Gå direkt till innehåll
Samsung Galaxy S6 edge: Ny teknik hjälper dig med vett och etikett

Pressmeddelande -

Samsung Galaxy S6 edge: Ny teknik hjälper dig med vett och etikett

Konsumentinsikter resulterar i den smarta artighetsfunktionen People Edge

Stockholm 19 mars 2015 – Att svara i telefon, sms:a eller att kasta blickar på sin smartphone kan uppfattas som oartigt i sociala situationer. Något som de flesta troligen redan är medvetna om men som nu bekräftas av nyligen genomförda efterforskningar* från Samsung.

Mer än tre fjärdedelar (76 %) av smartphone-användare tycker att det är oförskämt att kolla mobilen under en konversation. Dock visar forskningen att man vill inte vill missa samtal och meddelanden från dem man bryr sig mest om och sju av tio (71 %) sa att de vill ha ett bättre sätt för nära och kära att kunna kontakta dem i brådskande situationer.

Dessa insikter ledde till den intelligenta funktionen People Edge i Samsung Galaxy S6 edge. För att dina samtal och sms inte ska störa andra kallar People Edge ljudlöst på din uppmärksamhet när en favorikontakt försöker nå dig. Lägg Galaxy S6 edge med skärmen nedåt på bordet i konferensrummet eller restauranten så lyser den välvda delen av skärmen diskret upp i din favoritkontakts färg när hon eller han ringer eller sms:ar dig. People Edge ger dig möjlighet att tillskriva dina fem favoritkontakter varsin färg som representerar dem.

Samtidigt låter People Edge dig vara lika artig när du avvisar ett inkommande samtal. Lägg fingret mot pulsmätaren på telefonens baksida och den skickar automatiskt ett sms till den som ringer med upplysning om att du inte är anträffbar.

Lysa Clavenna, Samsungs europeiska innovations-chef, förklarar hur idén till People Edge föddes: "Den som befinner sig i en social situation och väntar på ett viktigt samtal känner ofta ett behov av att be om ursäkt i förväg. Vi såg att människor som väntade på ett samtal ofta placerade sina mobiler med skärmen nedåt på bordet. Intressant nog ville nästan två tredjedelar (64%) av de smartphone-användare som vi studerade ha ett sätt särskilja brådskande samtal från andra.”

*Undersökningen genomfördes av Samsungs globala nätverk av produktinnovations-team. 1217 personer i Storbritannien, Tyskland, Franrike, USA och Sydkorea deltog i undersökningen.

Här kan du se hur People Edge fungerar: http://youtu.be/Yfla2e-WJTQ

Ämnen


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, audio, smartphones, tablets, wearables, kameror, vitvaror, skrivare, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. Vi är också ledande inom Internet of Things, bland annat genom våra initiativ inom det smarta hemmet. Med 307 000 medarbetare i 84 länder har Samsung en årlig försäljning på 196 miljarder dollar. För att upptäcka mer besök www.samsung.se samt den officiella bloggen www.global.samsungtomorrow.com

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material