Gå direkt till innehåll
Samsung – ett smartare alternativ i uppkopplad värld

Pressmeddelande -

Samsung – ett smartare alternativ i uppkopplad värld

Samsung är på plats när Europas största hemelektronikmässa IFA idag öppnar i Berlin.

Största nyheten är en helt ny produktkategori, en smart surfplatta som kombinerar mobilens alla fördelar med en bärbar dator, Galaxy Tab.

Andra världspremiärer är den största 3d led-teve, en 3d-hemmabioprojektor, kameran med inbyggd usb-kontakt och den mest energisnåla tvättmaskinen någonsin.

Utforska Samsungs smarta och innovativa produkter i Samsungs två montrar, hemelektronik/IT i Hall 20 och vitvaror i Hall 5.1.

– Samsung har en vision om att skapa ett smartare liv, säger Thomas Anderfelt, nordisk marknadsdirektör på Samsung. Han fortsätter:

– På IFA får vi möjligheten att på bred front visa upp hur olika produkter från Samsung gör livet lite enklare för oss. Produkter som förenklar vardagen, antingen som de är eller i samarbete med andra produkter. Som mobiltelefonen som även fungerar som fjärrkontroll eller möjligheten att titta på filmer och bilder som ligger i datorns hårddisk direkt på teven utan några sladdar emellan.

Även då olika smarta lösningar står på agendan är grunden nya innovativa produkter. Här på IFA kommer Samsung att visa upp det allra senaste i sin produktportfölj. Flera av produkterna är det världspremiär för, andra har det skrivits om men aldrig visats för publik. Därtill väljer Samsung även att visa upp lite vad som finns på ritbordet och som kan komma ut i butik någon gång i framtiden.

Galaxy Tab

Samsungs största nyhet – och kanske hela IFA-mässans största – är Galaxy Tab. Det är första gången den visas upp. Hemlighetsmakeriet har varit stort, men nu lägger Samsung all fakta på bordet. Galaxy Tab är en sju tum stor surfplatta som har operativsystemet Android 2.2 och som det går att ringa från; en mix mellan smart mobiltelefon och bärbar dator med pekskärm.

– Man skulle kunna säga att Galaxy Tab har en hel galax utav möjligheter. Det är lätt att se att Galaxy Tab är det perfekta resesällskapet med sina uppkopplingsmöjligheter till internet vart man än är, sin fina bildskärm som visar film i full hd och med inbyggd gps för navigering. Men jag tror att Galaxy Tab kommer att vara minst lika använd hemma i soffan med sitt kompakta format och snabbhet att surfa ut på nätet för att kolla upp något på Wikipedia, kolla sina mejl eller Facebook, säger Thomas Anderfelt.

3d ger en extra dimension till IFA-besöket

Intresset är stort för Samsungs 3d-tv och 3d-hemmabiosystem som kom ut i butik i våras. Hittills har mer än 600 000 3d-tv sålts globalt, målet är två miljoner sålda under 2010. På IFA presenteras ännu fler 3d-nyheter som världens största 3d led-tv, 3d-blurayspelare med inspelningsbar hårddisk samt en 3d-hemmabioprojektor. Dessutom visas ett hemmabiosystem som designmässigt är framtaget för att matcha världens tunnaste led-tv, Samsungs 9-serie. Naturligtvis har båda två stöd för 3d. Faktiskt upptar 3d mer än hälften av Samsungs monter i Hall 20.

Design och trådlöst bland IT-nyheterna

För många besökare är IFA en IT-mässa. Och för den publiken väljer Samsung att för första gången visa upp Samsungs nästa generation av bärbara datorer. Bland de fyra nya modellserierna sticker främst SF-serien ut med sin särpräglade design. Men yta är inte allt – naturligtvis är prestandan både kraftfull och kvalitativ, precis det som Samsungs bärbara datorer är kända för. På IT-sektionen demonstrerar även Samsung hur smarta trådlösa laserskrivare kan vara: de flesta hem har idag flera datorer men få av dem används för att skriva ut eftersom skrivaren oftast är kopplad till en av dem via en kabel. Men med en trådlös laserskrivare kan alla datorer anslutas och användas för utskrifter.

Storsatsning på vitvaror

Samsung vitvaror har samlats i Hall 5.1. Här kan man botanisera bland Samsungs kyl och frys, spishällar och diskmaskiner. Årets mest spännande nyhet är bubbeltvättmaskinen, en tvättmaskin som blandar in små bubblor i tvättvattnet och tvättar lika rent men skonsammare än konventionella tvättmaskiner. Och det till upp till 30 procent lägre energiförbrukning än energiklass A. Man kan säga att tvätt som normalt tvättas i 60 grader ska bubbeltvättas i 40 grader och vanlig 40-gradigt tvätt bubbeltvättas i 30 grader. Det är skonsamt för både kläderna och miljön.

