Skip to content
Samsung Galaxy Watch Active, Galaxy Fit och Galaxy Buds – för ett uppkopplat liv i balans

Press release -

Samsung Galaxy Watch Active, Galaxy Fit och Galaxy Buds – för ett uppkopplat liv i balans

Stockholm, 20 februari 2019 – Samsung lanserar ikväll tre nya produkter inom kategorin wearables. En ny smartklocka, ett nytt aktivitetsarmband och nya trådlösa hörlurar, alla anpassade för de moderna användarnas olika livsstilar. Produkterna är utvecklade för att motivera fler att uppnå sina hälsomål på ett lättsamt, snyggt och roligt sätt.

– Allt fler utgår från sin hälsa när de gör sina val i vardagen och just därför finns det också ett behov av produkter som förenklar och hjälper en att uppnå en aktiv och hälsosam vardag. Alla väljer olika vägar för att nå sina hälsomål och vi är säkra på att dessa nya produkter kan hjälpa många att nå dit, säger Ardelan Sohrevardi produktchef för Tablet & Wearables på Samsung i Norden.

Galaxy Watch Active: Träna med stil
Vardagshälsa innebär mer än bara att räkna steg. Galaxy Watch Active tar ett helhetsgrepp om de viktigaste delarna som utgör god hälsa. Genom att mäta träning, sömn, stress och välmående blir klockan mer en egen livsstilscoach än mätutrustning. Den kombinerar det bästa från tidigare Galaxy Watch-modeller med nya förfinade funktioner, design i metall och smidig storlek på 40mm. Den runda urtavlan är av Gorilla® Glass klass 3 och lämnar lite att önska när det kommer till kvalitét och tålighet.

  • Sinnesro varje dag – att hantera stress ska inte skapa mer stress. Funktionen Stress Tracker hjälper användaren att mäta och upptäcka stress lättare. Med andningsövningar vid rätt tillfällen kan klocka hjälpa till med att hitta rätt väg tillbaka mot ett balanserat liv.
  • Mät framsteg konstlöst –i klockan finns 39 mätbara aktiviteter och klockan upptäcker automatiskt när kroppen sätter igång.
  • Design för personlig stil –för att hitta rätt i användarnas personliga stil kommer Galaxy Watch Active i tre färger: Silver, Svart och Rose Gold, och med möjlighet att byta ut armbandet med standardmåttet 20mm, som går att hitta i vanliga klockbutiker.


Galaxy Watch Active erbjuder coaching i realtid och fungerar med både med Android och iOS. Den mäter både inomhus- och utomhusaktiviteter tillsammans med träningsappar från Under Armour och Strava. Med Spotify Offline i klockan behöver användaren heller aldrig träna i ofrivillig tystnad utan sin telefon. Galaxy Watch Active kommer med röststyrning och med hjälp av Bixby möjliggör den att både ta samtal och skriva meddelanden, utan att behöva ta fram telefonen.

Galaxy Watch Active kommer till butiker den 22 mars i färgerna Silver, Svart och Rose Gold med ett rekommenderat pris på 2 490 SEK.

Galaxy Fit och Galaxy Fit e: Vardagsmotion för alla
Galaxy Fit och Galaxy Fit e är gjorda för alla, från maratonlöparen till vardagsmotionären. Båda aktivitetsarmbanden väger lite, lätta att bära upp med det mesta och håller för att ha på sig hela veckan lång. Galaxy Fit och Galaxy Fit e börjar mäta din aktivitet när du går, springer, cyklar, ror eller startat ett pass på crosstrainern[1]. Användaren kan även välja bland mer än 90 mätbara aktiviteter i telefonen genom Samsung Health app – som sedan Galaxy Fit och Galaxy Fit e börjar mäta automatiskt.

Synka Galaxy Fit mot en smartphone för att ta emot påminnelser och meddelanden och få full koll. Ta också del av alarm, kalender eller väder – utan att behöva röra telefonen. Båda aktivitetsarmbanden är vattentåliga enligt 5ATM[2] och kan följa med från duschen till poolen och vidare under dagen. De kan även mäta användarens sömn (Galaxy Fit och Galaxy Fit e) och stressnivåer (Galaxy Fit), allt för att användaren ska få bättre överblick av sin egen hälsa under dagen.

Samsung Galaxy Fit och Galaxy Fit e har säljstart i slutet på april. Galaxy Fit kommer i färgerna Svart och Silver med ett rekommenderat pris på 999 SEK. Galaxy Fit e kommer i färgerna Svart och Vit med ett rekommenderat pris på 499 SEK.

Galaxy Buds: Din egen vardagskompis i örat
Galaxy buds ger användaren en lyhörd och uppkopplad upplevelse vart personen än är på väg. Deras bekväma form, enkla användning – med klart och smart ljud från AKG – gör dem till användarens nya vardagskompis i örat. Tack vare den förminskade designen av hörlursfodralet, är det nu ännu enklare att ta med sig dem i fickan. Med Enhanced Ambient Sound tillåter Galaxy Buds användaren att förbli uppmärksam på sin omvärld, samtidigt som det går att prata i telefon eller lyssna på musik. Den adaptiva mikrofonen har en inre- och yttre ljudupptagningsförmåga så att det går att kommunicera tydligt i både högljudda och tystare miljöer.

