Skip to content
Samsung huvudpartner när världseliten i parkour intar Helsingborg

Press release -

Samsung huvudpartner när världseliten i parkour intar Helsingborg

Stockholm, 31 oktober 2017 – Under helgen den 3-4 november kommer världseliten inom parkour och freerunning samlas i Helsingborg för The Air Wipp Challenge powered by Samsung Gear. Tävlingen går av stapeln för femte året i rad där Samsung i år går in som huvudpartner för evenemanget, som i år välkomnar 52 av de absolut bästa atleterna från mer än 15 länder.

– Vi ser det som en självklarhet att vi ska vara med och stötta denna växande och spännande rörelse. Inom parkour handlar mycket om att dela med sig av sin kreativitet, våghalsighet och kroppskontroll för omvärlden, där våra produkter kan ge utövare möjligheten att göra det på helt nya sätt, säger Gustav Österman, Category Marketing Manager på Samsung Norden.

Förra året var över 2 000 personer på plats i arenan under tävlingsdagarna för att uppleva tävlingen live, medan det internationella intresset visade sig genom de 37 000 som följde livesändningen på nätet. Tillsammans med Air Wipp kommer Samsung vara på plats för att ge besökare och parkour-utövare chansen att testa på kameran Gear 360 och lära sig mer om hur man kan spela in och använda material i 360.

– Vårt partnerskap med Samsung Gear kom vid rätt tillfälle för både oss och vår sport. Vi tittar alla på fler sätt att kunna förmedla känslan av det vi gör, där 360-kameran öppnar upp en helt ny värld av möjligheter där bara kreativiteten sätter stopp. Det är också kul att ett stort bolag som Samsung vågar ge sig in på ny mark och vi tror att detta kommer lyfta alla inblandade, säger Marcus Gustafsson, arrangör och medgrundare av Air Wipp.

Gear 360 är en lätt och kompakt 360-kamera där användaren kan fotografera eller filma i 4K-upplösning. Kameran kan användas tillsammans med en telefon för 360-livestream eller för att komma åt en rad olika vyer, redigeringsverktyg, fotoeffekter och filter. Det gör det enkelt att direkt redigera och dela 360-material via sociala medier.

Om tävlingen The Air Wipp Challenge:
Det byggs upp en arena av boxar, rörställningar och andra hinder för de tävlande att utnyttja så kreativt som möjligt. Varje tävlande har en minut på sig att utnyttja den uppbyggda banan till deras fördel. Man startar på en bestämd plats och måste ta sig ner på de hinder som är uppbyggda. Atleterna gör volter, hopp, snurrar och tricks som blir bedömda utifrån de fyra domarnas kriterier. Det gäller att vara smidig och kreativ för att kunna kombinera så många trick som möjligt och få en bra poäng. Tävlingsdeltagarna blir bedömda på kreativitet, flow, utförande, svårighetsgrad och sin övergripande prestation.

Se filmen om The Air Wipp Challenge 2017: https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=uMLpC5xc6GU

För mer information om The Air Wipp Challenge powered by Samsung Gear, besök www.awc.nu och följ @samsungsverige och @airwipp på Instagram för löpande uppdateringar.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667