Skip to content
Samsung gör 5G tillgängligt för alla med Galaxy A42 5G

Press release -

Samsung gör 5G tillgängligt för alla med Galaxy A42 5G

Idag är det säljstart för Samsungs nya 5G-telefon – Samsung Galaxy A42 5G. Med telefonens kvalitet, funktioner, design och låga prissättning är den optimal för ett uppkopplat liv och gör att fler kan uppleva möjligheterna med 5G. Den är utrustad med en multifunktionell quadkamera, ett kraftfullt snabbladdande batteri och Infinity-U display.

Stockholm, 6 november 2020 – Idag lanseras det nya tillskottet i Galaxy A-familjen, Samsung Galaxy A42 5G. Trots att Galaxy A42 5G är en 5G-telefon med ett lågt pris är den optimerad med alla de tekniska innovationerna som kan önskas i en mobiltelefon. Den kommer bland annat med multifunktionell quadkamera, Infinity-U display samt lång och tillförlitlig batteritid. Enligt en ny undersökning av YouGov på uppdrag av Samsung anser fler än var fjärde (29%) konsument i Sverige att det är viktigt att deras nästa telefon är redo för 5G.

– Vi är glada över att kunna presentera marknadens mest prisvärda 5G-telefon som innebär att fler människor får möjlighet att ta del av möjligheterna med 5G. Galaxy A42 5G är även rik på tekniska innovationer så som kamera i toppklass, stor och detaljrik skärm samt ett kraftfullt batteri med snabbladdning, säger Oskar Smedstad, Produktchef för A-serien på Samsung Electronics Nordic.

Snabbare underhållning med 5G
I och med utvecklingen av det nya 5G-nätet får Galaxy A42 5G-användare tillgång till snabbare streaming och nedladdning. Den supersnabba anslutningen innebär mindre fördröjning och topprestanda i, vilket gör att den som vill spela mobilspel på bussen eller livestreama i 4K-upplösning kan göra det snabbt och friktionsfritt.

Den 6,6-tums stora HD Infinity-U Super AMOLED-skärmen ger liv åt filmer och video. En färgstark skärmupplevelse i HD-kvalitét, tillsammans med ett stort batteri på 5000 mAh, gör att användare bekvämt kan njuta av innehållet länge. När det väl är dags att ladda är telefonen tillbaka på 100 procent inom nolltid tack vare 15W snabbladdning.

Telefonens ergonomiska design har rundade kanter, vilket gör den bekväm att hålla i och lätt att manövrera med en hand. Baksidan är designad med ett mönster som ger en modern premiumfinish. A42 5G finns tillgänglig i tre stilrena färger Prism Dot Black, Prism Dot White och Prism Dot Grey.

Fånga och dela ögonblicket – i stunden
Galaxy A42 5G har en kraftfull multifunktionell quadkamera, som gör det enklare än någonsin att fånga minnesvärda stunder på bild eller video. 46MP huvudkameran tillsammans med 8MP vidvinkelkameran skapar vackra landskapsbilder, medan en 5MP Macro-kamera och 5MP djupkamera fångar detaljerade närbilder. Användare kan även ta bilder med bokeh-effekt som skapar ett djup i bilden där motivet är i skarpt fokus och bakgrunden suddig. Telefonen har också en 20MP frontkamera som tar selfies och återger videosamtal i kristallklar kvalité.

Med Galaxy A42 5G behöver användare inte bekymra sig för att minnet ska bli fullt. Telefonen har ett internt lagringsutrymme på 128 GB och ett RAM-minne 4GB, samt ett externt stöd för microSD-kort upp till 1TB.

Galaxy A42 5G har säljstart idag den 6 november 2020. Telefonen finns tillgänglig i färgerna Prism Dot Black, Prism Dot White och Prism Dot Gray till ett rekommenderat pris på 3 790 SEK.

För mer information om Samsung Galaxy A42 5G: https://www.samsung.com/se/smartphones/galaxy-a-series/

För mer information om Samsung och 5G, se: https://www.samsung.com/se/mobile/galaxy-5g/

Om undersökningen
Undersökningen är utförd av YouGov Sweden på uppdrag av Samsung Electronics Nordic. 1016 respondenter i ålder 18+ år (representativt gällande kön, ålder och region) i Sverige från allmänheten. Datainsamlingen genomfördes mellan 14–19 oktober 2020.

Produktspecifikation

Samsung Galaxy A42 5G
Display 6.6” HD+ sAMOLEDInfinity-U
Kamera Bakre:48MP AF (F1.8) + 8MP FF (F2.2) +5MP FF (F2.4) + 5MP FF (F2.4)

Front:

20MP FF (F2.2)

Processor SM 7225 (Global)Dual 2.2GHz + Hexa 1.8GHz
Minne RAM: 4GBIntern lagring: 128GBPlats för microSD upp till 1TB
Batteri 5,000mAh(typisk)15W Snabbladdning
Dimensioner 164.3 x 75.8 x 8.6mm / 193g
Övrigt Fingeravtryckssensor, C-TypSnabbladdning, Samsung Pay.

Related links

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667