– Sedan vill jag be besökarna i vår vitvarorpaviljong att vara uppmärksamma vart de sätter ner fötterna. Vår robotdammsugare Navibot är nämligen lös. Förresten så har Navibot blivit ännu smartare under sommaren. Numera känner den själv av när dammsugarpåsen är full och går självmant till sin dockningsstation och tömmer den. Om du inte tror mig, gå och se det med egna ögon, säger Thomas Anderfelt.

Årets IFA är fylld av nyheter. Besök gärna Samsungs montrar. Hemelektronik och IT finner man i Hall 20 och vitvaror i Hall 5.1. Nedan presenteras några av produktnyheterna i ett sammandrag.

P  R  O  D  U  K  T  E  R  N  A

MOBILITET

Världspremiär för Galaxy Tab

Galaxy Tab är en helt ny produktkategori där en sju tum stor touchskärm kombinerar mobiltelefonen med den bärbara datorn. Den har full mobilitet med inbyggt mobilt bredband och trådlöst nätverk för anslutning till internet. Via operativsystemet Android 2.2 och dess Android Market kan man ladda ner nya applikationer och spel. Och den starka processorn ger pekskärmen en mjuk touchkänsla och fin bild. Dessutom har Galaxy Tab stöd för Flash så man kan surfa helt obehindrat på alla internetsidor.

Men Galaxy Tab är inte bara en surfplatta, den är även en fulländad smart mobiltelefon med Samsungs användargränssnitt TouchWiz 3.0 och Social Hub där sociala medier såsom Facebook och Twitter kopplas ihop med e-postkonton och kalendrar så att vännernas aktiviteter är samlade på en och samma ställe.

Kommer under oktober med det rekommenderade återförsäljarpriset 9000 kronor.

Tillbehör till Galaxy Tab

Redan från premiären finns det flera bra tillbehör som förhöjer nyttan och värdet av Galaxy Tab. Det externa tangentbordet har nordiska tangenter och ansluts enkelt. På skrivbordet sätts Galaxy Tab med fördel i en dockningsstation, då laddas batterierna samtidigt som man får en behaglig synergonomi och vill man ansluta en extern bildskärm eller tv går det via hdmi-kabel.

I bilen kan Galaxy Tab kopplas in i en dockningsstation som fästs i vindrutan vilket är perfekt för Galaxy Tabs inbyggda gps och navigeringssystem. Har man musik lagrad i Galaxy Tab kan den spelas i bilstereon. Och behöver man ladda batterierna är det möjligt via en laddare som ansluts i cigarettändaruttaget.

Galaxy Tabs mobilitet och portabilitet lockar nog ägaren att bära med sig den överallt. Då kan det vara bra att skydda den mot stötar med någon av de olika fodral som finns att tillgå.

Kommer i butik under oktober i samband med lanseringen av Galaxy Tab.

LJUD & BILD

Världens största 3d led-tv

Fram tills nu har Samsungs största 3d led-tv varit på 55 tum. Nu slås det av en 65-tummare i 8-serien. Det är världens största.

Samsungs 3d led-tv i 8-serien tillhör det absoluta toppskiktet. Med en ram av borstad metall och som är knappt tre centimeter tunn är den en vacker pjäs i varje rum oavsett den hänger på väggen eller står på sin förkromade fyrarmade fot. Bildkvaliteten är i topp och perfekt för den idrottsintresserade eller filmälskaren då den har en extremt snabb bilduppdatering och mörk svärta.

8-serien stödjer det internationella 3d-formatet och är förberedd för tv-sändningar i 3d. Men för den som redan nu vill se direktsänd tv i 3d kan med en knapptryckning på 8-seriens fjärrkontroll omvandla vanliga 2d tv-signaler till virtuell 3d och då få det extra djupet.

65 tum 3d led-tv i 8-serien väntas komma i butik under oktober. Det rekommenderade återförsäljarpriset är 55 000 kronor.

Världens första 3d-blurayspelare med inspelningsbar hårddisk

Samsungs BD-C8900 är marknadens mest ultimata blurayspelare. Förutom att kunna spela upp vanliga bluray-skivor och skala upp dvd-skivor klarar den även bluray-filmer med 3d. Dessutom har den en 500 gigabyte stor hårddisk för att kunna spela in från teven – det motsvarar upp till 120 timmar inspelade tv-program i hd-kvalitet. En smart funktion är att kunna pausa i direktsändningen – tryck på pausknappen och gå ut i köket för att koka kaffe, kom tillbaka med kaffekoppen och starta sändningen utan att ha missat någonting.

