Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung Galaxy Note 10.1 med inbyggt samhällsansvar och hållbarhet

Pressmeddelande   •   Maj 24, 2013 12:00 CEST

Tack vare att Samsung Galaxy Note 10.1 har inga eller låga halter av farliga ämnen, är energieffektiv, förberedd för återvinnning och ergonomiskt utformad har den som första surfplatta uppnått standarden TCO Certified Tablets 2. Certifieringen visar att noten uppfyller ett antal hållbarhetskrav som är testade och granskade av en tredje part.


TCO Certified har fokus på att IT-produkter och deras produktion ska baseras på miljömässig, social och ekonomisk hänsyn. Detta hållbarhetstänk genomsyrar alltså Galaxy Note 10.1. från komponentnivå till återvinning och stärker ett företags hållbarhetsarbete. Med TCO Certified blir uppföljningsarbetet enklare eftersom det sköts inom ramen för certifieringen, vilket innebär att oberoende och ackrediterade aktörer testar och granskar att IT-produkterna uppfyller kraven i TCO Certified Tablets.

”TCO Certified Tablets gör det enkelt för företag att säkerställa att plattan de valt har blivit utformad med hållbarhet i fokus. Samsungs Galaxy Note 10.1 är den första plattan i världen att uppfylla alla de krav TCO Certified ställer av en produkt. Det är mycket positivt att ett marknadsledande företag som Samsung främjar ett hållbart tänk när det gäller mobila produkter och lösningar,” säger Niclas Rydell, chef för certifieringen på TCO Development TCO.

Ökad effektivitet på hemmaplan. Med Galaxy Note 10.1 har användaren tillgång till internet och sina dokument så att de kan arbeta även när de har ärenden utanför kontoret. Den delbara skärmen gör det möjligt att göra flera saker samtidigt, exempelvis att korrekturläsa ett dokument på ena sidan i Polaris Office och annotera på den andra i S Note.

Andra bärbara Samsungprodukter med stor skärm som uppnår kraven i TCO Certified Tablets inkluderar datorplattan Samsung ATIV Smart PC och hybriden Samsung Slate PC.  

Fakta: Galaxy Note 10.1 är en Note med den interaktiva pennan S Pen, delbar skärm och telefonfunktion. Tio tum LCD-skärm (1280x800), operativsystemet Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) och användargränssnittet Touchwiz. Quad core-processor om 1,4 GHz med 2GB RAM-minne. Dubbla kameror. Bluetooth v 4.0, usb, wifi 802.11 b/g/n, wifi direct, Allshare. 16 gigabyte internminne och plats för minneskort (microSD) upp till 64 gigabyte. 7000 mAh batteri.


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 236 000 medarbetare i 79 länder, och en årlig försäljning på 187,8 miljarder dollar. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Bifogade filer

PDF-dokument