Skip to content
Samsung introducerar Galaxy Z Flip4 och Galaxy Z Fold4: flyttar gränserna för vad en smartphone kan vara med sin fjärde generation av vikbara telefoner

Press release -

Samsung introducerar Galaxy Z Flip4 och Galaxy Z Fold4: flyttar gränserna för vad en smartphone kan vara med sin fjärde generation av vikbara telefoner

STOCKHOLM, Sverige – 10 augusti, 2022 – Idag presenterar Samsung Electronics Co., Ltd. sin fjärde generation av banbrytande vikbara telefoner: Galaxy Z Flip4 och Galaxy Z Fold4. De nya telefonernas flexibla element, skräddarsydda funktioner och uppgraderade prestanda levererar en optimal upplevelse för varje enskild användare.

Med lanseringen av Galaxy Z-serien fortsätter Samsung att bryta traditionella konventioner för att leverera nya kraftfulla upplevelser som förhöjer vardagen. Som ett bevis på deras hängivenhet till förstklassigt hantverk har samtliga komponenter i både Galaxy Z Flip4 och Galaxy Z Fold4 noga analyserats för att leverera en optimal upplevelse som säkerställer att varje enskild konsument har en telefon som möter deras behov.

- Samsung Galaxys vikbara telefoner visar på verklig flexibilitet, både på in- och utsida. De har designats med målet att erbjuda våra användare en enastående mobilupplevelse som möter alla behov, oavsett om det handlar om produktivitet, underhållning eller kreativitet” säger Andreas Bergqvist, IM Nordic Product Manager på Samsung Electronics Nordic.

Galaxy Z Flip4 bygger vidare på succén av Samsungs ikoniska format och har adderade nyckelfunktioner såsom uppgraderad kameraupplevelse, större batteri[1]och utökade möjligheter för personlig anpassning utan att tappa den ultrakompakta designen. Med formskiftande design, uppslukande skärmar och PC-liknande funktioner för multitasking samt avancerad kamerateknologi och kraftfulla processorer öppnar Galaxy Z Fold4 upp nya möjligheter för användarna och erbjuder Samsungs mest omfattande smartphone-upplevelse hittills.


Galaxy Z Flip4 – det ultimata verktyget för personliga uttryck

Galaxy Z Flip4 förstärker Samsunganvändarnas favoritfunktioner och blir därmed det perfekta verktyget för dem att uttrycka sig själva. Den kompakta, vikbara designen erbjuder upplevelser som är unika för en smartphone.

Filma handsfree eller fånga gruppbilder i flera vinklar genom att lätt vika Z Flip4 för att aktivera FlexCam[2]. Tack vare Samsungs partnerskap med Meta kan dessa funktioner även nyttjas i användarnas favoritappar[3] – FlexCam är nämligen optimerad för de mest populära sociala medie-plattformarna såsom Instagram, WhatsApp och Facebook. Fånga mer än någonsin förr med Z Flip4 genom att ta högkvalitativa selfies med huvudkameran direkt via den yttre skärmen i uppgraderade Quick Shot. Du kan även starta högkvalitativa videoinspelningar i Quick Shot-läget för att sedan sömlöst byta till Flex-läget och fortsätta filma handsfree utan att pausa inspelningen – perfekt för content-kreatörer och vloggare. Användare kan nu även ta selfies i porträtt-läget och se en förhandsvisning av det faktiska bildformatet när de använder Quick Shot. Med den uppgraderade kameran, utrustad med en 65 procent ljusare sensor[4]driven av Snapdragon® 8+ Gen 1 Mobile Platform, är foton och videos ännu krispigare – oavsett om de tas dag eller natt.

Z Flip4 är skapad för att verkligen kunna nyttjas handsfree, för att göra mer utan att ens behöva öppna telefonen. Ring samtal, svara på meddelanden och till och med kontrollera SmartThings Scene-widgeten[5]direkt från den yttre skärmen.

Med det utökade 3,700mAh batteriet[6]kan Galaxy Z Flip4 fånga, spela upp och interagera längre mellan laddningar. Telefonen stödjer även supersnabb laddning vilket gör det möjligt att ladda upp till 50 procents batteri på cirka 30 minuter.[7]

Designen är Samsungs mest förfinade hittills med smalare vikning, uträtade kanter och effektfull kontrast mellan svart dimmigt glas och blanka metallramar. Användarna kan anpassa telefonen inifrån och ut med Galaxy-teman både på hemskärmen och den yttre, samt komplettera sin stil med olika typsnitt, ikoner och designs. Dessutom kan användare nu skapa sina egna hemskärmar med nya stilar på klockan och bakgrunder i diverse format så som bilder, GIF:ar och till och med videos.[8]


Galaxy Z Fold4 – en kraftkälla för multitasking med optimal prestanda

Galaxy Z Fold4 är resultatet av Samsung Galaxys fortsatta utveckling inom mobilsektorn och deras mest kraftfulla smartphone hittills. Z Fold4 är resultatet av all Samsungs samlade expertis inom mobilteknologi och har gett upphov till en enhet med förhöjd funktionalitet oavsett om den är öppen, stängd eller i Flex-läget.[9] Vidare är telefonen den första som kommer med 12L – en specialversion av Android skapad av Google för upplevelser av större skärmar, inklusive vikbara telefoner.

