Skip to content
Samsung Galaxy Watch6 och Galaxy Watch6 Classic: Bli inspirerad av ditt bästa jag – dag som natt

Press release -

Samsung Galaxy Watch6 och Galaxy Watch6 Classic: Bli inspirerad av ditt bästa jag – dag som natt

Den nya Galaxy Watch6-serien erbjuder personanpassad hälsovägledning, betydelsefulla designförbättringar och en förbättrad mobilanvändarupplevelse, för ett mer informerat och hälsosammare du.


UNPK_Watch6-PR_main1

Samsung Electronics Co, Ltd. lanserar idag nya Galaxy Watch6 och Galaxy Watch6 Classic[1], som är designad för att hjälpa användare att bygga hälsosammare vanor – dag som natt[2]. Galaxy Watch6-serien kombinerar holistiska hälsotjänster och kraftfull prestanda i en raffinerad och elegant design, med en smalare roterande, en större och mer levande skärm och ett mer interaktivt användargränssnitt[3]. Båda modellerna erbjuder användarna ett större utbud av mångsidiga urtavlor och nya armbandsalternativ, som syftar till att inspirera och motivera dem att uppnå sina mål.

“Samsung Galaxy Watch6 och Galaxy Watch6 Classic introducerar nya och bekväma metoder för att hjälpa användare att förstå och vidta åtgärder för en bättre hälsa och välbefinnande, dag som natt, när det gäller allt från sömn- och träningscoachning till insikter om näring”, säger TM Roh, VD och chef för Mobile eXperience på Samsung Electronics.

Personlig vägledning för en friskare kropp börjar med sömnen [4]

Galaxy Watch6-serien levererar betydelsefulla insikter som kan inspirera till positiva förändringar dygnet runt, genom att erbjuda personligt anpassade praktiska tips och råd samt uppmuntran. Samsung inser att bättre hälsa börjar med bättre sömn och hjälper användarna att optimera sin natt på samma sätt som de optimerar sin dag genom att fokusera på tre viktiga delar av bättre sömn: förstå personliga sömnmönster, bygga bättre vanor och skapa en sömnvänlig miljö[5].

Galaxy Watch6-serien, med sina ledande funktioner för sömn och välbefinnande, erbjuder nu en djupgående analys av faktorer som påverkar sömnpoängen[6] – bland annat total sovtid, sömncykler, tid i vaket tillstånd samt fysisk och mental återhämtning. Detta hjälper användarna att förstå kvaliteten på sin sömn varje natt. Mer individanpassade sömnmeddelanden[7] har utvecklats tillsammans med den icke-vinstdrivande organisationen National Sleep Foundation, som också ger användarna detaljerad feedback om deras sömnhälsa varje morgon. Dessutom erbjuder Galaxy Watch6 tjänsten kontinuerlig sömn som visar hur konsekventa användarens sömn- och vakentider är, och en symbol för ett sömndjur som representerar användarens sömntyp[8].

Med förbättrad sömncoachning[9] kan användaren tillämpa sina sömnkunskaper genom skräddarsydda instruktioner, tips och påminnelser som är tillgängliga både på handleden och i den parkopplade smarttelefonen. När det är dags att sova kan Galaxy Watch6 hjälpa till att skapa den perfekta sömnmiljön genom att automatiskt ändra inställningarna för ansluten hemelektronik[10] och aktivera viloläge på användarens klocka och telefon[11]. Detta inbegriper att stänga av meddelanden, dimma skärmar och till och med aktivera den osynliga infraröda LED-sensorn på klockan för att ge värdefulla hälsodata utan ytterligare ljusdistraktioner.

Fitnessfunktionerna blir mer personliga för att hålla användarna motiverade under hela resan. Tjänsten kroppsammansättning[12], med viktiga fysiska mätningar som skelettmuskulatur, basal metabolisk hastighet, kroppsvatten och kroppsfettprocent, ger en fullständig ögonblicksbild av användarens kropp och kondition, och erbjuder en skräddarsydd strategi för att sätta mål, spåra framsteg och vägleda genom personlig träning och nu näringstips via ett nytt partnerskap med Whisk[13].

Den nya funktionen personlig pulszon analyserar den individuella fysiska förmågan[14] och definierar fem optimala intensitetsnivåer för att hjälpa användaren att sätta sina egna mål baserat på sin förmåga – från fettförbränning till högintensiv träning. Utöver de över 100 befintliga träningsprogrammen registrerar tjänsten spåra löpning användarens löprundor på en bana, medan tjänsten anpassad träning låter användarna bygga och spåra sina personliga träningspass.

