Skip to content
Samsung Galaxy S – en mobil med mycket att peka på

Press release -

Samsung Galaxy S – en mobil med mycket att peka på

Med sina fyra tum har Galaxy S den största pekskärmen av Samsungs alla touchmobiler. Den tillsammans med övriga förinstallerade funktioner samt operativsystemet Android 2.1 blir Galaxy S länken mellan den mobila världen och internet. Efter det tidigare offentliggjorda Samsung Wave är Galaxy S den andra mobilen på marknaden som har touchskärm av typen super-amoled där allt upplevs i hd-kvalitet.

En stor ljusstark touchskärm som man kan ringa med. Det skulle man kunna kalla Samsungs senaste mobiltelefon Galaxy S. I Samsungs svenska studie över mobilvanor berättas att 55 procent vill ha en stor skärm och 74 procent önskar att sin mobilskärm ska vara ljusstarkare. Marknaden blir nu bönhörd. Med sina imponerande fyra tum är touchskärmen med super-amoled den största som har prytt en Samsungmobil.

Mobiltelefonen används idag till mer än ringa och skicka sms. Musikspelaren och kameran är numera två av mobilens mest använda funktioner. Nästa steg i utvecklingen är att helt integrera internet till mobilen. Facebook är numera världens största internetsajt och att hålla kontakt med sina vänner och bekanta den vägen är för många lika självklar som att ringa. Mejl och chatt är även det funktioner som man vill ha med sig dit man går och inte behöva känna sig tvingad att sitta vid en dator. Mobiltelefonen blir en naturlig länk mot internet. Men för att det ska fungera både tekniskt och ergonomiskt ställer det stora krav på mobilen.

Galaxy S stora touchskärm fungerar perfekt för internettjänster. Och i mobilen hittar man Samsungs innovativa Social Hub där alla kontakter och vänner samlas på ett och samma ställe – istället för att hoppa runt på olika sajter och applikationer finns nu facebook-konto, chatt, e-post, telefonnummer, kalenderuppdateringar och mer samlat och uppdateras efter hand. Fler internettjänster och applikationer kan laddas ner från Android Marketplace och med Samsungs nya användargränssnitt TouchWiz 3.0 anpassas menyer och genvägar efter egna önskemål. Lite förenklat kan sägas att Galaxy S har så stor flexibilitet att personalisera så det kommer inte att finnas två som är identiska med varandra.

Men självklart finns det likheter. Ett exempelvis är den förhöjda känslan att kunna sitta på bussen till jobbet och titta på film eller streamad direktsänd tv på den stora ljusstarka skärmen. Eller varför inte ladda ner en e-bok att läsa? Med en skärm av typen super-amoled är det till och med möjligt att se filmen, tv-programmet och läsa e-boken i fullt dagsljus. Och för utmärkt skärpa i hd-kvalitet används samma teknik (mobile Digital Natural Image Engine, mDNIe) som används till Samsungs led-tv. Dessutom går det att ringa videosamtal med Galaxy S och på den fyra tum stora skärmen kan man på allvar se vem det är man pratar med på andra sidan. Galaxy S har en bildskärm som gör skillnad.

Några andra smarta funktioner är gps med Google Maps i 3D; dlna för trådlös koppling med andra enheter; smart skrivfunktion där texten i efterhand kan redigeras och skickas som sms, e-post eller chatt; ActiveSync för e-postsynkronisering; Layar Reality Browser – håll upp mobilen mot ett objekt och mobilen berättar vad som visas på skärmen.

Super-amoled är en bildskärmsteknik som ger ännu klarare och färgstarkare bildåtergivning än traditionella amoled- och lcd-skärmar. Dessutom är bildskärmar av super-amoled tunnare.

Lär mer om Samsungs super-amoled här: http://www.samsung.com/se/current/?mid=296

Fakta: Galaxy S är en touchmobil med operativsystemet Android 2.1 och en processor på 1GHz. Den har 3g och mobilt bredband upp till 7,2 Mbps. Pekskärmen är på fyra tum, super-amoled 800x480 pixlar. Digitalkamera med fem megapixlar och vga-videotelefonkamera. Spelar in video i hd-kvalitet (720p/30fps) i formaten mpeg4, h.264, h.263(sorenson), DivX/XviD med flera. Bluetooth 3.0, usb 2.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n. Åtta gigabyte internt minne och plats för minneskort upp till 32 gigbyte. Storlek: 64,2 x 122,4 x 9,9 millimeter, 118 gram. Batterityp: 1500 mAh. Kommer under sommaren. Pris: 6500 kronor.

Topics

Categories

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667