Skip to content
Samsung lanserar 3D-kartvy i appen SmartThings

Press release -

Samsung lanserar 3D-kartvy i appen SmartThings

En ny kartfunktion i Samsungs app för det smarta hemmet ska ge både bättre överblick och göra det enklare att styra hemmets prylar. Den nya funktionen tar bland annat hjälp av AI för att kunna kartlägga hemmets rum och uppkopplade enheter.

Samsung lanserar idag en ny 3D-kartvy som är tillgänglig i alla länder med åtkomst till SmartThings. Den har tidigare visats upp på teknikmässan CES 2024.

Den nya funktionen förenklar överblicken av hemmet genom att förvandla en helt vanlig planlösning till en 3D-modell i Samsungs SmartThings-app. Det gör att man tydligt ser sina enheter och enkelt kan justera belysning, temperatur, luftkvalitet och energiförbrukning.

Kartan i SmartThings ska lösa utmaningen med att många har allt fler uppkopplade enheter i hemmet. Exempelvis tar funktionen bort behovet av att lokalisera varje enhet separat innan den ska användas. I 3D-vyn får användaren snabbt en överblick över alla uppkopplade enheter i appen i realtid.

SmartThings har tidigare haft en kartvy i 2D, som krävde att användaren matade in planlösningen av sitt hem manuellt. Den uppdaterade 3D-versionen kan i stället ta hjälp av rumslig AI, eller Spatial AI, som är inbyggd i vissa Samsung-enheter. Här används LiDAR[1]-sensorer som mäter och ritar en exakt 3D-planlösning av hemmet. Samsung har också förbättrat kartvyns filterfunktioner, vilket gör det enklare att ha koll på och styra just den enhet man vill använda.

Tillgänglighet

Den nya kartvyn nås via SmartThings-appen i Android- och iOS-enheter[2], samt i TV-apparater[3]. Under årets första hälft kommer också vissa funktioner att bli tillgängliga på ytterligare enheter, exempelvis kylskåpet Family Hub[4].

Kartvyn lanserades i Korea och USA under fjolåret, men kan nu användas i alla länder som har tillgång till SmartThings.

– På Samsung jobbar vi ständigt för att det ska bli enklare att styra sina enheter i hemmet, både när man vill och varifrån man vill. Den här nya kartfunktionen är ett resultat av det arbetet. Vi kommer att fortsätta släppa funktioner och tjänster så att fler kan få uppleva alla fördelar som ett riktigt smart hem för med sig, säger Henrik Aronsson, Vice President, Samsung Electronics Nordic.

Samsung samarbetar också med byggföretag för att göra funktionen tillgänglig även för kontor och andra ytor utanför hemmet. Parallellt fortsätter man att utveckla nya funktioner, som bland annat en optimerad användarupplevelse (UX) för stora skärmar, vilket hjälper B2B-operatörer med skyltning. En annan funktion är Quick Control, som gör det möjligt för användare att enkelt komma åt nyckelfunktioner.


[1] Light Detection and Ranging (LiDAR)-sensorer använder laser för att upptäcka föremål i 3D och återskapa en korrekt avbild av omgivningen.
[2] Android OS 9.0 ↑ med minst 6GB RAM / iOS 15↑ med minst 6GB RAM och 792x828-upplösning.
[3] Samsung Smart TV som lanserats efter 2024(DU 7000↑)
[4] Family Hub™-kylskåp; Vissa modeller som lanserats efter 2021/Mer detaljerade kravspecifikationer avslöjas vid lansering.


Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances