Gå direkt till innehåll
Samsung introducerar en ny era av innovation med den virtuella upplevelsen Life Unstoppable

Pressmeddelande -

Samsung introducerar en ny era av innovation med den virtuella upplevelsen Life Unstoppable

Stockholm – 2 september, 2020 – Idag presenterade Samsung nya produkter inom kategorierna mobiltelefoner, wearables, TV, ljud och hushållsapparater genom den virtuella upplevelsen Life Unstoppable. Detta för att visa hur årets produktlinjer förenklar och möjliggör dagens uppkopplade livsstil.

Life Unstoppable, den virtuella världen som deltagarna fick ta del av, markerar en ny era av innovation och är ett av flera sätt som Samsung fortsätter att flytta gränserna för vad som är möjligt. Den banbrytande virtuella världen gav Samsungs människocentrerade innovationer liv genom en helt ny och gamifierad upplevelse.

I år har konsumenternas förhållande till teknik blivit ännu mer väsentlig för att hålla kontakten med omvärlden. Samsungs teknik trotsar gränser och kombinerar vardag, arbete och underhållning i produkter som smidigt kan kopplas samman för den smartaste upplevelsen.

På Life Unstoppable avtäcktes flera fantastiska produkter:

  • Lifestyleprodukten The Premiere – en smart projektor som tar hemmaunderhållningen till nästa nivå.
  • Odyssey G5 – en ny monitor som bygger vidare på Samsungs banbrytande teknik inom spelupplevelser
  • Nya tillägg till Galaxy-portföljen med Tab A7, Galaxy Fit2, A42 5G och Galaxy Z Fold2
  • Wireless Charger Trio – en trådlös laddare som möjliggör att ladda flera enheter samtidigt
  • Kylskåpet RB7300T med SpaceMax-teknologi
  • Bespoke kylskåps-serien lanseras i Europa
  • Tvättmaskinen WW9800T och torktumlaren DV8000T, båda med smart AI funktionalitet som möjliggör inlärning och autolänkfunktioner.

Det här året har fått oss att omvärdera vårt förhållande till teknik på ett sätt som ingen kunnat tänka sig. På Samsung har vi inte bara omfamnat dessa förändringar utan siktat på att hålla oss ett steg före genom att fortsätta erbjuda innovation för framtiden. Vi är ihärdiga i vårt mål att skapa utmanande och revolutionär teknik och genom att presentera våra nya produkter för 2020 genom en banbrytande virtuell upplevelse fortsätter vi på det spåret. Vår främsta ambition är att erbjuda unika produkter som främjar ett ”Life Unstoppable” säger Benjamin Braun, Chief Marketing Officer, Samsung Europe.

Samsung tar underhållningsupplevelsen till nästa nivå, både inom- och utomhus

Samsung presenterade idag sin nya smarta projektor, The Premiere, vilken tar storbildsupplevelsen till hemmet. Projektorn kommer i två olika modeller, en med en maximal skärmyta på 120-tum och den andra på 130-tum. Utöver en enkel och minimalistisk design som smälter in i alla utrymmen har The Premiere en kraftfull inbyggd subbas, Acoustic Beam-surroundljud och avancerade trippel lasrar som kan projicera innehåll i 4K-bildkvalitet. The Premiere LSP9T är världens första HDR10+-certifierade projektor, vilket innebär att den levererar otrolig färg och kontrast som skapar ett djup för en mer precis bilddetalj när du går från ljusa till mörka scener. The Premiere lanseras i Norden under 2020.

Under Life Unstoppable presenterade Samsung även sin första utomhus TV och Soundbar, The Terrace och Terrace Soundbar. Båda produkterna har en IP55-klassning som innebär att de är byggda för att tåla utomhusförhållanden som regn, damm, fukt och insekter. Den nya Soundbaren är utrustad med Adaptive Sound-teknik som analyserar innehållet i bilden och anpassar ljudet därefter. TV:n har en unik antireflektionsteknik som tar bort bländningar, ett genomsnitt på 2000 nits i ljusstyrka och QLED 4K bildkvalitet. The Terrace kommer i storlekarna 55-, 65- och 75-tum.

Utöver de nya utomhusprodukterna presenterade Samsung även Q950T och Q900T, två Soundbars som båda är utrustade med Q-Symphony (kompatibelt med utvalda QLED TVs), vilket ger ett harmoniskt ljud från både TV och Soundbar för en optimerad ljudupplevelse.

En uppslukande spelupplevelse som tar dig direkt till händelsernas centru

Spelindustrin fortsätter utvecklas och spel har också blivit ett sätt att möta andra och dela nya upplevelser. I år har spelplattformar varit värdar för modevisningar, festivaler och även Samsungs Life Unstoppable-upplevelse.

Samsung presenterar sin nyaste produkt inom Odyssey serien. Samsung Odyssey G5 innehåller all den teknik som förväntas från en Samsung spelmonitor samt en Flicker-Free-teknik som reducerar ögontrötthet, detta möjliggör för spelare kan prestera under längre tid. Odyssey G5 lanserar i Norden under Q4.

Samsung kunde även berätta att de från och med nästa månad kommer arrangera en ny och unik E-sportstävling: Samsung Odyssey League.