Multitasking med Z Fold4 är enklare än någonsin tidigare och tillåter användare att få mer gjort medan de är på språng. Samsungs nya Taskbar[10] erbjuder en PC-liknande layout med smidig tillgång till dina senaste och mest använda appar. Att multitaska blir nu än mer intuitivt tack vare nya, svepande kommandon[11]. Växla mellan appar i fullskärm till pop up-fönster eller dela din skärm på hälften för fler sätt att göra flera saker samtidigt.[12]

Samsungs partnerskap med Google och Microsoft tar multitasking till nästa nivå. Googles appar, inklusive Chrome och Gmail, är nu kompatibla med dra-och-släpp vilket låter användarna snabbt kopiera och klistra in länkar, foton och mer från en app till en annan. Med Google Meet kan användarna nu hålla kontakten med fler och samtidigt delta i virtuella aktiviteter tillsammans, exempelvis att titta på YouTube-filmer eller spela spel i ett videosamtal.[13] Microsofts kompletta Office-paket och Outlook utnyttjar hela den vikbara skärmen och tillgängliggör både mer information samt snabbare sätt att interagera med innehållet. Multitasking-upplevelsen kompletteras av funktionella S Pen[14] som gör det möjligt att rita och ta anteckningar på språng. Denna har en inbyggd förvaringsplats på insidan av det stående telefonfodralet med pennfack.[15]

Galaxy Z Fold4 fångar fantastiska foton och filmer tack vare den uppgraderade vidvinkellinsen med 50MP och 30x Space Zoom.[16] En bredd av olika kameralägen, bland annat den större Zoom-kartan som aktiveras i Capture View-läget, dubbel förhandsvisning och selfie-läget i den bakre kameran är speciellt framtagna för att nyttja telefonens unika design för ökad flexibilitet. Med större pixelstorlek, 23 procent ljusare sensor[17]samt ökad CPU-prestanda kan användare ta skarpa bilder även på natten.

Innehållet blir ännu mer fängslande och utmärkande på den 7,6-tum stora hemskärmen[18] med en ljusare display, en 120Hz adaptiv uppdateringshastighet[19]och en mindre synlig Under Display Camera (UDC) med nytt spridningsdiagram för fördelning av sub-pixlar. Populära sociala medie-appar så som exempelvis Facebook är optimerade för att upplevas på den större skärmen så att innehållet kommer till sin fulla rätt. Du kan också njuta av dina bästa streaming-appar så som Netflix[20]och titta handsfree i Flex-läget. För icke-optimerade appar låter Flex-lägets nya Touchpad[21]användare att använda enheten mer precist utan att avbryta uppspelningen och pausa, spola tillbaka och spela upp videos eller zooma in och ut på innehållet medan telefonen är i Flex-läget.

Spelen är snabbare tack vare den kraftfulla processorn Snapdragon® 8+ Gen 1 Mobile Platform och hypersnabba 5G.[22] Med en smalare vikning, lättare vikt och ännu snävare inramning kan den bredare skärmen enklare användas med en hand, även vid användning av den yttre skärmen.[23]

Samsung fortsätter sin gränsöverskridande innovationsresa för att leverera den nivå av stryktålighet som konsumenten förväntar sig – både inuti och utanpå. Med Armor Aluminium-ramar och vikskydd samt exklusiva Corning® Gorilla® Glass Victus®+ på den yttre skärmen och glasbaksidan är Z Flip4 och Z Fold4 våra tåligaste telefoner någonsin. Hållbarheten i hemskärmens panel är också förstärkt tack vare den optimerade strukturen av lager som hjälper till att minimera skador från yttre stötar. Utöver detta är både Z Flip4 och Z Fold4 IPX8-certifierade[24] så att användarna kan känna sig mindre oroliga om de fastnar i regnväder.


Galaxy Buds2 Pro – Premium design med den ultimata lyssningsupplevelsen

Galaxy Z-serien får sällskap av Galaxy Buds2 Pro – Samsungs nya hörlurar i toppklass som med en ny kompakt design och sömlös anslutning erbjuder en fängslande trådlös lyssningsupplevelse som passar perfekt i alla aspekter av vardagen.

Lyssna och uppskatta varje musikalisk del med överlägsna Hi-Fi 24bit Audio[25] som erbjuder en högdynamisk bredd som får användare att känna sig nära det den lyssnar på med kristallklar upplösning. Samsungs sömlösa kodek[26] (SSC HiFi) möjliggör kvalitativ musiköverföring utan uppehåll, och den nya koaxiala 2-vägshögtalaren får ljudet att låta rikare än någonsin.

Den nya kompakta och ergonomiska designen är 15 procent mindre[27] med en passform som är framtagen för att motverka rotation – perfekt vid fysiska aktiviteter och träning. Svara på samtal på språng med kraftfull ANC[28] (active noise cancellation) som stänger ute oönskat ljud utifrån. Nya Galaxy Buds2 Pro låter användarna försvinna in i sin egen värld och samtidigt hålla sig uppdaterade och uppkopplade.

