Skip to content
Samsung Galaxy Tab A: En praktisk tablet för hela familjen

Press release -

Samsung Galaxy Tab A: En praktisk tablet för hela familjen

Tunn tablet designad för en behagligare vardag

Stockholm, 30 mars 2015 – Samsung Electronics Co., Ltd., presenterade idag Samsung Galaxy Tab A, en användarvänlig tablet som passar hela familjen. Den klarar av det mesta ni kan tänkas vilja göra i vardagen; leta middagsrecept, läsa böcker och magasin, ringa videosamtal och hålla er uppdaterade via sociala medier.

Galaxy Tab A är utformad med både vuxna och barn i åtanke, vilket märks både på insidan och utsidan. Den är tunn, lätt och har en modern design. Och tack vare bakstyckets greppvänliga material ligger den stadigt i händerna även på de minsta familjemedlemmarna. 

Använd utomhus
Med Galaxy Tab A kan du surfa och läsa böcker mer eller mindre var du än befinner dig. Skärmen anpassar sig efter omgivningen så att du alltid får en behaglig tittarupplevelse. I ett nedsläckt sovrum dämpas ljusstyrkan, utomhus ökar den.

Sätt era egna gränser
I läget Kids Mode finns barnanpassat innehåll i fina färger. Med tidsbegränsning ser du till att barnens skärm-tid inte går överstyr – Kids Mode låser sig automatiskt vid det klockslag du på förhand ställt in, och bara den som har pin-koden kan låsa upp den igen.

”Galaxy Tab A är en allround-tablet som familjen kan ha med sig överallt. Den ljusstarka skärmen gör att den passar lika bra på soffan som på stranden. Samtidigt finns det plats för alla i familjen att ta med det innehåll de vill, Galaxy Tab A har stöd för ett microSD-kort på upp till 128GB”, säger Erik Borgvall, produktchef för tablets på Samsung i Norden.

Familjens ekonomi, kalasinbjudningar och korrespondens kan också skötas från Galaxy Tab A. Den har nämligen Microsoft Office Mobile-paketet försintallerat samt två års gratis lagring av 100GB i Microsoft One Drive.

Fakta: Samsung Galaxy Tab A har en skärm på 9.7 tum (1024 x 768, 4:3). Finns i 4g- och wifi-version. Utrustad med fyrkärnig processor på 1.2Ghz. Operativsystem Android 5.0 (Lollipop). Stöd för Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wifi direct, BT v4.0 LE, USB 2.0. RAM-minne på 1.5 (2GB för 4g-versionen) och 16/32GB internminne + stöd för microSD på upp till 128GB. Batteri 6,000mAh. Finns i butik i maj till följande rekommenderade priser:

Galaxy Tab A 9.7 WiFi – 3000 kronor
Galaxy Tab A 9.7 LTE – 4000 kronor 

Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, audio, smartphones, tablets, wearables, kameror, vitvaror, skrivare, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. Vi är också ledande inom Internet of Things, bland annat genom våra initiativ inom det smarta hemmet. Med 307 000 medarbetare i 84 länder har Samsung en årlig försäljning på 196 miljarder dollar. För att upptäcka mer besök www.samsung.se samt den officiella bloggen www.global.samsungtomorrow.com

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667