Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung Galaxy Watch – för en stilren och uppkopplad livsstil

Pressmeddelande   •   Aug 09, 2018 18:20 CEST

Med en tidlös design och funktioner som eSIM för 4G-uppkoppling, längre batteritid samt nya hälso- och träningsfunktioner erbjuder nya Galaxy Watch allt för en uppkopplad livsstil – i tre versioner.

Stockholm, 9 augusti 2018 – Ikväll lanserade Samsung den nya Galaxy Watch, en smartklocka som kombinerar det bästa från tidigare smartklockor med ett batteri som räcker längre, 4G-uppkoppling, nya hälso- och träningsfunktioner och en tidlös design i rostfritt stål med valmöjligheter för användarens personliga stil. Galaxy Watch hjälper användare att göra mer genom nya funktioner för att övervaka stress och sömn. För att hitta rätt i varje användares unika stil och personlighet kommer den även i två nya versioner i tre färger: Silver i 46mm samt i Midnight Black och Rose Gold i 42mm, samt nya anpassningsbara armbandsfärger. Galaxy Watch är kompatibel med Android- och iOS-mobiler[1].

– Sedan starten har vårt mål med smartklockor varit att de ska förenkla vardagen och ge dig full koll på din omvärld vare sig du har med dig din telefon eller inte. Galaxy Watch med sitt stöd för eSIM för att hålla dig uppkopplad är ett viktigt steg i utvecklingen mot detta. Med Galaxy Watch har vi även tagit det bästa från våra tidigare smartklockor och förbättrat de funktioner som våra konsumenter verkligen efterfrågar. Det gäller även designen där vi har utökat valmöjligheterna till att inte bara handla om färger och stil utan även storleken på smartklockan, säger Ardelan Sohrevardi, produktchef Tablet och Wearables på Samsung Norden.

Håll dig uppkopplad – oavsett vart dagen tar dig
Den uppgraderade batteritiden för Galaxy Watch med användningstid upp till 80+[2] timmar för versionen i 46mm gör att smartklockan går att använda längre än någonsin tidigare, och hjälper användare hålla uppe tempot under händelserika veckor. Missa aldrig ett viktigt samtal eller meddelande då Galaxy Watch stödjer eSIM[3] och låter användare lämna telefonen hemma, något som annars kan upplevas som en stressfaktor. Tillsammans med den längre batteritiden gör den nya 4G-uppkopplingen med eSIM det möjligt att i större grad än någonsin tidigare klara sig utan sin smartphone. Ring eller svara på samtal under löpturen eller skicka ett meddelande från simbassängen direkt på armen. 

Lev ett mer balanserat liv
Utvecklad med välbefinnande i åtanke ger Galaxy Watch möjligheter till en större överblick över din hälsa med övervakning för stresshantering[4], som automatiskt känner av höga nivåer av stress och som då tipsar om andningsövningar för att hjälpa användaren hålla sig mer avslappnad och fokuserad. En ny avancerad sömnregistrering[5] gör det lättare att övervaka alla nivåer av sömn, inklusive REM-sömncyklar, för att hjälpa användaren anpassa sina sömnvanor för en ännu bättre sömn. Ett smart och enkelt stöd för en mer hälsosammare livsstil, utan att behöva ha med sig mobilen.

Utöver sömn och stress kommer Galaxy Watch med nya träningsfunktioner för att hjälpa användaren nå sina hälsomål. Med inbyggd pulsmätare och GPS tillsammans med träningsappar från Under Armour och Speedo kan användare följa sina träningspass både under löprundan, simpasset och på gymmet. Träning och musik hör ihop och med Spotify Offline[6] kan användare alltid ha med sig sin favoritmusik som motivation under passet, även utan sin telefon. Galaxy Watch erbjuder även 21 nya inomhusträningsformer, för att nu totalt kunna registrera 39 olika träningsformer som ger användaren mer variation i sin träning. Med Samsung Health kan användare på ett enkelt sätt hålla koll på sin vardagsmotion genom att flera träningsformer registreras automatiskt. Tillsammans med möjligheten att logga sina måltider, för att lättare få överblick över kaloriintag, hjälper detta användare att få en helhetsöverblick – för en hälsosammare livsstil. 

En stilfull och tidlös design
Användaren kan välja den storlek och färg som passar, med en version i Silver på 46mm och två versioner i 42mm i antingen Midnight Black eller Rose Gold. Då varje person har sin individuella stil kan man komplettera sin Galaxy Watch med flera valmöjligheter i form av urtavlor och armband i silikon, läder och textil. Med armbandsfästen i standardtyp, 22 mm och 20 mm, kan användare fritt köpa armband efter stil och smak från vanliga klockbutiker. Galaxy Watch fortsätter likt sina föregångare med rund klassisk klockdesign och en roterande boett, samt Always On Display som gör att klockan visar en urtavla även i nedsläckt läge. Detta ger en analog effekt och känslan av att ha en traditionell klocka på armen. Nytt för Galaxy Watch är visare med skuggor som ger urtavlan en analog djupeffekt, allt för att ge användare möjligheten till en mer traditionell klockkänsla. Utöver detta så har Galaxy Watch en militärcertifierad tålighetsgrad[7] genom Corning® Gorilla® Glass DX+ och industriledande vattentålighetscertifiering i 5 ATM[8] som gör det möjligt att använda den oberoende av vilken miljö det handlar om.

