Skip to content
Världens första DQHD OLED-monitor har AI-uppskalning och en oerhört snabb responstid på 0.03ms (GtG) för att ta gamers närmare spelet.
Världens första DQHD OLED-monitor har AI-uppskalning och en oerhört snabb responstid på 0.03ms (GtG) för att ta gamers närmare spelet.

Press release -

Samsung inleder en ny era av OLED-gaming med lanseringen av Odyssey OLED G9

Samsung Electronics Co., Ltd. har idag avslöjat den globala lanseringen av spelmonitorn Odyssey OLED G9 (G95SC-modellen), försedd med nästa generations AI-uppskalningsteknologi.[1] Monitorn bygger vidare på framgångarna med förra årets Odyssey OLED G8 (G85SB), och öppnar nu dörren till en ny era av OLED-gaming. Nya Odyssey OLED G9 kommer till utvalda nordiska butiker vecka 24 och har ett svenskt rekomenderat pris på 25 990 SEK.

”I fjol mötte Samsung behovet och förväntningarna hos de mest erfarna spelarna med lanseringen av Odyssey OLED G8,” säger Hoon Chung, Executive Vice President of the Visual Display Business på Samsung. ”Odyssey OLED G9 har en fantastisk bildkvalitet, och vi är väldigt glada över att kunna höja ribban för OLED-gaming genom att erbjuda kunderna kraftfulla spelmonitorer som denna.”

49-tumsskärmen och välvningen på 1800R gör Odyssey OLED G9 till den första OLED-monitorn med Dual Quad-upplösning (DQHD; 5,120 x 1,440), med en ratio på 32:9. Den stora ultra wide-skärmen ger ett bredare perspektiv som möjliggör maximal inlevelse för spelaren – motsvarande två QHD-skärmar bredvid varandra. Utöver detta innebär responstiden på 0.03ms (GtG) och en 240Hz uppdateringsfrekvens en konkurrenskraftig fördel för den som spelar.



Tillskottet av Neo Quantom Pro-processorn särskiljer Odyssey OLED G9 från andra OLED-spelmonitorer. Med hjälp av en djupinlärningsalgoritm kan processorn analysera bilder på ett intelligent sätt och justera ljusstyrkan samtidigt som kontrasterna förstärks. Således kan monitorn återge varje liten detalj och leverera suveräna bilder, pixel för pixel.

AMD FreeSync™ Premium Pro förhöjer den smidiga spelupplevelsen hos Odyssey G9 ytterligare. Med DisplayHDR™ True Black 400 levererar monitorn en oerhörd detaljrikedom och levande färger, oavsett vad som visas på skärmen.

Odyssey OLED G9 har en slimmad design inrymd i en elegant ram av metall. På baksidan sitter uppskattade CoreSync och Core Lighting+, som använder avancerad ljusteknologi för att matcha färgerna på skärmen. Detta gör innehåll mer uppslukande och väcker spelupplevelsen till liv. Det visuella kompletteras av krispigt ljud från de inbyggda stereohögtalarna.


Ett svårslaget val med en detaljrik, levande skärm

Odyssey OLED G9 är utrustad med funktioner för cloud gaming och smarta TV-appar – vilket öppnar upp för både streaming, spel och annan underhållning på en och samma plats. Användare kan njuta av innehåll från ledande OTT (over-the-top) streamingplattformar utan att koppla upp sig mot en PC eller mobiltelefon[2]. Monitorn kommer med funktioner för cloud gaming och i Norden är Xbox Game Pass-applikationen förinstallerad och kan nås genom ett separat köp av Game Pass.

Multi View-funktionen låter användare utnyttja skärmens storlek till fullo genom att möjliggöra spel på upp till två skärmar samtidigt. Det betyder att gamers kan utöva multitasking utan besväret som kommer med att ha flera skärmar.

Odyssey OLED G9 kommer med en rad praktiska funktioner och egenskaper som tillsammans skapar en optimal upplevelse, vare sig användaren spelar eller njuter av annat innehåll. Flera anslutningsalternativ, inklusive HDMI 2.1 och Micro HDMI 2.1 Display port 1.4, och Auto Source Switch+, skapar enklare anslutningsmöjligheter från en central USB-hub samt en sömlös upplevelse oavsett innehållets källa. Den höjdjusterbara ställningen (HAS) tillåter användare att hitta den optimala positionen, oavsett vad som spelas eller visas.

För att kunna erbjuda ett sortiment som möter användares olika behov, innefattar Odyssey OLED G9-serien också en G93SC-modell, anpassad för de som söker ett alternativ utan Gaming-appar eller smart-TV-erbjudanden – men med samma kraftfulla OLED-egenskaper.

Odyssey OLED G9 (G95SC) finns tillgänglig att köpa över hela världen från och med den 12 juni 2023, med varierande lanseringsscheman beroende på region. G93SC-modellen går att köpa från och med Q3 2023. För mer information om Samsungs Odyssey OLED-monitorer och det övriga OLED-sortimentet, besök https://www.samsung.com/ .

För att fira lanseringen av en ny modell kommer Odyssey Cup att annordnas på Samsung Odysseys Twitch-kanal den 22 juni, där 100 globala toppspelare drabbar samman i en Fortnite-turnering.

Specifikationer


____

[1] Lanseringsdatum kan variera beroende på region.

[2] Kräver internetuppkoppling.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667