Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung lägger ribban ännu högre i friidrottsgalan: Premiär för SamsungGalan

Pressmeddelande   •   Nov 20, 2007 15:36 CET

Samsung förlänger nu sitt stöd till friidrottsgalan i Scandinavium. Samtidigt byter tävlingen namn till SamsungGalan.

Den årliga toppfriidrottstävlingen i Scandinavium byter nu namn till SamsungGalan. Tävlingen går av stapeln den 29 januari. Biljetterna släpps i dag.

Det är nu klart att samarbetet mellan Samsung och arrangören Got Event fortsätter i ytterligare tre år. Tävlingen genomförs i månadsskiftet januari/februari åren 2008 till 2010. Nu under namnet SamsungGalan.

– Vi tycker det är jättekul att Samsung valt att satsa vidare på oss ytterligare tre år till, säger Got Events ansvarige Anders Albertsson.

– Då det inte bara är en hopptävling känns också namnbytet som helt naturligt. Vi kommer nu tillsammans satsa på att skapa en ännu högre internationell status.– Efter tre år vill vi gå vidare tre år till. Vi tror liksom arrangörerna att SamsungGalan har potential att utvecklas ytterligare. Det är ett sammanhang som vi gärna vill förknippas med, säger Thomas Anderfelt, nordisk marknadsdirektör för Samsung.Flera av Europas bästa friidrottare har bekräftat deltagande i SamsungGalan. I höjdhoppet kommer Emma Green bland annat att möte Blanka Vlasic. På den manliga sidan lägger både Stefan Holm och Linus Törnblad ribban högt. Sanna Kallur fokuserar på 60 meter häck.Mer på www.samsunggalan.se– Genom vårt engagemang inom idrott visar vi att Samsung inte bara tar var på möjligheterna för vårt varumärke att förknippas med sådana sammanhang. Vi är också djupt engagerade i exempelvis i den idrottsliga och olympiska andan. Många uppfattar verkligen vårt genuina intresse för idrottens värden, inte bara för kommersiella syften, säger Thomas Anderfelt.I internationella sammanhang är Samsung mest kända för sitt toppsponsorskap av de olympiska spelen och den engelska fotbollsklubben Chelsea. I Sverige är Samsung engagerade i exempelvis Globen och Idrottsgalan samt i Sveriges Olympiska Kommitté.För frågor och mer information, kontakta gärna:
Anders Albertsson, projektledare Got Event, anders.albertsson@gotevent.se, 070-61 18 31

Erik Johannesson, nordisk pr-chef Samsung, erik.johannesson@samsung.se, 08 590 966 56, 070 99 55 650

Intresserad av pressinformation från Samsung? Eller att testa produkter?

Kontakta Dennis Jönsson, Axicom PR, dennis.jonsson@axicom.se, 08 545 131 59, 070 480 40 94

Pressrum med bilder: www.samsung.se/press.

Nyheter via RSS: http://www.samsung.com/se/presscenter/rss/rss.aspSamsung Electronics Co Ltd, Korea, är en ledande producent av tv, minneschips, mobiltelefoner och tft-lcd-paneler med

138 000 anställda i 56 länder inom fem affärsområden. Samsung är i dag ett av världens snabbast växande varumärken. Försäljningen uppgick under 2006 till 63,4 miljarder dollar och vinsten var 8,5 miljarder. Sex miljarder dollar satsades i forskning och utveckling. Samsung Electronics Nordic AB omsatte under 2006 sex miljarder kronor. Sedan 1992 har företaget vuxit snabbt, har i dag 220 medarbetare och erbjuder det senaste inom mobiler, ljud och bild, IT-produkter och vitvaror.