Om användaren snabbt behöver svara på ett brådskande samtal under en spelsession eller filmtittande på sin läsplatta kan Galaxy Buds2 Pro sömlöst byta ljudanslutning med ett fingertryck. Galaxy Buds2 Pro kommer även med Auto Switch[29] som ger en smidig övergång från tittande på favorit-TV-serien till samtal med nära och kära.

Om användaren råkar tappa bort Buds2 Pro kan SmartThings Find snabbt och enkelt hitta dem igen, oavsett om de ligger i laddningsfodralet eller ej.


Galaxy för planeten

Sedan lanseringen av Galaxy S22-serien har Samsung inkorporerat återvunna material i såväl förpackningar som hårdvaran i nya produkter. Detta är ett första steg i deras Galaxy för planeten-initiativ som innebär fortsatt användning av återvunnen plast och tillverkning av nya material i samarbete med ledande partners inom hållbarhet. Samsung, som fortsätter utforska innovationer inom hållbar produkttillverkning, är stolta att kunna dela att mer än 90 procent av nya Galaxy Buds2 Pro består av återvunna material.[30] Den nya Galaxy Z-serien har också inkorporerat plast från havet i telefonernas nyckelkomponenter och 100 procent återvunnet papper till förpackningarna. Dessutom har förpackningarnas volym minskat med upp till 58 procent[31] jämfört med den första generationen vikbara Galaxys. Detta motsvarar ungefär 10 000 ton lägre Co2-utsläpp från bara transportsektorn i år.[32]


Tillgänglighet

Galaxy Z Flip4 kompletterar användarnas personliga stil med premiumdesign i Samsung-typiska färger: Bora Purple och Graphite samt de nya färgerna: Pink Gold och Blue.[33] Den utökade Galaxy Z Flip4 Bespoke Edition[34] finns nu tillgänglig på 28 marknader världen över och erbjuder val av färg på glas och ramar vilket möjliggör 75 kombinationer att välja mellan, så att konsumenten kan få känna full kontroll över stilen på sin telefon. Samsung erbjuder även Bespoke Upgrade Care[35]för användare av Galaxy Z Flip4 Bespoke Edition, så att de kan ändra sin enhetsfärg när de vill. Galaxy Z Fold4 och det stående fodralet med pennfack[36] erbjuds i utvalda färger så som Graygreen, Beige och Phantom Black.[37]. Exklusivt på samsung.com[38] finns dessutom Galaxy Z Fold4 tillgänglig i färgen Burgundy med 256GB och 512GB lagringskapacitet.

Galaxy Buds2 Pro kommer i tre helt nya mjuka och neutrala toner som matchar de nya vikbara telefonerna – Graphite, White och Bora Purple.

Galaxy Z Flip4, Galaxy Z Fold4 och Buds2 Pro kommer finnas tillgängliga för förbeställning från och med 10 augusti och officiell säljstart börjar den 26 augusti i utvalda länder.

Vid förköp av Galaxy Z Flip4 eller Z Fold4 t.o.m. 25 augusti, får du upp till 2 000 kr extra i inbytesvärde som tillägg till det inbytesvärde du får vid inlämning av din gamla mobil. Dessutom får du Samsung Care+ kostnadsfritt i ett år ifrån inköpsdatum. Mer information om hur du utnyttjar erbjudandena hittar du på samsung.com/se/offer/Galaxy_Z_Flip4_Fold4_Redeem eller i Samsung Members-appen. Följ stegen för att ta del av dina erbjudanden[39].

Få upp till 8 550 kr i totalt inbytesvärde vid inbyte av din gamla mobil

Gör så här:

Vissa återförsäljare har möjligheten att ta del av erbjudandet samtidigt som du köper din nya telefon. Du får då instruktioner ihop med köpet hur du går till väga.

För övriga återförsäljare och köp på samsung.com/se gäller nedan.

Har du förköpt på samsung.com/se, eller via återförsäljare som inte erbjuder möjlighet till inbyte kan du vända dig till oss på Samsung. Instruktioner för inbyte finns då i Samsung Members appen i din nya

Galaxy Z Fold4 eller Z Flip4. För fullständiga villkor eller vid frågor angående kampanjen kontakta

Samsun kundsupport på 0771-40 30 20 eller besök samsung.com/se/support/offer.

Gör så här för att få 1 års skydd med Samsung Care+

GALAXY Z FOLD4 VÄRDE CA 1049 KR, GALAXY Z FLIP4 VÄRDE CA 969 KR.

Njut lite extra av tryggheten du får med reparation av 1 oavsiktlig skada under ett år, med förbehåll för en självrisk per skadeanmälan. Registrera din nya Galaxy Z Fold4 eller Z Flip4 inom 30 dagar från köpet för att vara skyddad. Fullständiga villkor presenteras i samband med köpet eller på

https://www.samsung.com/se/offer/samsung-care-plus/

Vid förköp av Samsung Galaxy Buds2 Pro under kampanjperioden får du en svart Wireless Charger Duo (värde ca 899 sek) på köpet[40].

Galaxy Z Flip4 kommer finnas tillgänglig till ett rekommenderat pris från 12 290 SEK, Galaxy Z Fold4 kommer finnas tillgänglig till ett rekommenderat pris från 19 990 SEK och Galaxy Buds2 Pro kommer finnas tillgänglig till ett rekommenderat pris på 2 490 SEK.

