Gå direkt till innehåll
Samsung lanserar eget öppet operativsystem för mobiler

Pressmeddelande -

Samsung lanserar eget öppet operativsystem för mobiler

Samsung lanserar Bada - ett eget öppet operativsystem för mobiltelefoner. Den nya plattformen är ett led i Samsungs strategi att göra mobiltelefonerna ännu mer mångsidiga.

Bada kommer att finnas tillgängligt för applikationsutvecklare från och med december.

Samsung lanserar ett eget öppet operativsystem - Bada. Det är baserat på Samsungs erfarenheter från utvecklingen av de populära mobiltelefonerna Samsung Jét och Samsung S5230. Samsungs strategi är att möta konsumenternas olika behov och livsstilar - inte minst inom operativsystem - och till de kommande mobilmodellerna som har operativsystemet Bada kommer man att kunna ladda ner applikationer, spel och andra program. Det gör mobilen ännu mer mångsidig och personlig.

Utvecklingsmöjligheter

Att utveckla applikationer till Bada är enkelt. Det användarvänliga utvecklingsverktyget SDK (Bada Software Development Kit) stödjer Web Services och kan från och med december laddas ner på Samsungs sajt för utvecklare av mjukvara, Samsung Mobile Innovator.

Med SDK kommer utvecklare att kunna ta fram nya kreativa lösningar i form av applikationer och program. De kommer sedan att finnas för nedladdning på Samsungs nya internetbutik Samsung Application Store. Antingen laddar man ner applikationerna till sin dator eller direkt till mobiltelefonen. Bada har även en egen officiell hemsida som öppnar den 11 november. Där kommer nyheter, produkter och applikationer att presenteras löpande.

Ett öppet operativsystem ökar möjligheterna ännu mer för att skapa en personlig mobil; att ha och använda de tjänster och program som behövs. Exempelvis kan man ladda ner direktlänkar och applikationer för information om väder och vind, musiktjänster, tips av olika slag, chattprogram, turlistor, prisjämförelser och mycket mer. Så blir mobilen mer personlig, en del av livsstilen.

Om namnet Bada. Bada [bada] är koreanska för Hav, en symbol för att utvecklare nu har en hel uppsjö av möjligheter att skapa en outsinlig källa av applikationer för konsumenterna.

Samsung Mobile Innovator: http://innovator.samsungmobile.com/

Badas officiella hemsida: http://www.bada.com


Samsung Application Store: http://samsungapps.com

 

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material