Galaxy Watch6 kan också mäta hudtemperaturen under natten för att ge värdefulla insikter, inklusive spårning av menstruationscykeln[15]. Falldetektering[16] kan mäta ett fall, oavsett om det inträffar under träning, när man står stilla eller till och med under sömnen om användaren råkar falla ur sängen. När ett fall upptäcks larmar din klocka automatiskt ett larmnummer eller förvalda kontakter.

UNPK_Watch6-PR_main2

UNPK_Watch6-PR_main3

UNPK_Watch6-PR_main4

Förfinad design, anpassad för dig

Galaxy Watch6-serien lyfter upplevelsen och erbjuder helt ny design med bättre display, större kraft och ett bredare urval av mer anpassningsbara och bekväma alternativ[17].

Det är lättare att läsa och skriva på den 20% större displayen[18], som visar mer text på skärmen och har ett större tangentbord[19] – samtidigt som klockan behåller en bekväm storlek. En mer levande skärm med högre upplösning[20] har en maximal ljusstyrka på 2 000 nits, tillsammans med en funktion för justering av ljusstyrkan i Always On Display, vilket gör att användarna kan se och göra mer även i starkt solljus. Galaxy Watch6 drivs av en förbättrad processor och minne som ger smidigare och snabbare interaktion[21].

Galaxy Watch6 och Watch6 Classic har en 30% tunnare bezel respektive en 15% tunnare roterande bezel, vilket förstärker[22] skönheten i dess karakteristiska roterande bezel. Galaxy Watch6-serien har nya snygga, interaktiva och informativa urtavlor som gör det mesta av den stora displayen, medan nya one-click-band gör det möjligt för användare att enkelt mixa och matcha klockarmband. Med över 704 unika kombinationer kan användarna designa sin perfekta klocka på Samsung.com[23]. Till exempel passar ett nytt lättviktsband[24] i tyg och en Sleep Coaching-klockskärm perfekt ihop för att hjälpa dig att få informativa sömninsikter på ett bekvämt sätt.

Galaxy Watch6-serien har ett större batteri och minskad batteriförbrukning[25] för att stödja den större och ljusare skärmen. Med bara åtta minuters snabbladdning kan användarna lägga till ytterligare åtta timmar, perfekt för att följa sin sömn under natten[26].

UNPK_Watch6-PR_main5

Maximera din upplevelse direkt från handleden [27]

Galaxy Watch6-serien utökar möjligheterna direkt från användarens handled. Med den nya Samsung Wallet[28]på Galaxy Watch6 samlas Samsung Pay och Samsung Pass, vilket innebär en större integration med allt från ID-handlingar, evenemangsbiljetter, boardingkort, kreditkort och medlemskort som lätt kan nås direkt från klockan. Med förbättrad geststyrning kan användare enkelt styra sin klocka genom intuitiva rörelser, vilket ger ökad tillgänglighet och enklare hantering. Användarna kan nu anpassa sina egna genvägar och på så sätt få tillgång till appar och funktioner utan att behöva vidröra klockan.

WhatsApp gör det enklare för Galaxy Watch-användare att hålla kontakten med vänner och familj, helt utan att ta fram telefonen. Från och med i höst kan användarna vara produktiva direkt från sin klocka med nya appar från Google Calendar och Gmail, som kommer att vara exklusivt tillgängliga på Wear OS. De kan också spåra träningsframsteg eller näringsdata enklare med Peloton– och MyFitnessPal-uppdateringar, och snart kommer de att kunna ta del av ytterligare streamingalternativ via Audible. Med introduktionen av ett nytt API för hudtemperatur – en del av Samsungs Privileged Health Software Development Kit (SDK) – kommer partners dessutom snart att ha tillgång till avancerad infraröd teknik för mer exakta mätningar, vilket ger användarna en helt ny värld av möjligheter. En nylanserad Thermo Check-app drar nytta av ett nytt API och låter användarna helt kontaktfritt mäta temperaturen på sin favoriträtt eller i havet innan de ska ta ett dopp.

Tillsammans med andra Samsung-enheter utökar Galaxy Watch6-serien användarupplevelsen ytterligare. Den uppgraderade Camera Controller möjliggör fjärrstyrning av en ihopkopplad Galaxy Z Flip5-kamera[29] för att byta läge, vinkel och zoom. Samsung Smart TV[30] eller Galaxy Tab S9 visar användarens framsteg i realtid med ett fitness- eller mindfulnessprogram på den större skärmen. Användare kan också automatiskt växla anslutningen av Galaxy Buds2 Pro mellan Samsung-enheter via Auto Switch. Om användaren skulle råka tappa bort sin telefon kan Galaxy Watch6-serien nu lokalisera den genom hitta min telefon med kartstöd[31].

Som alltid är personliga data på klockan säkra tack vare säkerhetsplattformen Samsung Knox.