Användare som förbeställer Galaxy Z Flip4 och/eller Galaxy Z Fold4 får ett år av Samsung Care+, som ger skydd mot krossade skärmar och tapp, samt tillgång till Samsungs experthjälp i 51 länder[41].

För mer information om Galaxy Z Flip4 och Z Fold4, vänligen besök www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/global eller www.samsung.com/global/galaxy/.

Produktspecifikationer för Galaxy Z Flip4

Skärm

Hemskärm

6,7-tums FHD+*
Dynamisk AMOLED 2X
Kantlös flexibel skärm (2640 x 1080, 22:9)
120Hz adaptiv uppdateringshastighet (1~120Hz)

*Vid diagonal mätning är storleken på Z Flip4:s hemskärm 6,7 tum i full rektangel och 6,6 tum med hänsyn till de rundande hörnen: faktisk skärmstorlek sett till synlighet är mindre på grund av de rundade hörnen.

Yttre skärm

1,9-tums Super AMOLED Display*
260 x 512

*Vid diagonal mätning är storleken på Z Flip4:s yttre skärm 1,9 tum I full rektangel och 1,8” med hänsyn till de rundande hörnen: faktisk skärmstorlek sett till synlighet är mindre på grund av de rundade hörnen.

Dimensioner & Vikt

Hopvikt

71,9 x 84,9 x 17,1mm (Gångjärn) – 15,9mm (Hängande)

Uppvikt

71,9 x 165,2 x 6,9mm

*Tjockleken av Galaxy Z Flip4 när den är uppvikt inkluderar ej ramen runt hemskärmen.

Vikt

187 gram

Kamera

Frontkamera

10MP Selfiekamera
F2,4, Pixelstorlek: 1,22μm, FOV: 80˚

Bakre dubbelkamera

12MP Ultra Wide Kamera

F2,2, Pixelstorlek: 1,12μm, FOV: 123˚

12MP Vidvinkelkamera
Dual Pixel AF, OIS, F1,8, Pixel size: 1,8μm, FOV: 83˚

AP

4㎚ Octa-Core Processor

Lagring

8GB RAM med 512GB intern lagring
8GB RAM med 256GB intern lagring
8GB RAM med 128GB intern lagring

*Tillgänglighet kan variera beroende på marknad och kanal. Faktiskt lagringsutrymme kan variera beroende på marknad, modell, filstorlek och format.

Batteri

3,700 mAh (klassiskt) dubbelbatteri

*Det typiska värdet är testat under laboratorieförhållanden från en tredje part. Typiska värdet är det uppskattade medelvärdet med hänsyn till avvikelser i batterikapacitet bland de batteriprov som testats inom IEC 61960 standard. Den uppskattade (minimum) kapaciteten är 3595mAh. Faktisk batteritid kan variera beroende på nätverksuppkoppling, användarmönster och andra faktorer.

Laddning

Supersnabb laddning*: Upp till 50% laddning på cirka 30 minuter med 25W adapter** eller högre
Snabb trådlös laddning 2.0***

Trådlös PowerShare****

*Laddning med sladd kompatibelt med QC2.0 och AFC. Resultat från interna Samsung labbtester, utförda med 25W reseadapter medan den har 0 % ström kvar, med alla tjänster, funktioner och skärmen avstängda. Den faktiska laddningshastigheten kan variera beroende på den faktiska användningen, laddningsförhållandena och andra faktorer.
**25W adapter säljs separat. Använd endast laddare och kablar som är godkända av Samsung.
***Trådlös laddning kompatibel med WPC
****Trådlös PowerShare är begränsat till Samsung eller telefoner från andra märken som har WPC Qi trådlös laddning, så som Galaxy Z Fold4, Z Flip4, S22-serien, Z Fold3 5G, Z Flip3 5G, S21 FE 5G, S21-serien, Z Fold2, Note20-serien, S20-serien, Z Flip, Note10-serien, S10-serien, S9-serien, S8-serien, S7-serien, S6-serien, Note9, Note8, Note FE, Note5, och wearables som Galaxy Buds2 Pro, Buds2, Buds Pro, Buds Live, Watch5, Watch5 Pro, Watch4, Watch4 Classic, Watch3, Watch Active2, Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch och Galaxy Buds. Kanske inte fungerar med vissa tillbehör, fodral eller enheter från andra märken. Kan påverka täckning eller datatjänster, beroende på din nätverksmiljö.

Vattenresistens

IPX8

*IPX8 baseras på testförhållanden med nedsänkning i 1,5 meter sötvatten i upp till 30 minuter. Strand- och poolanvändning rekommenderas ej. Ej damm-resistent.

OS

Android 12
One UI 4.1.1

Nätverk och anslutning

5G*, LTE**, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth® v5.2

*5G-tjänster fungerar endast i 5G-nätverksuppkopplade områden. Kräver optimal 5G-uppkoppling. Faktisk hastighet kan variera beroende på marknad, leverantör och miljön som användaren befinner sig i.
**Tillgänglighet av LTE-modell varierar beroende på land och leverantör. Faktisk hastighet kan variera beroende på marknad, återförsäljare och miljön som användaren befinner sig i.

