Skip to content
Samsung lanserar ännu en mobil med Android

Press release -

Samsung lanserar ännu en mobil med Android

Samsung utökar sin mobilportfölj med ytterligare en med operativsystemet Android. Galaxy Spica är pekskärmsmobilen som kan göras personlig och smartare genom Android Markets tusentals applikationer.

Samsungs strategi är att stödja alla operativsystem och ge kunderna valfrihet och alternativ. Samsung är även en av de äldsta medlemmarna i Open Handset Alliance och har aktivt arbetat för att introducera den mest innovativa Android-mobilen. I mitten av oktober kom Galaxy till butikerna och var Samsungs första mobiltelefon med operativsystemet Android. Nu lanserar Samsung nästa modell, Galaxy Spica.

Galaxy Spica är en kompetent multimediemaskin med en 3,2 tum stor pekskärm, mobilt internet på 3,6 mb/s och wlan vilket ger full möjlighet att surfa på nätet. Den har ett flertal inbyggda funktioner såsom gps, snabbfunktioner till sociala medier, musikspelare och 3,2 megapixelkamera. Det öppna operativsystemet Android har på kort tid blivit mycket populärt hos applikationstillverkare och på Android Market finns mängder av applikationer - appar - att ladda ner till mobilen. De gör Galaxy Spica personligare och smartare.

Med en processor på 800MHz går det fort att bläddra i menysystemet och den gör det möjligt att ha igång flera applikationer samtidigt, exempelvis musikspelaren under tiden som man orienterar sig efter den inbyggda gps:en. Galaxy Spica har flera genvägar till Googleapplikationer såsom GoogleMaps och Gmail. Dessutom är den riktigt anpassad för den nordiska marknaden med nordiska språkinställningar och ett inbyggt tangentbord med å, ä och ö.

Fullt utnyttjad i sin kapacitet är Galaxy Spica med operativsystemet Android så mycket mer än en mobiltelefon att enbart prata i och skicka sms från.


Fakta: Galaxy Spica är en 3g-mobil (dualband 900/2100MHz) samt fyrbandsstöd för gsm (850/900/1800/1900MHz) och har en 3,2 tum stor lcd-pekskärm (320x480 pixlar). Har 3,5-millimetersuttag för favorithörlurarna. Klarar formaten h.263, h.264, wmv, mpeg4, mp3, aac, aac+, wma, eaac+, wma, ra. 3,2 megapixelkamera. Bluetooth v2.1, usb 2.0, 800 MHz-processor, 1500mAh-batteri, 200 mb internminne och minneskortsplats för upp till 32 gb. Samtalstid: 6,1 timmar (3g), 340 timmar i vilotid (3g). Mobilt bredband: 3,6 mb/s med stöd för html. Finns i vit och svart. Storlek: 115x57x13,2mm. I butik i november. Pris 4500 kronor.

 

Topics

Categories

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667