Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung kapar väntetiderna

Pressmeddelande   •   Jun 28, 2010 11:00 CEST

Samsung lanserar en egenutvecklad och revolutionerande snabbstartsfunktion för bärbara datorer. På tre sekunder går datorn från helt avslaget till fullt fungerade i operativsystemet Microsoft Windows 7.

Först ut med snabbstartsfunktionen är Samsungs tunnaste och lättaste netbook N230.

Tänk att få slippa vänta på datorns startprocedur innan man kan surfa, visa bilder eller titta på ett dokument. Det är en dröm som Samsung nu realiserar.

Uppstart på tre sekunder

Med Samsungs unika snabbstartsfunktion tar det endast tre sekunder att gå från avstängd dator till full användning.

Till skillnad mot äldre lösningar med dubbla operativsystem med begränsat användningsområde har Samsungs ingenjörer skapat en snabbstartsfunktion med full funktionalitet i Microsoft Windows 7.

Rent praktiskt går det till så att alla inställningar sparas automatiskt på hårddisken när man slår igen datorlocket eller trycker på avstängningsknappen. Och eftersom datorn inte går i viloläge utan stängs av helt kan man till och med ta bort batteriet utan risk att informationen försvinner. När man sedan lyfter på locket igen tar det endast tre sekunder för datorn att starta och återgå dit man var.

Modellerna

Samsungs nya netbooks blir först med snabbstartsfunktionen. Det senaste tillskottet i Samsungs netbookfamilj är den superslimmade N230. Det är Samsungs tunnaste och lättaste netbook någonsin och väger endast ett kilo. N230 har den nya snabbstartsfunktionen, en energisnål 10,1 tum stor led-skärm samt ett batteri med en driftstid på sju timmar. Det i kombination med sin slimmade design och ergonomiskt utformade tangentbord är N230 en netbook för den som vill kunna ha med sig datorn överallt.

Samsungs modeller N150, N210 och N220 har uppgraderats. De har snabbstartsfunktionen, utökad batterikapacitet med ytterligare två timmar. Batteritiden på N210/N220 är numera upp till 14 timmar. De nya modellerna har fullt dlna-stöd genom ”Allshare” för att kunna koppla ihop netbooken med andra trådlösa enheter. Modellerna heter numera N150 Plus, N210 Plus och N220 Plus.

Fakta: Gemensamt för N230, N210 Plus och N220 Plus är att de är netbooks med 10,1 stor matt led-skärm. Processorn är en Intel Atom N450, chipset Intel NM10 och grafikenhet Intel GMA3150. Hårddisken är på 250 gigabyte. Modellerna är i butik under juli med det rekommenderade återförsäljarpriset 4000 kronor.

Bifogade filer

PDF-dokument