Sensorer

Kapacitiv fingeravtryckssensor (sidan), Accelerometer, Barometer, Gyro-sensor, Geomagnetisk sensor, Hall-sensor, anslutningssensor, ljussensor

Säkerhet

Samsung Knox, Samsung Knox Vault

SIM-kort

Ett Nano SIM* och ett eSIM**

*SIM-kort säljs separat. Tillgänglighet kan variera beroende på marknad och leverantör.

**eSIM-tillgänglighet kan variera beroende på version av mjukvara, region och återförsäljare. Fråga din återförsäljare om din nätverksplan stöttar eSIM.

Färger

Bora Purple, Graphite, Pink Gold, Blue
[Bespoke Edition] Fram/Bak(Yellow, White, Navy, Khaki, Red), Ram(Silver/Black/Gold)

*Tillgänglighet kan variera beroende på marknad.

Produktspecifikationer för Galaxy Z Fold4

Skärm

Hemskärm

7,6-tums QXGA+*
Dynamisk AMOLED 2X
Kantlös flexibel skärm (2176 x 1812, 21.6:18)
120Hz adaptiv uppdateringshastighet (1~120Hz)

*Vid diagonal mätning är storleken på Galaxy Z Fold4:s hemskärm 7,6 tum i full rektangel och 7,4 tum med hänsyn till de rundande hörnen: faktisk skärmstorlek sett till synlighet är mindre på grund av de rundade hörnen.

Yttre skärm

6,2-tums HD+
Dynamisk AMOLED 2X Display

(2316 x 904, 23.1:9)

120Hz adaptiv uppdateringshastighet (48~120Hz)

*Vid diagonal mätning är storleken på Galaxy Z Fold4:s yttre skärm 6,2 tum i full rektangel och 6,1 tum med hänsyn till de rundande hörnen: faktisk skärmstorlek sett till synlighet är mindre på grund av de rundade hörnen och kamerahålet.

Dimensioner & vikt

Hopvikt

67,1 x 155,1 x 15,8mm(Gångjärn) ~ 14,2mm(Hängande)

Uppvikt

130,1 x 155,1 x 6,3mm

Vikt

263 gram

Kamera

Yttre kamera

10MP Selfie-kamera

F2.2, Pixelstorlek: 1.22μm, FOV: 85˚

Kamera under display

4MP kamera under display
F1.8, Pixelstorlek: 2.0μm, FOV: 80˚

Främre trippelkamera

12MP Ultra Wide Camera
F2.2, Pixel size: 1.12μm, FOV: 123˚

50MP Vidvinkelkamera
Dual Pixel AF, OIS, F1.8, Pixel size: 1.0μm, FOV: 85˚

10MP Telefotokamera
PDAF, F2.4, OIS, Pixel size: 1.0μm, FOV: 36˚

*30X Space Zoom inkluderar 3x optisk zoom och 30x digital zoom med AI Super Resolution teknologi. Zoomning över 3x kan resultera i lägre bildkvalitet.

AP

4㎚ Octa-Core Processor

Lagring

12GB RAM med 512GB intern lagring
12GB RAM med 256GB intern lagring

*Tillgänglighet kan variera beroende på marknad och kanal. Faktiskt lagringsutrymme kan variera beroende på marknad, modell, filstorlek och format.

Batteri

4,400mAh (klassiskt) dubbelbatteri*

*Det typiska värdet är testat under laboratorieförhållanden från en tredje part. Typiska värdet är det uppskattade medelvärdet med hänsyn till avvikelser i batterikapacitet bland de batteriprov som testats inom IEC 61960 standard. Den uppskattade (minimum) kapaciteten är 4275mAh. Faktisk batteritid kan variera beroende på nätverksuppkoppling, användarmönster och andra faktorer.

Laddning

Supersnabb laddning*: Upp till 50% laddning på cirka 30 minuter med 25W adapter** eller högre
Snabb trådlös laddning 2.0***

Trådlös PowerShare****

*Laddning med sladd kompatibelt med QC2.0 och AFC. Resultat från interna Samsung labbtester, utförda med 25W reseadapter medan den har 0 % ström kvar, med alla tjänster, funktioner och skärmen avstängda. Den faktiska laddningshastigheten kan variera beroende på den faktiska användningen, laddningsförhållandena och andra faktorer.
**25W adapter säljs separat. Använd endast laddare och kablar som är godkända av Samsung.
***Trådlös laddning kompatibel med WPC
****Trådlös PowerShare är begränsat till Samsung eller telefoner från andra märken som har WPC Qi trådlös laddning, så som Galaxy Z Fold4, Z Flip4, S22-serien, Z Fold3 5G, Z Flip3 5G, S21 FE 5G, S21-serien, Z Fold2, Note20-serien, S20-serien, Z Flip, Note10-serien, S10-serien, S9-serien, S8-serien, S7-serien, S6-serien, Note9, Note8, Note FE, Note5, och wearables som Galaxy Buds2 Pro, Buds2, Buds Pro, Buds Live, Watch5, Watch5 Pro, Watch4, Watch4 Classic, Watch3, Watch Active2, Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch och Galaxy Buds. Kanske inte fungerar med vissa tillbehör, fodral eller enheter från andra märken. Kan påverka täckning eller datatjänster, beroende på din nätverksmiljö.