Banbrytande och uppkopplad innovation som bygger på Samsungs arv av utmanande och intelligent teknik

På grund av att många konsumenter nu arbetar, bor och underhåller sig i ett och samma utrymme är behovet av en kompakt underhållningsenhet ännu större. Det senaste tillskottet i Samsungs tablet-familj, Galaxy Tab A7 erbjuder en utmärkt lösning för dagens situation. Dess 10.4-tums skärm, som utgör 80% av enheten, har en symmetrisk ram med en förstklassig metallfinish som ger en elegant och balanserad design. Galaxy Tab A7 har Quad Dolby Atmos-högtalare och ett långvarigt batteri vilket säkerställer att du även kan använda den när du är på språng. Galaxy Tab A7 börjar säljas i Norden den 25 september till ett rekommenderat återförsäljarpris på 3490 SEK för Galaxy Tab A7 LTE (32GB) och 2690 SEK för Galaxy Tab A7 Wifi (32GB).

I år har många hem fungerat som ett gym och behovet för träningsenheter har ökat i takt med att allt fler konsumenter sökt alternativa sätt att fortsätta leva ett hälsosam liv*. För att svara på detta behov presenterade idag Samsung Galaxy Fit2 som är deras senaste fitnessenhet. Genom en tunn och lätt design, en batteritid på upp till 15 dagar** och avancerade spårningsfunktioner är den en utmärkt träningspartner. GalaxyFit2 kan automatiskt upptäcka och spåra upp till fem olika typer av aktivitetsinsikter som till exempel kaloriförbränning, hjärtfrekvens och distans.

På Life Unstoppable presenterade Samsung även Galaxy A42 5G som är det senaste tillskottet i Galaxy A-serien. Galaxy A42 5G kommer med alla funktioner som förväntas från en enhet i Galaxy A-serien och har en modern design, en ny fyrkamera-layout, en 6,6-tums Super AMOLED skärm och framförallt är den 5G redo. Galaxy A42 5G börjar säljas i Norden under hösten 2020.

Förra året presenterade Samsung en helt ny och unik hopfällbar smartphone. Nu fortsätter Samsung denna banbrytande trend genom att presentera den senaste enheten i Galaxy Z-serien. Galaxy Z Fold2 kombinerar en snygg design med en otrolig och förbättrad hårdvara. Z Fold2 har fått en betydligt större frontskärm och en huvudskärm som nu mäter hela 7,6-tum. Tack vare den unika gångjärnstekniken kan nu telefonen hållas öppen i valfri vinkel för att passa varje situation***. Den finns i två färger, Mystic Black och Mystic Bronze.

Dagens teknik arbetar mer än någonsin, därför har Samsung tagit fram en helt ny laddstation som kan ladda flera enheter samtidigt - Wireless Charger Trio. Med den nya laddningslösningen kan flera enheter laddas samtidigt, smidigt och enkelt. 

Hushållsapparater som hjälper konsumenter anpassa deras livsstil och anamma ett hållbart liv

I oktober kommer européer kunna ta del av Samsungs kylskåp Bespoke. Kylskåpet kan anpassas på ett flertal olika sätt genom färger och material som är enkla att byta ut. Du kan med andra ord skapa ditt egna kylskåp som matchar din personliga stil och inredning.

Samsung har också sett ett ökat fokus för minskat matsvinn och nya studier visar att konsumenter besöker mataffärer alltmer sällan men att de handlar mer när de gör det. Därmed finns det även ett behov för kylskåp med mer utrymme och som håller maten färsk längre. RB7300T kylskåp har en stor lagringskapacitet på 385 liter och erbjuder två olika höjdval tack vare Samsungs unika SpaceMax-teknik. Produkten har en låg energiförbrukning som hjälper konsumenter leva en hållbar livsstil och den inbyggda Digital Inverter Compressor anpassar automatiskt hastigheten beroende på vad som finns i kylen vilket gör att den använder 50% mindre energi.

På Life Unstoppable fick deltagarna även ta del av Samsungs nya energieffektiva AI tvättmaskin WW9800T och AI torktumlaren DV8000T. Tvättmaskinen kommer med en intuitiv AI kontrollpanel som automatiskt lär sig de inställningar du föredrar. Med Samsungs QuickDrive-teknik förkortas tvättiden med upp till 50 procent samt minskar energiförbrukningen upp till 20 procent. När tvättmaskinen WW9800T kopplas samman med torktumlaren DV8000T så kommunicerar enheterna genom en Auto Cycle Link vilket möjliggör för tumlaren att på förhand bestämma rätt inställningar för den tvätt du tvättar. Torktumlaren DV8000T är utrustad med Samsungs mest effektiva värmepumpsteknik som fått A+++ energicertifiering.

För mer information om Samsungs 2020 produkter, besök www.samsung.com

Om Life Unstoppable
Life Unstoppable byggdes med Epic Games Unreal spelplattform för en upplevelse som är den första av sitt slag.

Hela Samsungs ekosystem kom till liv genom en uppslukande upplevelse som transporterade deltagare till ett virtuellt Samsung hus med talespersoner och gäster som Brittiska sprintern Dina Asher Smith; Spotify VP för produkter, Sten Garmark; DAZN Chief Subscription Officer, Ben King; professionella e-sports spelare och Svenske Samsung Morning Star spelaren Stass ’StenBosse’ Skopin. Plattformen tillät deltagare att interagera med mer än 25 produkter inom kategorierna mobil, wearables, TV, ljud och hushållsapparater.

*Wearable Fitness Technology: Key Trends and Statistics for 2020, Codete, June 2020

**Baserat på genomsnittligt batteriliv under vanliga förhållanden. Genomsnittlig prestanda baserat efter användning. Faktiskt batteriliv beror på faktorer som graden av användning och användandet av applikationer. Resultat kan variera.

*** Galaxy Z Fold2 kan stå av sig själv i vinklar från 75 till 115 grader. Ett bredare spann kan vara möjligt beroende på miljö och användande.

Ämnen


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26

Relaterat material