Gå direkt till innehåll
Samsung lanserar den smarta robotdammsugaren Jet Bot 90 AI+

Pressmeddelande -

Samsung lanserar den smarta robotdammsugaren Jet Bot 90 AI+

Jet Bot 90 AI+ är världens första robotdammsugare som är utrustad med en 3D-aktiv stereosensor och Intel AI-lösning. I mitten på juli landar den på den nordiska marknaden.

Stockholm – 5 juli Samsung meddelar nu den globala lanseringen av den nya robotdammsugaren Jet Bot 90 AI+. Robotdammsugaren presenterades för första gången vid CES 2021 och visar på Samsungs vision när det gäller att erbjuda konsumenter innovativa och intelligenta lösningar för att optimera hushållsrutiner. Jet Bot 90 AI+ lanseras i Norden i mitten på juli.

"Jet Bot 90 AI+ återspeglar Samsungs engagemang för att skapa smarta produkter som levererar dynamisk prestanda, anpassade till konsumenters olika behov", säger Rikard Fornbäck, Training & Communication Specialist på Samsung i Norden. ”Vi är glada att kunna introducera en robotdammsugare som kommer med branschledande teknik för objektdetektering som kommer göra att konsumenter kan städa både smartare och mer effektivt”.

Avancerad objektigenkänning och AI-funktion
Jet Bot 90 AI+ är världens första robotdammsugare som levereras med en aktiv 3D-sensor, som med precision skannar ett område[1] för att hitta svårupptäckta föremål. Dess 3D-djupkamera - motsvarande 256 000 avståndssensorer - kan upptäcka hinder som är så små[2] som 1 cm. Objektdetekteringen kan förhindra att dammsugaren fastnar vid små hinder under rengöringsprocessen.

Produkten är även världens första robotdammsugare som är utrustad med en Intel AI-lösning vilket driver Jet AI objektigenkännings-teknik. Den smarta lösningen gör att roboten kan känna igen diverse apparater och möbler[3]. Robotens smarta beslut säkerställer att den rengör nära saker som till exempel barnleksaker, samtidigt som den håller ett säkert avstånd till känsliga föremål så som vaser[4]. Dammsugaren kan dessutom känna igen exempelvis avföring från husdjur, glas eller farliga elkablar.

Robotdammsugaren är dessutom utrustad med en LiDAR-sensor som beräknar sin position för att optimera rengöringsprocessen genom att skanna rummet[5] och samla in avståndsinformation. Tekniken fungerar också bra i svagt upplysta rum eller under möbler[6].

Kraftfull rengöring från start till slut
Med avancerad teknik kan användaren rengöra sitt hem grundligt. Jet Bot 90 AI+: s digitala växelriktarmotor maximerar sugeffekten för en djupare rengöring. Med sin Intelligent Power Control-funktion kan den till och med identifiera vilken typ av yta den ska rengöra, liksom mängden damm som finns där. Med hjälp av denna information kan enheten automatiskt justera sugeffekten för en mer optimerad rengöringssession.

Jet Bot 90 AI+ kommer även med en mängd hygienrelaterade funktioner som möjliggör enkel golvrengöring, samtidigt som den säkerställer att damm fastnar ordentligt och inte släpps ut i luften. Dess avancerade 5-lagerfiltreringssystem fångar 99,99%[7] mikrodamm, inklusive 0,5 ~ 4,2 µm stora partiklar som annars lätt sipprar ut. Alla delar och filter är tvättbara så de kan hållas hygieniska.

Jet Bot 90 AI+ har en inbyggd Clean Station som samlar smuts och hår i en 2,5 liters dammpåse. Clean Station behöver bara tömmas en gång var tredje månad [8]. Efter städningen åker robotdammsugaren automatiskt till sin Clean Station och tömmer sig själv[9] med Air Pulse-teknologi kompletterat med ett flerskiktat filtreringssystem som fångar 99,999% fint damm[10].

