Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung Galaxy S III mini på väg; liten men naggande god

Pressmeddelande   •   Okt 11, 2012 18:00 CEST

Så snygg. Så smäcker. Så mänsklig. Men mindre. Galaxy S III mini är en kompakt version av dundersuccén Galaxy S III.

Det lilla formatet till trots har Galaxy S III mini en fyratums superamoled-skärm och är minst lika snygg som storebror Galaxy S III. Men bara för att Galaxy S III mini är liten betyder det inte att man kan göra mindre med den. Tvärtom. Den är späckad med intelligent teknik och du interagerar med den på ett naturligt sätt.

Så lyhörd
Med Smart Stay släcks inte skärmen på Galaxy S III mini så länge man håller ögonen på den. Läser man ett sms och vill svara genom ett telefonsamtal lyfter man bara luren mot örat och telefonen ringer själv upp mottagaren med Direct Call. Den kommunicerar också med sin ägare – en lätt vibration i handen när den plockas upp underrättar om att det finns ett nytt meddelande eller missat samtal.

Så lokal
Miniluren är utrustad med Jelly Bean, det senaste Androidoperativsystemet. Bland annat gör detta så att menyerna rullar smidigt fram och tillbaka när man sveper med fingret på skärmen. Och med tjänsten Google Now blir användarupplevelsen mycket personlig. Exempelvis lär sig Google Now var du bor och var du jobbar och visar information om hur lång tid det tar att komma till jobbet just den dagen. Den senaste trafikinformationen samt ägarens vanor används som referens. Annan nyttig lokal information visas också, inklusive matchresultatet för favoritlaget, om man vill det. Mycket mer än smart.

Galaxy S III mini har en fyratums WVGA Superamoled-skärm, operativsystemet Android 4.1 (Jelly Bean) och en dual core-processor om 1,0 GHz med 8GB ROM+ 1GB RAM-minne och plats för microSD upp till 32GB. Kamera 5MP AF + LED Flash/vga front. Bluetooth 4.0(LE), WiFi a/b/g/n, WiFi HT40. 1500 mAh batteri. Kommer i färgerna Ceramic White och Pebble Blue och finns i butik vecka 46 till ett rekommenderat butikspris på 3 500 SEK.