Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung ger osignade artister chans att upptäckas via hissmusik

Pressmeddelande   •   Nov 29, 2016 08:45 CET

Det finns platser där lovande artister bara drömmer om att få sin musik spelad. En av dem är hos ett av världens största skivbolag, Warner Music. Med hjälp av trådlöst ljud skapade Samsung en helt ny scen för osignade artister att bli upptäckta. Genom att installera wifi-högtalare i Warner Musics kontorshiss, gav Samsung åtta lovande stjärnor chansen att från gatan streama sin musik direkt in till skivbolaget och branschens största namn.

Stockholm – 29 november, 2016 – Aldrig tidigare har det varit så tillgängligt att skapa och sprida musik. Samtidigt har många låtskrivare och förhoppningsfulla artister svårt att nå fram genom bruset. Samsung drivs av att skapa meningsfull innovation och bestämde sig för att testa hur teknik kan användas för att öppna upp nya vägar för osignade artister att nå in genom väggarna till skivbolagen.

– Då allt fler kan spela in riktigt bra producerad musik hemma är konkurrensen verkligen hård. I mitt jobb får jag demos hela dagarna, och det är omöjligt för mig att hinna lyssna på allt. Det här experimentet har verkligen öppnat upp hissen som en ny plats för oss att upptäcka artister och diskutera musik, säger Robert Skowronski, A&R på Warner Music.

Åtta lovande artister fick under en dag chansen att spela upp sin musik för anställda hos Warner Music genom Samsungs trådlösa wifi-högtalare som hade installerats i skivbolagets hiss. Artisterna, som stod utanför byggnaden, kopplade upp sig mot högtalaren och streamade sin musik direkt in till hissen.

– I ”The Elevator Pitch” har vi tagit uttrycket hisspitch till en helt ny nivå. Att streama musik till Samsungs trådlösa högtalare är smidigt och enkelt. Vi ville dra våra wifi-högtalares funktioner till sin spets och visa på hur de bidrar till meningsfull innovation genom att ge unga lovande talanger chansen att bli upptäckta, säger Adam Fors, marknadschef på Samsung Norden.

Nysignade artisten Simon Damoah har nyligen fått ett eftertraktat skivkontrakt på Warner Music och han känner igen sig i svårigheterna som finns för lovande artister att nå ut med sina låtar och få in en fot i dagens musikvärld.

– Det är svårt att få sin musik hörd. Även fast man är bra så räcker inte det, man ska vara bra på rätt plats och vid rätt tidpunkt, säger Simon Damoah i filmen ”The Elevator Pitch”.

”The Elevator Pitch” gjordes möjlig genom Samsungs högtalare Wireless Audio 360 som förutom trådlös uppkoppling också spelar ljudet i 360 grader, vilket gör att du får perfekt ljud var du än står i rummet.

Se filmen ”The Elevator Pitch” och lär dig mer om tekniken bakom här: http://www.samsung.com/se/discover/ecosystem/#elevatorpitch

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, kameror, vitvaror, professionella skärmar, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Bifogade filer

PDF-dokument