Bekväm rengöring för problemfri användning
Användare kan fjärrstyra och övervaka Jet Bot 90 AI+ med SmartThings appen[11] genom sin smartphone. Robotdammsugaren kan schemaläggas till att enbart rengöra i ett rum, eller i flera rum med hjälp av Select & Go-funktionen. Appen kan också användas för att identifiera virtuella no-go-zoner för att förhindra att enheten stöter på fysiska hinder.

Den smarta roboten erbjuder också Bixby röstigenkänningsfunktioner[12], vilket innebär att användare kan använda röstkommandon för att schemalägga rengöringssessioner, ändra lägen eller till och med be om de senaste nyheterna eller väderprognoserna.

Med Live Cleaning Report kan användare även enkelt följa sin Jet Bot 90 AI+ på en virtuell karta över hemmet i realtid. Användare kan se var dammsugaren rengjort och till och med pausa rengöringen eller instruera roboten att avbryta städningen. När Jet Bot 90 AI+ dammsugit färdigt kan användaren kontrollera dess rengöringshistorik för att se vilka områden som rengjorts, hur lång tid det tog och vilken väg roboten tog.

Dessutom kan användare fjärrövervaka sitt hem med Jet Bot 90 AI+s Patrol Mode, som använder enhetens främre kamera för att livestreama videobilder via SmartThings-appen. Patrol Mode tillåter användare att övervaka de rum som de vill kontrollera medan de är borta. Det finns även en funktion för schemaläggning. Den smarta enheten stöder även end-to-end-kryptering, vilket innebär att videoklipp endast kan ses av en auktoriserad användare.

Intuitiv husdjursvård för den moderna husdjursföräldern
Husdjursägare kan utnyttja Jet Bot 90 AI+ funktioner ytterligare med tjänsten SmartThings Pet. SmartThings Pet lanseras i augusti och tillåter användare att hålla koll på sina husdjur, även när de inte är hemma. Exempelvis synkroniserar SmartThings Pet med produkter från PETKIT, ett teknikföretag för smarta husdjursprodukter, som deras Element feeder-serie och COZY smart pet[13]. Genom att integrera husdjursvård i sitt smarta hem har Samsung i åtanke hur konsumenter lever och interagerar med sina sällskapsdjur.


[1] Upp till 1m, Horisontellt synfält: 60°, Vertikalt synfält: 40°.

[2] Så liten som ca 1 cm bred, 1 cm lång och 1 cm djup.

[3] Exempel: luftkonditionering (stativtyp), kylskåp, TV, tvättmaskin / torktumlare, luftrenare, AirDresser, soffa, säng, bokhylla, bord, skräddarsydd (kyl, diskmaskin), exkrementer, elkabel, handduk / socka, kopp, glaskopp, flaskor, skål, vas.

[4] Objektigenkänning kan påverkas av ett objekts form eller miljöförhållandena.

[5] Skannar 360 ° över ett område på 6 meter vid 10 varv per sekund.

[6] Baserat på interna tester i ett område med möbler arrangerade på samma sätt som en riktig hemmiljö jämfört med en vanlig Samsung VR7000M.

[7] Baserat på intern testning, med Max-läge, i enlighet med IEC62885-2 Cl. 5.11 standard. Resultaten kan variera beroende på de faktiska förhållandena.

[8]Kan variera beroende på mängden damm i verkliga hemmiljöer.

[9] Resultaten kan variera beroende på individuell användning. Damm och hår som fastnat i gallret får inte tas bort med en enda cykel.

[10] Baserat på intern testning, med Max-läge, i enlighet med IEC62885-2 Cl. 5.11 standard. Resultaten kan variera beroende på de faktiska förhållandena.

[11] Finns på Android- och iOS-enheter. En Wi-Fi-anslutning och ett Samsung-konto krävs.

[12] Endast tillgänglig på vissa modeller (VR50T959). Bixby är Samsungs varumärke för artificiell intelligens (AI) / Internet of Things (IoT) röstassistent. En Wi-Fi-anslutning och ett Samsung-konto krävs. Olika språk stöds i varje land.

[13]PETKIT-feeder och COZY-produkter kräver en Wi-Fi-anslutning och ett Samsung-konto för att kunna synkroniseras med SmartThings Pet. Finns på Android- och iOS-enheter.

Ämnen


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material