Tillgänglighet [32]

Galaxy Watch6 och Galaxy Watch6 Classic är tillgängliga för förbeställning på utvalda marknader från och med den 26 juli, med allmän tillgänglighet från och med den 11 augusti.

Galaxy Watch6 är ett perfekt vardagsur med en modern och minimalistisk design. Den finns i 44 mm med färgerna Graphite och Silver och i 40 mm med färgerna Graphite och Gold. För en mer premiumbetonad och tidlös klockdesign finns Galaxy Watch6 Classic med vår populära roterande bezel – tillgänglig i Black och Silver i 43 mm och 47 mm.

Rekommenderat cirkapris för Galaxy Watch6 är 3 790 SEK för 40 mm-modellen och 4 190 SEK för 44 mm-modellen. Rekommenderat cirkapris för Galaxy Watch6 Classic är 4 890 SEK för 43 mm-modellen och 5 290 SEK för 47 mm-modellen.

Om du är en äventyrare som letar efter hållbarhet, prestanda och stil är Galaxy Watch5 Pro fortfarande ett bra alternativ och kommer nu med ännu fler förbättrade GPX-funktioner[33] (GPS exchange format). Erövra en ny rutt med GPX File Database, som gör det möjligt för användare att enkelt söka och komma åt rekommenderade rutter, medan Route Workout nu stöder löpning och promenader tillsammans med de tidigare tillgängliga vandring och cykling.

För mer information om Galaxy Watch6 och Galaxy Watch6 Classic, eller för att designa din egen klocka, besök: www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/global eller www.samsung.com/galaxy-watch.

För Galaxy Watch6 & Galaxy Watch6 Classic produktspecifikationer: https://bit.ly/3KhmxFr