Vattenresistens

IPX8

*IPX8 baseras på testförhållanden med nedsänkning i 1,5 meter sötvatten i upp till 30 minuter. Strand- och poolanvändning rekommenderas ej. Ej damm-resistent.

OS

Android 12L
One UI 4.1.1

Nätverk och anslutning

5G*, LTE**, Wi-Fi 6E*** 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth® v5.2

*5G-tjänster fungerar endast i 5G-nätverksuppkopplade områden. Kräver optimal 5G-uppkoppling. Faktisk hastighet kan variera beroende på marknad, leverantör och miljön som användaren befinner sig i.
**Tillgänglighet av LTE-modell varierar beroende på land och leverantör. Faktisk hastighet kan variera beroende på marknad, återförsäljare och miljön som användaren befinner sig i.

***Wi-Fi 6E nätverkstillgänglighet kan variera beroende på marknad, nätverksleverantör och miljön som användaren befinner sig i. Kräver optimal uppkoppling. Kräver en Wi-Fi 6E router.

Sensorer

Kapacitiv fingeravtryckssensor (sidan), Accelerometer, Barometer, Gyro-sensor, Geomagnetisk sensor, Hall-sensor, anslutningssensor, ljussensor

Säkerhet

Samsung Knox, Samsung Knox Vault

SIM-kort

Upp till två Nano SIM* och ett eSIM**

*SIM-kort säljs separat. Tillgänglighet kan variera beroende på marknad och leverantör.

**eSIM-tillgänglighet kan variera beroende på version av mjukvara, region och återförsäljare. Fråga din återförsäljare om din nätverksplan stöttar eSIM.

Färger

Graygreen, Phantom Black, Beige
[Samsung.com exklusiv] Burgundy

* Tillgänglighet kan variera beroende på marknad.

Produktspecifikationer för Galaxy Buds2 Pro

Färger

Graphite, White, Bora Purple

*Tillgänglighet kan variera beroende på marknad eller återförsäljare

Dimensioner & vikt

Hörlur: 19.9 x 21.6 x 18.7 mm, 5.5g

Laddningsfodral: 50.1 x 50.2 x 27.7 mm, 43.4g

Mikrofon

Skräddarsydd 2-vägs koaxial (Tweeter + Woofer) högtalare

Ljudkvalitet

24bit Hi-Fi*

360 ljud med Direkt Multi-Channel**

*24-bit Hi-Fi ljud kräver Samsung Galaxy-enheter som kör OneUI 4.0 eller senare och Galaxy Buds2 Pro. 24-bit Hi-Fi ljudstödet kan variera beroende på applikation.

**Direkt Multi-channel stöds av Android One UI version 4.1.1 eller senare, 360-ljud stöds av One UI 3.1 eller senare

ANC & Ambient Sound

Aktiv brusreducering (ANC)*+Hög SNR mikrofon (2 yttre + 1 inre)**
Ambient Sound
Röstdetektering/Voice Detect***

**Med 3 höga SNR (Signal to Noise Ratio) mikrofoner kan Galaxy Buds2 Pro avlägsna mindre ljud genom att fånga lågnivå ljud

***Galaxy Buds2 Pro kan skilja mellan brus och mänskliga röster. När du talar växlar den tillfälligt till Ambient-läge och minskar mediavolymen så att du kan höra konversationer utan att ta ut dina earbuds.

Batterikapacitet

Hörlurar: 61mAh (standard)

Laddningsfodral: 515mAh (standard)

**

Standardkapaciteten har testats under laboratorieförhållanden av tredje part. Standardkapaciteten är den uppskattade genomsnittliga kapaciteten med hänsyn till avvikelser i batterikapacitet bland batteriproverna som testats enligt IEC 61960–3-standarden. Den nominella kapaciteten är 58mAh (öronsnäckor), 500mAh (laddningsfodral). Den faktiska batteritiden kan variera beroende på nätverksmiljön, användningsmönster och andra faktorer.

Speltid

Upp till 5 timmar / Totalt upp till 18 timmar (ANC på)

Upp till 8 timmar / Totalt upp till 29 timmar (ANC av)

*Earbuds ger upp till 5 timmars speltid med ANC på (upp till 8 timmar med ANC avstängt), medan fodralet ger upp till 18 timmars batteritid (upp till 29 timmar med ANC avstängt) när fodralet och öronsnäckorna är laddade till 100 %. Baserat på interna tester. Ljuduppspelningstiden är testad genom att para ihop en förproduktion av Galaxy Buds2 Pro med en nyligen släppt Galaxy-smartphone med standardinställningar** inklusive ANC på. Den faktiska batteritiden kan variera och beror på användningsförhållanden, inställningar, antalet laddningar, Bluetooth-signalstyrka och andra faktorer

** Standardinställningen hänvisar till den ursprungliga inställningen för Galaxy Buds2 Pro när den släpptes första gången med strömmen påslagen.

