Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung Galaxy A80 nu i butik

Pressmeddelande   •   Jul 05, 2019 10:00 CEST

Den 8 juli får Samsungs A-serie ett nytt tillskott när Galaxy A80 släpps i butik. Galaxy A80 samlar de bästa funktionerna i en ny design med unik vridbar kamera som gör att skillnaderna mellan bak- och frontkamera suddas ut, vilket ger användaren helt nya möjligheter att fotografera, filma och dela innehåll live.

Stockholm, 5 juli 2019 – Galaxy A-serien gör att fler kan få tillgång till nya tekniska innovationer som motsvarar flaggskeppsmodellernas funktionalitet. Den 8 juli är det säljstart för Galaxy A80 som är det senaste tillskottet i Samsungs serie i mellanprissegmentet. Galaxy A80 har en SuperAMOLED-skärm på 6.7 tum som ger en maximal skärmupplevelse och är utrustad med en unik vridbar trippelkamera, som tar lika bra bilder vare sig det handlar om vida landskapsbilder eller selfies. Kombinationen ger användaren en telefon i toppklass – oavsett om det är för att fånga livets bästa stunder eller uppleva spel, film eller sina favoritserier.

– Vi är stolta över att med Galaxy A80 ännu en gång introducera helt nya innovationer. Kamera- och skärmkvalitet är väldigt viktigt för våra användare som fotograferar, filmar och delar upplevelser i samma stund som de händer. Dessa användare ställer lika höga krav på bak- som frontkameran. Därför har vi nu lanserat en ny teknik med roterande kamera där samma kameror används för selfies som för vanliga foton, säger Andreas Bergqvist, produktchef för telekom på Samsung i Norden.

Unik vridbar kamera för att dokumentera alla livets ögonblick
Galaxy A80 består av tre kameror som tillsammans ger användaren helt nya kreativa möjligheter. Den vridbara kameran skjuts upp bakom skärmen och tar lika bra bilder åt båda hållen, vilket gör att användare inte längre behöver kompromissa med kvaliteten för sina selfies. Den unika vridbara kameran har tre kameror: huvudkameran på 48MP f2.0, 8MP ultra-vidvinkelkameran som fångar upp till 123 grader samt en 3D djupeffektkamera för bokeh-effekt. Genom ett ljusinsläpp på f2.0 och Dual Pixel-teknik kan användaren även ta skarpa bilder vid sämre ljusförhållanden.

Kameran i Galaxy A80 möjliggör även för användare att skapa rörlig bild i professionell kvalitet, för att dela upplevelser när de sker. Genom en Super Steady funktion kan användare skapa stadiga live-videos även vid äventyrliga aktiviteter och med ultra-vidvinkeln kan man fånga mer av omgivningen och detaljer på film. För att rikta fokus på det viktigaste i bilden har kameran en 3D djupeffekt som tillåter användaren att sudda ut distraktioner i bakgrunden – en funktion som med Galaxy A80 även finns vid videoinspelning.

Samsung Galaxy A80 har en 6.7 tum stor FHD+ Infinity SuperAMOLED-skärm. Då kameran inte tar upp någon plats i displayen ger det användaren en fullständig skärmupplevelse vare sig det handlar om att ta del av foto, video, spel, mobilsurf eller utforska sin kreativitet. Dolby Atmos som ger en fantastisk ljudupplevelse och den kraftfulla processorn i kombination av en hög batterikapacitet ger Galaxy A80 bättre spelupplevelser och smidigare multitasking.

Galaxy A80 har säljstart den 8 juli och kommer i färgerna Silver, Guld och Svart med ett rekommenderat pris på 7 090 SEK.

För mer information om Samsung Galaxy A80, vänligen besök: https://www.samsung.com/se/smartphones/galaxy-a80-a805/


Produktspecifikationer Samsu
ng Galaxy A80

Galaxy A80
Display 6.7-inch FHD+ (1080x2400) Super AMOLED, Ny Infinity Display

* Skärmen är mätt diagonalt som fullständig rektangel utan hänsyn till rundade hörn.

Kamera Huvud: 48MP, F2.0 Ultravidvinkel: 8MP, F2.2 (123°) 3D Djup

Vridbar kamera

* Kameravinkeln på ultravidvinkel-kameran kan justeras

till Selfie-läge

Storlek 165.2 x 76.5 x 9.3 mm
Processor Octa Core (2.2GHz Dual + 1.8GHz Hexa)
Minne 8 GB RAM 128 GB intern lagring
Micro SD Inte tillgänglig
Batteri 3,700mAh 25W Super-snabbladdning Typiskt värde testat i en tredjeparts labbmiljö. Uppskattad (minimum) kapacitet är mindre. För mer information vänligen besök www.samsung.com.
OS Android 9.0 (Pie)
Biometrisk autentisering On-Screen fingeravtrycksläsare
Färg Phantom Black, Angel Gold, Ghost White * Tillgänglighet för modell och färg kan variera beroende på land och operatör.
Design 3D Glass + Metal Frame

*Alla funktioner, tjänster, specifikationer och annan produktinformation i detta dokument inklusive, men inte begränsat till, produktfördelar, design, priser, komponenter, prestanda, tillgänglighet och möjligheter med produkterna kan komma att ändras utan notis.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Bifogade filer

PDF-dokument