[1] Tillgängligheten kan variera beroende på marknad, modell och parkopplad smartphone. Alla funktioner, egenskaper, specifikationer och annan produktinformation som anges i detta dokument, inklusive men inte begränsat till produktens fördelar, design, prissättning, komponenter, prestanda, tillgänglighet och kapacitet, kan komma att ändras utan föregående meddelande.
[2] Endast avsedd för allmänna hälso- och fitnessändamål. Inte avsedd att användas för upptäckt, diagnos, behandling, övervakning eller hantering av något medicinskt tillstånd eller sjukdom. Hälsorelaterad information som nås via enheten och/eller applikationen ska inte behandlas som medicinsk rådgivning. Användare bör söka medicinsk rådgivning från en läkare. Vissa funktioner kan variera beroende på marknad, operatör eller den parkopplade enheten..
[3] Jämfört med Galaxy Watch5-serien.
[4] Sömnfunktionerna är endast avsedda för allmänna hälso- och fitnessändamål. Måtten är endast avsedda för din personliga referens.
[5] Kontakta en läkare för råd.
[6] Visas på en parkopplad smartphone.
[7] Visas på en parkopplad smartphone.
[8] Kräver sömndata på minst 7 dagar, inklusive 2 lediga dagar
[9] Kräver sömndata på minst 7 dagar, inklusive 2 lediga dagar
[10] Tillgänglig på smarta enheter som är registrerade i SmartThings. Kräver den senaste versionen av Samsung Clock och SmartThings mobilappar.
[11] Stöds av en Galaxy-smartphone med One UI 5 eller senare.
[12] Kroppssammansättning ska inte användas om du har en implanterad pacemaker eller annan implanterad medicinsk utrustning, eller om du är gravid.
[13] Stöds på engelska och koreanska.
[14] För att uppdatera intervallen för varje pulszon vid löpning baserat på hjärt-lungkapacitet krävs att man springer utomhus i mer än 10 minuter med en konstant hastighet på 4 km/h eller snabbare.
[15] På grund av landsrestriktioner för att erhålla godkännande/registrering som medicinteknisk produkt fungerar funktionen endast på telefoner och klockor som köpts i de länder där tjänsten för närvarande är tillgänglig. Ej avsedd för preventivmedel. Om du för närvarande tar hormonella preventivmedel eller genomgår hormonell behandling som hämmar ägglossningen, kommer denna tjänst inte att vara användbar för att spåra ägglossningen. Förutsägelserna kan variera beroende på hur du använder klockan, indata, miljöförhållanden etc. Avsedd för användare från 18 år och uppåt. Användare bör inte tolka eller vidta kliniska åtgärder baserat på de förutsägelser som görs utan samråd med en kvalificerad sjukvårdspersonal.
[16] För att meddela en nödkontakt krävs en nätverksanslutning. GPS-noggrannheten kan påverkas av hinder för satellitsignalen, t.ex. byggnader.
[17] Jämfört med Galaxy Watch5-serien.
[18]Jämförelsen av skärmstorlek baseras på Galaxy Watch6 Small (40mm) och Galaxy Watch6 Classic Small (43mm). Jämfört med Galaxy Watch5 Small (40 mm) respektive Galaxy Watch4 Classic Small (42mm). Baserat på Galaxy Watch6 Large (44mm) och Galaxy Watch6 Classic Large (47 mm) är jämförelsen av skärmstorleken 16%.
[19] Galaxy Watch6 Small (40 mm) och Galaxy Watch6 Classic Small (43mm) har 33 procent mer text i notifieringar och 13 procent större tangentbord jämfört med Galaxy Watch5 respektive Galaxy Watch4 Classic.
[20] Jämfört med Galaxy Watch5-serien.
[21] Jämfört med Galaxy Watch5-serien.
[22] Galaxy Watch6 Small (40mm) har en 30 procent tunnare ram än Galaxy Watch5 Small (40mm), medan Galaxy Watch6 Classic har en 15 procent tunnare roterande ram än Galaxy Watch4 Classic.
[23] Tillgänglig på samsung.com på utvalda marknader. Antalet tillgängliga kombinationer kan variera beroende på marknad. Säljs separat. Tillgängligheten för klockarmband kan variera beroende på marknad eller operatör.
[24] Säljs separat. Tillgängligheten för klockarmband kan variera beroende på marknad eller operatör.
[25]Jämfört med Galaxy Watch5 respektive Galaxy Watch4 Classic.
[26]Tester utförda av Samsung med förhandsversioner av Galaxy Watch6 och Galaxy Watch6 Classic (BT & LTE), var och en kopplad till en Samsung-telefon; alla enheter testade med förhandsversionens programvara, Galaxy Watch Magnetic Fast Charging USB C-kabel (EP-OR900) och Samsung 25W USB C-nätadapter (EP-TA800). Laddningstiden varierar beroende på region, inställningar, användningsmönster och miljöfaktorer; faktiska resultat kan variera. Samsung 25W USB C-nätadapter (EP-TA800) säljs separat.
[27] Tillgängligheten för vissa appar/funktioner kan variera beroende på marknad, operatör eller ansluten enhet. Prenumerationsavgifter kan tillkomma för vissa appar.
[28] Tillgängligheten för Samsung Wallet och dess funktioner kan variera beroende på marknad och smartphone.
[29] Supported on Galaxy S9 and later models.
[30] Denna funktion kräver att du parar ihop en Galaxy Watch-serie med en kompatibel 2021 Smart TV eller sneare. Tillgängligheten kan variera beroende på marknad, modell och anslutna enheter.
[31] Funktionen kräver att användarens klocka är parkopplad med telefonen och att användaren är inloggad på samma Samsung-konto.
[32]Tillgängligheten kan variera beroende på marknad eller operatör. Modeller, färger, storlekar och band som stöds kan variera beroende på marknad eller operatör.
[34] Mätt utan hälsosensorer.
[35] Mätt utan band.
[36] Den faktiska batteritiden kan variera beroende på nätverksmiljö, användningsmönster och andra faktorer.
Tester utförda av Samsung med förhandsversioner av Galaxy Watch6 och Galaxy Watch6 Classic (BT & LTE), var och en kopplad till en Samsung-telefon; alla enheter testade med förhandsversionens programvara, Galaxy Watch Magnetic Fast Charging USB C-kabel (EP-OR900) och Samsung 25W USB C-nätadapter (EP-TA800). Laddningstiden varierar beroende på region, inställningar, användningsmönster och miljöfaktorer; faktiska resultat kan variera. Samsung 25W USB C-nätadapter (EP-TA800) säljs separat..
[38] Wear OS Powered by Samsung fungerar med telefoner som kör den senaste versionen av Android (exklusive Go Edition och telefoner utan Google Play Store). Funktioner som stöds kan variera mellan plattformar och marknader och kompatibiliteten kan komma att ändras.
[39] LTE-anslutning endast tillgänglig i LTE-modeller
[40]Galaxy Watch6-serien är vattentålig upp till 50 meters djup i 10 minuter enligt 5ATM-klassificeringen. Den är inte lämplig för dykning eller aktiviteter i vatten med högt tryck. Om enheten eller dina händer är blöta måste de torkas noggrant innan de hanteras. Galaxy Watch6-serien har intrångsskydd (IP68) mot damm och sötvatten på upp till 1,5 meters djup i upp till 30 minuter. Se användarmanualen för ytterligare information, inklusive skötsel- och användarinstruktioner.
[41] Enhetsaktivering är endast tillgänglig efter anslutning till en smartphone som stöder Google Mobile Services. Kompatibla enheter kan variera beroende på marknad, operatör eller enhetsmärke.


Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667