Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung först med videokamera för vänsterhänta

Pressmeddelande   •   Mar 07, 2011 09:00 CET

Nu kommer den videokamera som drygt 950 000 personer i Sverige väntat på. Samsung nya HMX-Q10 är världens första videokamera för vänsterhänta, som inte längre behöver vara hänvisade till videokameror anpassade för högerhänta.  Samsungs nya videokamera filmar i full HD, och den innovativa tekniken gör även den mest ovane videofilmaren till proffs.

Det har aldrig varit enklare att föreviga de där alldeles speciella stunderna i livet. Samsungs nya HMX-Q10 har begåvats med den allra senaste touch screen-tekniken, där man med några enkla tryck på den 2,7 tum stora LCD-skärmen får full kontroll över filmandet. Vare sig man är expert eller nybörjare.

HMX-Q10 är genom sin utformning världens första videokamera för vänsterhänta. Som tur är fungerar den precis lika bra för en högerhänt filmare. För den som filmar länge och blir trött i armen går det enkelt att växla hand efter behov, eftersom videokameran tillåts tilta 180 grader.

Den innovativa tekniken minimerar antalet knappar på Samsungs HMX-Q10. Endast tre manövreringsknappar krävs för att få full koll på denna kompakta, praktiska och lätthanterliga utmanare. Placeringen på knapparna är naturligtvis åtkomlig vare sig man filmar med höger eller vänster hand.

Den smidiga och tåliga utformningen gör det lätt att ta med videokameran i fickan eller i handväskan. Dessutom fungerar den utmärkt som stillbildskamera med en bildupplösning på 4.9 megapixlar. Med en 10x optisk zoom och inbyggd bildstabilisator kan man filma både stort och smått utan att riskera störande skakningar i bilden. Med HMX-Q10 kan du filma i full HD, 1920x1080 pixlar, i 17 timmar.

Fakta: Samsung HMX-Q10 är en videokamera med full HD-kvalitet. Kan tiltas 180 grader, vilket möjliggör filmning med antingen vänster eller höger hand. 1920x1080 pixlar i videoformatet H264. 2,7 tum touch screen LCD-skärm med 10x optisk zoom, mått 43,7x53,3x119,4 millimeter. Tar stillbilder med 4,9 megapixlar. Bildstabilisator minimerar skakningar. I butik under mars till det rekommenderade återförsäljarpriset 3 000 kronor.

Bifogade filer

PDF-dokument