Gå direkt till innehåll
Samsung GALAXY S4 världens första smartphone att uppnå TCO Certified

Pressmeddelande -

Samsung GALAXY S4 världens första smartphone att uppnå TCO Certified

Samsung Electronics Co meddelar att Samsung Galaxy S4 har blivit den första smartphone i världen att uppnå standarden TCO Certified. TCO Development, ett oberoende organ med ursprung i den fackliga centralorganisationen, TCO, fokuserar på hållbarhet i IT-branschen och har certifierat Galaxy S4 då den i enlighet med standarden har en hållbar konstruktion och design samt att den möter kunders efterfrågan på hållbara mobila produkter.

För att uppnå TCO Certified måste en smartphone uppfylla kraven inom en rad kriterier, bland annat inom sociala, miljömässiga och ekonomiska områden. I den sociala kategorin visade Samsung att man tog ett helhetsgrepp inom ansvarsfull tillverkning som vilket innebär åtaganden att följa ILO:s kärnkonventioner och FNs barnkonvention. I miljökategorin konstaterades det att Galaxy S4 var fri från många skadliga ämnen, till exempel nickel, kvicksilver, bromerande och klorerade flamskyddsmedel samt att den uppfyller kvalitets- och återanvändningskrav som bidrar till att produktens livslängd ökar. Ur en ekonomisk synvinkel gavs den effektiva laddaren beröm, liksom telefonens industriella design som ökar tillförlitlighet.

"TCO certifierade Smartphones är framtagna för att göra det enklare för konsumenter att välja produkter som har utformats med hållbarhet i åtanke. Genom att certifiera sina smartphones, har ledande varumärken, som Samsung, en verklig möjlighet att visa att deras produkter hjälper utvecklingen av fler hållbara mobila lösningar ", säger Sören Enholm, VD TCO Development.

FAKTA: Samsung Galaxy S4 är världens första mobil med en full hd (1920x1080) super amoled-skärm på fem tum med 441ppi. Det nya Gorilla Glass 3 ökar stöttåligheten och motståndskraften mot repor och dess synlighet. Telefonen har en bakre kamera med 13 megapixlar och autofokus, en främre kamera med 2 megapixel och inspelning i full hd, Vikt 130 gram och mått 136,6 x 69,8 x 7,9 mm. Operativsystem Android 4.2.2 (Jelly Bean) och processorn 1,9 GHz quad-core/1,6 GHz octa-core. Batteri på 2,600 mAh. NFC, blåtand 4.0 samt IR-led. 16/32/64 GB minne, stöd för microSD på upp till 64GB, 2GB ram. Finns vid tidpunkt för lansering i färgerna svart och vitt. Senare under året lanseras Galaxy S4 även i flera andra färger.


Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 236 000 medarbetare i 79 länder, och en årlig försäljning på 187,8 miljarder dollar. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material