Skip to content
Samsung Galaxy View: Samsungs största tablet någonsin

Press release -

Samsung Galaxy View: Samsungs största tablet någonsin

En tablet för den moderne TV-tittaren

Stockholm, 29 oktober 2015 – Samsung Electronics Co., Ltd., presenterade idag Samsung Galaxy View, en helt ny typ av tablet. Med marknadens största touch-skärm på en Android tablet och lång batteritid bäddar Galaxy View för en perfekt upplevelse av ditt streamade material. 

– På Samsung arbetar vi ständigt för att ge våra kunder nya upplevelser i form av nya typer av produkter. Med Galaxy View har vi tittat på hur unga användare idag tittar på rörligt material och skapat en helt ny produkt för konsumtion av mobil video och underhållning, säger Jonny Eriksson produktchef för tablets på Samsung i Norden.

TV 2.0 – Tablet med äkta TV-känsla
Galaxy View riktar sig mot de som inte tittar på TV på ett traditionellt sätt, formatet gör den optimal för de som tar sitt TV-tittande med sig. Storleken på tableten gör den enkel att flytta mellan rummen där hemma samtidigt som du får en riktig TV-känsla när du tittar på video. Galaxy View är den perfekta kompanjonen för barnen i bilen eller som TV i sommarstugan. 

– Vi är medvetna om att svenskar idag har en större betalningsvilja för att att konsumera strömmad film och musik. I övriga Europa har andelen av befolkningen som betalar för strömmat tv och filmmaterial ökat med 400 procent sedan 2014. En produkt som Galaxy View passar perfekt för denna målgrupp, säger säger Jonny Eriksson på Samsung. 

Skapad för underhållning
Galaxy View är optimerad för rörligt material i allt från skärmens storlek och höga upplösning till ett specialanpassat användargränssnitt för startskärmen som ger enkel tillgång till alla streamingtjänster. Mycket kraft har även lagts på designen så att tableten kan ställas på en rad olika sätt för att alltid ge en behaglig tittarupplevelse, även högtalarna är något utöver det vanliga hos en tablet. Det kraftfulla batteriet ger upp till 8 timmars videotittande. 

Samsung Galaxy view finns i butik från och med 9 november och kommer i en WiFi- och en LTE-modell. 

Rekommenderade cirkapriser:
Galaxy View WiFi – 7000 kronor
Galaxy View LTE – 8000 kronor

Fakta: Samsung Galaxy View kommer med en full HD-skärm på 18,4 tum (1920x1080). Kamera: 2.1 MP (front facing). Den spelar in och spelar upp i Full HD (1920 x 1080). Tableten är utrustad med en åttakärnig processor (Octa 1.6GHz). Operativsystem Andriod 5.1 (Lollipop). Utrustad med 802.11 a/b/g/n/ac (2.4+5GHz), VHT80,Wi-Fi Direct, Bluetooth®4.1. RAM-minne 2GB och 32GB* internminne + stöd för microSD på upp till 128GB. Galaxy View mäter 17,79 x 10,86 x 0,47 tum. Batteri Li-Ion 11.3v 5,700mAh.

*Användarminnet kan mindre än det totala minnesutrymmet på grund av systemfiler

Subjects

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, audio, smartphones, tablets, wearables, kameror, vitvaror, skrivare, professionella skärmar, ssd, minneskort, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. Vi är också ledande inom Internet of Things, bland annat genom våra initiativ inom det smarta hemmet. Med 307 000 medarbetare i 84 länder har Samsung en årlig försäljning på 196 miljarder dollar. För att upptäcka mer besök www.samsung.se samt den officiella bloggen www.global.samsungtomorrow.com

Press contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Fredrik Ekström

Fredrik Ekström

Press contact PR Mobile Experience +46761198948
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667