Samtalstid

Upp till 3,5 timmar / Totalt upp till 14 timmar (ANC på)

Upp till 4 timmar / Totalt upp till 15 timmar (ANC av)

*Earbuds ger upp till 3,5 timmars röstsamtalstid med ANC på (upp till 4 timmar med ANC avstängt), medan fodralet ger upp till 14 timmars batteritid (upp till 15 timmar med ANC avstängt) när fodralet och öronsnäckorna är laddade till 100 %. Baserat på interna tester. Röstsamtalstiden är testad genom att para ihop förproduktionsversionen av Galaxy Buds2 Pro med en nyligen släppt Galaxy-smartphone med standardinställningar inklusive ANC på. Den faktiska batteritiden kan variera och beror på användningsförhållanden, inställningar, antalet laddningar, Bluetooth-signalstyrka och andra faktorer.

Anslutningsmöjligheter

Bluetooth® 5.3, Auto Switching

Codec: Samsung Seamless Codec HiFi (Samsung Proprietary)

AAC, SBC

Sensor

Accelerometer, Gyro, Proximity, Hall, Touch, Voice Pickup Unit (VPU)

Kompatibilitet

Android 8.0 eller senare med över 1,5GB RAM

*Vissa funktioner kan vara otillgängliga för produkter som inte är Samsung. Tillgängligheten kan variera beroende på marknad, operatör eller ansluten enhet.

Vattenresistens

IPX7

*IPX7 är baserad på testförhållanden med nedsänkning i upp till 1 meter sötvatten i upp till 30 minuter. Strand- och poolanvändning rekommenderas ej. Laddningsfodralet är inte vattentåligt. Vattentäthet kan inte garanteras på skadade öronsnäckor. Om öronsnäckorna eller dina händer är våta måste de torkas ordentligt innan de hanteras eller placeras i laddningsfodralet.

Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.


[1] Jämfört med Galaxy Z Flip3 5G.

[2] FlexCam hänvisar till upplevelsen av att använda Flex-läget. Flex-läget är kompatibelt i vinklar mellan 75–115°.

[3] Kompatibiliteten kan skilja sig åt beroende på applikation.

[4] Jämfört med Galaxy Z Flip3 5G.

[5] SmartThings Scene måste aktiveras i appen SmartThings.

[6] Jämfört med Galaxy Z Flip3 5G. Det typiska värdet är testat under laboratorieförhållanden från en tredje part. Typiska värdet är det uppskattade medelvärdet med hänsyn till avvikelser i batterikapacitet bland de batteriprov som testats inom IEC 61960 standard. Den uppskattade (minimum) kapaciteten är 3595mAh. Faktisk batteritid kan variera beroende på nätverksuppkoppling, användarmönster och andra faktorer.

[7] Supersnabb laddning är möjlig vid användning av adapters med 25W eller högre. Resultatet kommer från interna Samsung labb-tester, genomförda med en 25W reseadapter med 0 % batteri kvar och samtliga tjänster, funktioner och skärmar avstängda. Faktisk laddningshastighet kan variera beroende på den faktiska användningen, laddningsförhållanden och andra faktorer. Reseadapter säljs separat. Använd endast laddare och sladdar godkända av Samsung.

[8] För video, upplösning från 176x144 (qCIF) till 1920x1080 (FHD), stöttar upp till 15 sekunders uppspelningstid och maximalt 100MB i storlek.

[9] Flex-läget är kompatibelt i vinklar mellan 75–115°.

[10] Taskbar-funktionen är endast tillgänglig via hemskärmen.

[11] Kräver aktivering av Labs under Inställningar.

[12] Vissa applikationer stöttar ej Multi Active Window eller App Pair.

[13] Tillgänglighet och kompatibla appar för Live-delning kan variera mellan länder och produkter. Användare kan behöva uppdatera YouTube och Google Meets till de senaste versionerna. Vissa appar kompatibla med Live-delning kan kräva särskilda prenumerationsvillkor.

[14] S Pen säljs separat. S Pen är endast kompatibel med hemskärmen på Z Fold4. Endast kompatibel med S Pen Fold Edition och S Pen Pro. Övriga modeller av S Pen eller stylus-pennor som inte är designade för Z Fold4 (inklusive de från andra tillverkare) kan skada skärmen.

[15] S Pen Fold Edition ingår i det stående telefonfodralet med pennfack. Tillbehör säljs separat.

[16] 30X Space Zoom inkluderar 3x optisk zoom och 30x digital zoom med AI Super Resolution teknologi. Zoomning över 3x kan resultera i lägre bildkvalitet.

[17] Jämfört med Galaxy Z Fold3 5G.

[18] Vid diagonal mätning är storleken på Z Fold4:s hemskärm 7,6” I full rektangel och 7,4” med hänsyn till de rundande hörnen: faktisk skärmstorlek sett till synlighet är mindre på grund av de rundade hörnen.

[19] Skärmens uppdateringshastighet varierar beroende på vilken app som används. Vissa appar är ej kompatibla med hastigheter upp till 120Hz.

[20] Netflix-medlemskap krävs.

[21] Kräver aktivering av Labs under Inställningar.

[22] 5G-hastigheter varierar och kräver optimal uppkoppling och nätverk (faktorer innefattar frekvens, bandbredd, blockning): diskutera tillgänglighet med leverantör.

[23] Jämfört med Galaxy Z Fold3 5G.

[24] IPX8 baseras på testförhållanden med nedsänkning i 1,5 meter sötvatten i upp till 30 minuter. Strand- och poolanvändning rekommenderas ej. Ej damm-resistent.

