Skip to content
Samsung Galaxy Tab S6 Lite – Kreativitet och underhållning i stilren design

Press release -

Samsung Galaxy Tab S6 Lite – Kreativitet och underhållning i stilren design

Samsung Galaxy Tab S6 Lite har en ny S Pen för anteckningar och skapande samt en stor skärm och smarta funktioner för underhållning till hela familjen.

Stockholm, 16 april 2020 – Idag lanserar Samsung en ny surfplatta i form av Galaxy Tab S6 Lite. Det är en stilren och prisvärd surfplatta utvecklad för både arbete och underhållning och är perfekt för det moderna hemmet. Kompakta Galaxy Tab S6 Lite har en stor skärm, tunn design och kommer med en uppdaterad S Pen, vilket gör den till ett kreativt tillskott för hela familjen.

– I de flesta familjers vardag finns ett behov av en surfplatta som bidrar till såväl underhållning som inlärning och information. Med Tab S6 Lite har vi skapat en prisvärd surfplatta med stor skärm och bra ljud som även kommer med S Pen vilket ger ännu fler möjligheter till lärande och kreativitet i hemmet. Tab S6 Lite har dessutom integrerade funktioner för bland annat Spotify, säger Sebastian Wirhed, produktchef Tablets på Samsung i Norden.

Bättre och mer kreativ underhållning för hela familjen
Galaxy Tab S6 Lite är fullpackad med smarta, hjälpsamma och underhållande funktioner för hela familjen, allt från att lyssna på musik, streama videos, shoppa online eller hålla kontakten med vänner på ett lättare och mer underhållande sätt. Galaxy Tab S6 Lite är utrustad med dubbla högtalare med ljudteknologi från AKG med Dolby Atmos 3D surround sound för en starkare ljudupplevelse.

Samsung har, genom sina partnerskap med YouTube och Spotify underlättat för användare av Galaxy-enheter att ta del av videoklipp, musik och filmer. Användare av Galaxy Tab S6 Lite kan testa YouTube Premium gratis i fyra månader. Spotify är sömlöst integrerat i användargränssnittet, vilket gör det möjligt att hitta och spela din musik direkt – och till och med använda sin favoritlåt som väckarklocka.

Galaxy Tab S6 Lite är användarvänlig för hela familjen, med möjlighet att ha upp till nio individuella användarkonton. För de yngre barnen finns Samsung Kids där man kan sätta dagliga skärmtidsscheman för att begränsa hur mycket tid som läggs framför skärmen, begränsa åtkomsten till vissa appar och introducera barn till den digitala världen på ett säkert sätt. Det finns även en rad spännande, kreativa och färgglada inlärningsappar och spel för de yngsta.

Skapa mer och stressa mindre med ny S Pen
Oavsett om man använder sin surfplatta för arbete, studerande eller bara för nöje så är den uppdaterade S Pen ett hjälpande verktyg vid multitasking, för att teckna eller göra anteckningar. Den nya designen gör S Pen praktisk och bekväm att använda som en traditionell penna. Vikten är endast sju gram vilket gör den lättanvänd och precis, särskilt i kombination med en förbättrad fördröjningstid och en spets på 0.7 mm. När man är klar med S Pen är det enkelt att bara fästa den på sin surfplatta med hjälp av ett magnet-fäste på sidan – antingen på själva enheten eller på tillhörande skyddsfodral. S Pen till Galaxy Tab S6 Lite är också batterilös, vilket gör att man aldrig behöver oroa sig för laddningstider.

Med S Pen till Samsung Notes blir det smidigt att överföra anteckningar till skriven text. Det är även enkelt att tagga, söka och kategorisera sina anteckningar. Stryk över viktiga delar av texten och ta en närmare titt med hjälp av en zoom-funktion upp till 300%. Alla anteckningar kan enkelt exporteras till PDF, JPEG-bild, textfil eller som ett Microsoft Word-dokument.

Inspirerande design i slimmat format
Galaxy Tab S6 Lite har en 10.4” stor skärm med smala skärmkanter och ett format på 16:10 som ger en bred och stor bildupplevelse, optimalt för att se på film. Den lätta och kompakta designen gör Galaxy Tab S6 Lite till den perfekta mittpunkten för det smarta hemmet. Användargränssnittet är optimerad för stora skärmar genom den senaste versionen av One UI, vilket ger en mer intuitiv användarupplevelse med lättanvända navigeringsverktyg och gör det lättare än någonsin att hoppa mellan applikationer på ett smidigt sätt.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite kommer till butik den 30 april i färgerna Oxford Gray och Angora Blue med ett rekommenderat pris på 4 490 SEK för WiFi-version och 5 190 SEK för 4G-version. Utvalda återförsäljare inkluderar även tillhörande Book Cover-fodral vid köp i anslutning till säljstart.

För mer information om Samsung Galaxy Tab S6 Lite, vänligen besök: news.samsung.com/galaxy, www.samsungmobilepress.com eller www.samsung.com/se/tablets/

Produktspecifikation Galaxy Tab S6 Lite

Galaxy Tab S6 Lite
Display[1] 10.4” 2000x1200 (WUXGA+) TFT
Operativsystem Android 10 (One UI 2)
Kamera Front: 5.0 MP (F2.0)Bakre: 8 MP (F1.9)
Dimensioner & vikt 244.5 x 154.3 x 7.0 mm, 465g(4G-version: 467g)
Processor Quad 2.3GHz + Quad 1.7GHz
Minne & lagring 4GB + 64GBmicroSD upp till 1TB
Batteri[2] 7,040mAh (Typical), AFC
Uppkoppling Wi-fi: 802.11 a/b/g/n/ac 2.4GHz+5GHz, Wi-Fi Direct, BT 5.0
Anslutningar Type C USB 2.0, 3.5mm hörlursuttag
Sensorer Accelerometer, Gyro, RGB, Hall Sensor
Audio 2 högtalare med ljudteknologi av AKG, Dolby Atmos®
Video Inspelning: FHD (1920x1080) @ 30fpsUppspelning: UHD 4K (3840x2160) @120fps

[1]Mätt diagonalt som hel rektangel med rundande hörn inräknade. Faktiskt synligt skärmområde är mindre på grund av rundade hörn och kamerahål.

[2]Typiskt värde testat i tredjeparts laboratoriemiljö. Typiskt värde är det uppskattade värdet utefter skillnader i batterikapacitet bland de testade batterier i IEC 61960 standard. Faktisk batteritid kan variera beroende på nätverksmiljö, användningsmönster och andra faktorer.

Related links

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667