Gå direkt till innehåll
Samsung Galaxy S5 äntligen i svenska butiker

Pressmeddelande -

Samsung Galaxy S5 äntligen i svenska butiker

Fredagen den 11 april är det premiär för Samsung Galaxy S5 i svenska butiker. Samsungs nya Galaxy S5 går tillbaka till grunderna och fokuserar på att leverera det som har störst betydelse för dig.

Stockholm, 10 april 2014 - Nya Galaxy S5 kombinerar en avancerad kamera, snabb uppkoppling, vattentålighet och dedikerade träningsverktyg med funktioner för förbättrad säkerhet.

– Med Galaxy S5 har vi valt att fokusera på det som våra kunder efterfrågat. Därför har vi ökat tryggheten med en fingeravtrycksläsare, förbättrat och förenklat kameran samt sett till att telefonen tål damm och vatten, något som passar väl in i en aktiv livsstil, säger Andreas Bergqvist, produktchef för mobiltelefoner på Samsung i Norden.

Samsungs produkter utvecklas för att göra vardagen enklare. Galaxy S5 kan, tack vare sin IP67-klassning, tas med överallt. Den tål både damm och vatten och det uppdaterade S-Health i kombination med den inbyggda pulsmätaren gör telefonen till den perfekta träningskompisen. Med fingeravtrycksläsaren kan köp enkelt genomföras samtidigt som innehållet i telefonen hålls säkert. Utöver tekniska förbättringar har Galaxy S5 smarta funktioner så som Ultra Power Saving Mode vilken gör skärmen svartvit och stänger ner alla onödiga funktioner, vilket ökar batteritiden avsevärt. Att glömma laddaren hemma är inte längre ett stort problem. Den 11 april släpps även nästa generation Gear-produkter, Gear 2 och Gear 2 Neo samt nya Gear Fit, branschens första böjda, AMOLED-baserade wearable-produkt för aktiva konsumenter.

Fakta: Samsung Galaxy S5 är utrustad med en 2.5GHz Quad core application processor och FullHD-Skärm. Operativsystem Android 4.4.2 (Kitkat). Utrustad med BT 4.0, WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac HT80, MIMO(2x2), USB 3.0, NFC, IR Remote. RAM-minne på 2GB och 16/32GB* internminne + stöd för microSD på upp till 128GB. Batteri 2800mAh. Galaxy S5, Gear 2, Gear 2 Neo och Gear Fit finns alla tillgängliga i butik den 11 april. Rekommenderade cirkapriser: Galaxy S5: 6500 kronor, Gear 2: 3000 kronor Gear 2 Neo: 2000 kronor, Gear Fit: 2000 kronor
*Användarminnet kan vara mindre än det totala minnesutrymmet på grund av systemfiler


Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material