[25] Kräver Samsung Galaxy enhet med One UI 4.0 eller högre. 24-bitars ljudstöd kan variera beroende på applikationen.

[26] Kräver Samsung Galaxy enhet med One UI 4.0 eller högre.

[27] Jämfört med dimensionerna av Galaxy Buds Pro.

[28] Jämfört med Galaxy Buds Pro: -3dB (50~1kHz Medel).

[29] Funktionen Auto Switch för Samsung TV är endast tillgänglig på Samsung-TV som lanserades februari 2022 eller senare efter att ha fått en firmwareuppdatering från juli 2022. Auto Switch med TV är endast tillgänglig för att ringa och ta emot telefonsamtal.

[30] Mer än 90 % (viktmässigt) av alla plastdelar i Galaxy Buds2 Pro är gjorda av återvunna material. Totalt används 29 gram plast i Galaxy Buds2 Pro och av dessa motsvarar 27 gram återvunna material. Varje del av dessa plastdelar innehåller minst 20 % av antingen bortkastade fiskenät (plast från havet) eller konsumentåtervunna material. Återvunna fiskenät används till tre inre delar av hörlursfodralet – i konsolens front, batterihållare och mönsterkort. Konsumentåtervunna material används i åtta yttre komponenter. Fyra i hörlurarna i fodralet främre vänster/höger, fodral bakre vänster/höger. Och fyra komponenter i fodralets front, övre insida och nedre del.

[31] Förpackningsvolym för Galaxy Z Fold4 och Galaxy Z Flip4 har minskat med 58,2 % respektive 52,8 % jämfört med Galaxy Fold och Galaxy Z Flip.

[32] Uträknat baserat på ISO 14040:2006 och 14044:2006 standard, med Ecoinvent 3.8 databas för transport av SM-F700F, SM-F721B, SM-F900F och SM-F936B-modeller från Korea till Europa.

[33] Tillgängliga färger kan variera beroende på marknad, leverantör och återförsäljare.

[34] Användare kan välja mellan ramar i färgerna Black, Silver eller Gold samt framsida och baksida i färgerna Yellow, White, Navy, Khaki eller Red. Tillgängliga färger kan variera beroende på land, region eller leverantör. Bespoke Edition finns endast tillgänglig via Samsung.com. Vänligen tillåt 3–4 veckor (estimat) för leverans.

[35] Användare kan få sin ram ersatt mot en extra serviceavgift. Ramar är inte utbytbara. Den tillhandahållna servicen och serviceavgiften kan variera beroende på land eller region.

[36] Tillbehör säljs separat.

[37] Tillgängliga färger kan variera beroende på marknad, leverantör och återförsäljare.

[38] Faktiskt lagringsutrymme kan variera beroende på förinstallerad mjukvara. Online-exklusiva färger kräver specialproduktion. Vänligen tillåt 3–4 veckor (estimat) för leverans. Bespoke Edition-färger kan variera beroende på land, region eller leverantör.

[39] Erbjudandet om extra inbytesvärde – 1 500 kr för Z Flip4 och 2 000 kr för Z Fold4 – gäller när du lämnar in din gamla mobil, oavsett modell. Gäller vid köp av Galaxy Z Flip4 (SM-F721B) eller Z Fold4 (SM-F936B) t.o.m. 25 augusti 2022 på samsung.com och hos utvalda återförsäljare. Den extra summan adderas till ditt ordinarie inbytesvärde, för ett ännu bättre erbjudande. Det totala inbytesvärdet blir därför minst 1 500 kr, oavsett värdet på din gamla mobil, förutsatt att din gamla mobil accepteras för inbyte. Det maximala inbytesvärdet om 8550 kr, består av referensvärdet för Galaxy Z Fold3 512 GB (6 550 kr), tillsammans med det extra inbytesvärdet vid köp av Z Fold4 (2000 kr). Erbjudandet måste utnyttjas 11 aug – 30 sept 2022 i Samsung Members app. För fullständiga villkor, besök https://samsung.foxway.tech/SE/privacy-policy. Samsung Care+

ingår kostnadsfritt i ett år från inköpsdatum. Samsung Care+ skyddar mot en oavsiktlig skada. Självrisk tillkommer och försäkringen måste tecknas inom 30 dagar från köptillfället. Alla reparationer utförs av Samsungs auktoriserade center (ASC) och använder originaldelar för reparation. För fullständiga villkor och priser, se https://www.samsung.com/se/offer/samsung-care-plus/. Försäkringsgivaren är: Amtrust International Underwriters DAC. Kan ej kombineras med andra erbjudanden, gäller 1 gång per enhet vid uppvisande av kvitto och enbart för köp under kampanjperioden. Endast leverans inom Norden. Vid frågor angående kampanjen kontakta Samsung kundsupport på 0771-40 30 20.

[40] Erbjudandet gäller konsumentköp gjorda i Sverige, Norge, Finland och Danmark från 10 augusti 2022 till 25 augusti 2022.

[41] Allmänna villkor tillämpas. Samsung Care+ täckning, typ av service och betalning kan variera beroende på land (region) och självrisker (serviceavgift) kan tillämpas. För detaljerad information om Samsung Care+, vänligen besök www.samsung.com/samsung-care-plus/

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances