Lindén.

Fakta: Samsung SyncMaster 2243EW är en 22 tums datorbildskärm med bredbildsfunktion och upplösningen 1680 x 1050 megapixlar. Dess ljusstyrka är 250 cd/m2, statisk kontrast 1000:1, betraktningsvinkel 170/160 och har en responstid på 5 ms. Dess energiförbrukning är upp 20,1 watt och 0,6 watt i viloläge samt är TCO03-märkt. Skärmen kan vinklas i pivotläge och är monterad på en höj- och sänkbar fot. Har funktioner såsom MagicWizard, MagicTune, MagicRotation Software samt Multiscreen Software. Finns i svart och silver. Kommer att säljas via utvalda återförsäljare under mars månad. Pris 2690 kronor.

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material