Med upp till sex timmars Bluetooth-streaming och fem timmars samtalstid kan Galaxy Buds följa med en under hela dagen. Dessutom håller en laddning från det kompakta hörlursfodralet i upp till sju timmars användning utöver de sex timmar hörlurarna själva har i sig. Hörlursfodralet ger Galaxy Buds 1.7 timmars batteritid på en 15 minuters snabbladdning. Utöver trådlös laddning kan användaren genom trådlös batteridelning också snabbladda hörlurarna på baksidan av Galaxy S10-serien.

Galaxy Buds går att integrera med Bixby på de senaste Galaxy-enheterna så att användaren enkelt kan komma åt sin intelligenta assistent snabbt, utan att behöva ta fram telefonen. Använd rösten för att ringa, skicka meddelanden eller få reda på batteritiden direkt i Galaxy Buds.

Samsung Galaxy Buds kommer till butiker den 29 mars i färgerna Svart och Vit med ett rekommenderat pris på 1 590 SEK.

För produktspecifikationer och mer information om Galaxy Watch Active, Galaxy Fit/Galaxy Fit e och Galaxy Buds vänligen besök: https://www.samsungmobilepress.com/galaxy-wearables, or news.samsung.com/galaxy.

Galaxy Watch Active Produktspecifikationer
Kategori Funktion
Färger Silver, Svart, Rose Gold
Dimensioner / Vikt 40mm, 39.5 x 39.5 x 10.5mm, 25g
Skärm 1.1” (28mm) 360 x 360 Full Color AOD Corning® Gorilla® Glass 3
Armband 20mm (utbytbar)
Batteri 230mAh
Processor Exynos 9110 Dual core 1.15 GHz
OS Tizen-based Wearable OS 4.0
Minne / Lagring 768MB RAM + 4GB internminne
Anslutningar Bluetooth®4.2, Wi-Fi b/g/n, NFC, A-GPS/Glonass
Sensorer Accelerometer, Gyroscope, Barometer, Heart Rate Monitoring, Ambient Light
Laddning WPC-baserad trådlös laddning
Tålighet 5ATM + IP68 / MIL-STD-810G
Kompatibilitet Samsung Galaxy, för övriga Android-enheter gäller: Android 5.0 eller yngre, RAM 1.5GB eller mer.
iPhone: iPhone 5 eller yngre, iOS 9.0 eller yngre.
Galaxy Fit / Galaxy Fit e Produktspecifikationer
Kategori Galaxy Fit Funktioner Galaxy Fit e Funktioner
Färger Svart, Silver Svart, Vit
Skärm 0.95” Full Color AMOLED 120 x 240, 282 ppi 0.74” PMOLED 64 x 128, 193 ppi
Processor MCU Cortex M33F 96MHz + M0 16 MHz MCU Cortex M0 96MHz
OS Realtime OS Realtime OS
Dimensioner / Vikt 18.3 (W) x 44.6 (H) x 11.2 (T) 24g (med armband) 16.0 (W) x 40.2 (H) x 10.9 (T) 15g (med armband)
Minne / LAgring 512KB internal RAM, 2048KB external RAM, 32MB external ROM 128KB internal RAM, 4MB external ROM
Anslutningar BLE BLE
Sensorer HRM, Accelerometer, Gyroscope HRM, Accelerometer
Batteri 120mAh 70mAh
Laddning NFC Wireless Pogo
Tålighet 5ATM vattentålig MIL STD 810G 5ATM vattentålig MIL STD 810G
Kompatibilitet Samsung Galaxy, för övriga Android-enheter gäller: Android 5.0 eller yngre, RAM 1.5GB eller mer.
iPhone: iPhone 5 eller yngre, iOS 9.0 eller yngre.
Galaxy Buds Produktspecifikationer
Kategori Funktion
Färger Svart, Vit
Dimensioner Earbud: 17.5 (W) x 19.4 (D) x 22.3 (H) mm / Case: 38.8 (W) x 70 (D) x 26.5 (H) mm
Vikt Earbud: 4.9g per hörlur / Fodral: 39.6g
Anslutning Bluetooth 5.0
Sensorer Accelerometer, Proximity, Hall, Touch, Ear on/off detection
Batteri Earbud: 58mAh / Charging case: 252mAh
USB Typ-C
Högtalare 5.8pi Dynamic Driver
Kompatibilitet Bluetooth-kompatibla enheter som kan användas som ljudkälla. För full funktionalitet av Bixby krävs Samsung-telefoner med stöd för Bixby.
Audio Audio Codec: SBC, AAC, Scalable

[1] Automatisk aktivitetsmätning för roddmaskin och crosstrainer finns endast tillgänglig på Galaxy Fit.

[2] Galaxy Fit Active / Galaxy Fit / Galaxy Fit e har en *ISO 22810: 2010-certifiering för armbandsur. 5ATM på 50 meter* under bestämda förutsättningar av tryck, tid, hastighet och temperatur. Dessa enheter är säkra att bära under promenader i regnet eller i duschen och kan användas för grundvattenaktiviteter som att simma i en pool eller i havet. Galaxy Watch Active / Galaxy Fit / Galaxy Fit e ska inte användas vid dykning, vattenskidåkning eller andra aktiviteter som innebär plötsliga temperaturförändringar, höghastighetsvattenaktiviteter eller nedsänkning i djup. Skölj i rent vatten och torka av efter användning i havsvatten.

Subjects


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Press contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Fredrik Ekström

Fredrik Ekström

Press contact PR Mobile Experience +46761198948
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667