Upplev det bästa från Samsungs Galaxy-ekosystem
Galaxy Watch tar med sig alla användarfördelar från Galaxy-ekosystemet och skapar en sömlös upplevelse genom SmartThings, Samsung Health, Samsung Flow, Samsung Knox, Samsung Pay med NFC och med partnerskap som Spotify och Under Armour. Få enkel tillgång och kontrollera andra enheter med Galaxy Watch genom SmartThings – från att tända lampan och starta TV:n på morgonen till att anpassa temperaturen i sovrummet på kvällen. Samsung Galaxy Watch gör musiklyssnande utan smartphone ännu lättare med Spotify i offlineläge[9]. GPS-funktionen i Galaxy Watch har utvecklats ytterligare med möjlighet till bland annat geografiskt styrda notifikationer, för att exempelvis få en uppdatering när man går förbi den lokala matbutiken och något saknas i kylskåpet.

Galaxy Watch kommer finnas tillgänglig i butiker senare i september, med ett rekommenderat pris på 3 990 SEK för Silver i 46mm och 3 790 SEK för Midnight Black och Rose Gold i 42mm.

För mer information, besök: www.samsung.com/se/wearables/galaxy-watch/

Galaxy Watch specifikationer
Modell Galaxy Watch 46mm Silver Galaxy Watch 42mm Midnight Black Galaxy Watch 42mm Rose Gold
Display 1.3” (33mm), Cirkulär Super AMOLED (360 x 360) Full Color Always On Display Corning® Gorilla® DX+ 1.2” (30mm), Cirkulär Super AMOLED (360 x 360) Full Color Always On Display Corning® Gorilla® DX+
Storlek 46 x 49 x 13 mm 63g (utan armband) 41.9 x 45.7 x 12.7 mm 49g (utan armband)
Armband 22mm (utbytbar) Färgalternativ: Onyx Black, Deep Ocean Blue, Basalt Grey 20mm (utbytbar) Färgalternativ: Onyx Black, Lunar Grey, Terracotta Red, Lime Yellow, Cosmo Purple, Pink Beige, Cloud Grey, Natural Brown
Batteri 472mAh 270mAh
AP Exynos 9110 Dual core 1.15GHz
OS Tizen Based Wearable OS 4.0
Minne och lagring LTE (Bluetooth+4G med stöd för eSIM): 1.5GB RAM + 4GB intern lagring
Anslutningar 3G/LTE, Bluetooth®4.2, Wi-Fi b/g/n, NFC, A-GPS/Glonass
Sensorer Accelerometer, Gyro, Barometer, HRM, Ambient Light
Laddning WPC-baserad trådlös laddning
Tålighet 5ATM + IP68 / MIL-STD-810G
Kompatibilitet Samsung: Android 5.0 eller senare version Andra tillverkare: Android 5.0 eller senare version iPhone 5 och uppåt, iOS 9.0 eller senare version


*Alla funktioner, specifikationer och annan produktinformation beskrivna i detta dokument tillsammans med, med inte begränsad till, fördelarna, design, prissättning, komponenter, prestanda, tillgänglighet och egenskaperna för produkten kan komma att ändras utan förvarning.

[1] Kompatibel med Android 5.0 eller senare med 1,5GB RAM eller mer, alternativt iPhone 5 eller senare med minst iOS 9.0.

[2] Batteritiden varierar beroende på enhet och användning: Galaxy Watch 46mm (80+ timmar vid normal användning, ca. 3-4 dagar); upp till 168 timmar vid lågt användande) och Galaxy Watch 42mm (45+ timmar vid normal användning, ca. 2-3 dagar; upp till 120 timmar vid lågt användande). Den faktiska batteritiden kan variera beroende på nätverksanslutning, komponenter, inställningar, signalstyrka, brus och många andra element.

[3] eSIM är ett elektroniskt SIM-kort som är inbyggt i klockan. Abonnemanget aktiveras digitalt via din operatör. eSIM måste stödjas av din operatör. Se samsung.se/wearables/galaxywatch beträffande tillgänglighet samt löpande uppdateringar.

[4] Mätnivåer ej rekommenderade för medicinsk användning

[5] Mätnivåer ej rekommenderade för medicinsk användning

[6] Spotify Offline kräver Spotify Premium (För mer information, besök www.spotify.com)

[7] MIL-STD-810: Environmental Engineering Considerations and Laboratory Tests är en amerikansk militärstandard som betonar att utrustningens miljödesign och testgränser anpassas till de miljöer de används. MIL-STD-810G: + Luftfuktighet, Höjdlagring, Höjdoperation, Immersion.

[8] Galaxy Watch har en ISO 22810:2010 certifiering för armbandsur i 5 ATM för 50 meter under bestämda villkor gällande tryck, tid, hastighet och temperatur. Detta betyder att båda enheterna är säkra att använda i exempelvis regn eller i duschen samt användas för aktiviteter i vatten nära ytan, så som att simma i en bassäng eller i havet. Däremot ska inte Galaxy Watch användas för djupdykningar, åka vattenskidor eller andra aktiviteter som kan betyda stora och snabba temperaturskillnader, höga hastigheter i vatten eller djupa nedsänkningar i vatten. Skölj av och torka enheten efter användning i saltvatten.

[9] Spotify Offline kräver Spotify Premium (För mer information, besök www.spotify.com)

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Bifogade filer

PDF-dokument