Så BD-C8900 är världens första inspelningsbara blurayspelare som har stöd för 3d. Naturligtvis är den även förberedd för att kunna spela in tv-program som sänds i 3d. Dessutom har BD-C8900 internet@tv med direktlänkar till olika tjänster på internet såsom Youtube. Från Samsung Apps går det att ladda ner fler applikationer till internet@tv.

BD-C8900 kommer i butik under september till ett rekommenderat återförsäljarpris på 8000 kronor.

Samsung ensam med Svanenmärkt platt-tv

Samsung är världsunika med tv-apparater som är miljömärkta med Svanen.

Miljömärkningen Svanen utför oberoende granskningar av tv-apparater där hårda krav ställs på både miljö och kvalitet. Under 2009 kunde världens första platt-tv äntligen Svanenmärkas – en led-tv från Samsung. Och innan det året var slut hade Samsung tio Svanenmärkta led-tv.

Ett år senare är det fortfarande bara Samsung som har platt-tv märkta med Svanen. Nu under 2010 har Samsung 47 led-tv som alla bär Svanen.

Ove Jansson, produktansvarig för tv på Miljömärkningen Svanen säger i en kommentar:

– Än så länge är det bara Samsungs platt-tv som har klarat Svanens tuffa tester och krav. Och eftersom Svanen borgar för att teven har låg energiförbrukning i drift och stand-by, är helt fri från kvicksilver och har minimalt med miljö- och hälsofarliga kemikalier är en Svanenmärkt tv är en klimatsmart tv.

Hemmabiosystem i exklusiv design

Samsungs HT-C9950W är stjärnan bland Samsungs hemmabiosystem. Exklusiv design i borstad metall och en perfekt partner till tv-världens kronjuvel – Samsungs supertunna led-tv 9-serien, även den i borstad metall.

Huvudenheten har en infälld kontrollpanel i mitten som kommer upp vid start, den står läckert på ett stativ eller kan väggmonteras. HT-C9950W stödjer bluray i 3d-format och ger en superb bildkvalitet. Naturligtvis spelar den även dvd och cd.

HT-C9900W är ett 7.1-system med en fristående subwoofer och tre högtalarpar som avkodar hd-ljudformat som Dolby True HD och DTS HD master audio. Med Dolby pro Logic IIz får du en omslutande ljudupplevelse, då ljudet även kommer ovanifrån. Och via funktioner som internet@tv och Allshare med stöd för dlna spelar du film, bilder och musik över ditt nätverk.

HT-C9950W kommer i butik under oktober. Priset är 22 000 kronor.

3d hemmabioprojektor

Samsung har datorbildskärmar som visar 3d. Samsung har tv-apparaters om visar 3d. Samsung har hemmabiosystem och blurayspelare som stödjer 3d-formatet. Nu kommer Samsungs första hemmabioprojektor för 3d-filmer, SP-A8000.

På IFA demonstrerar Samsung sin tekniska kompetens och visar upp en projektor som visar 3d. Besök gärna Samsungs monter i Hall 20 och bli hänförd av en värld med den extra dimensionen.

Ur ett tekniskt perspektiv är SP-A8000 en vidareutveckling av den uppskattade SP-A800 och har en ljusstyrka på 1000 ansi lumen, 10000:1 i kontrast och klarar av att projicera en bild mellan 40-250 tum.

Samsung utvärderar den nordiska marknaden för SP-A8000.

VITVAROR

Premiär: Tvätta i bubbelvatten

På IFA är det världspremiär för bubbeltvättmaskinen – Samsungs nya tvättmaskin som sänker energiförbrukningen med upp till 30 procent lägre än energiklass A (A-30). Hemligheten är bubblorna. Genom att blanda tvättvattnet med små, små bubblor går tvättmedlet in i tyget upp till 40 gånger snabbare än tidigare. Resultatet är så effektivt att man inte längre behöver tvätta i 60-gradigt vatten utan att det räcker att tvätta i 40-gradigt vatten.

En tumregel är att med bubbeltvättmaskinen tvättas 40-gradigt tvätt i 30 grader och 60-gradigt tvätt i 40 grader. Det sparar energi och skonar kläderna och det går dessutom fortare att tvätta.

Bubbeltvättmaskinen är den största revolutionen bland tvättmaskiner på många, många år.

Kommer i butik under oktober till ett rekommenderat återförsäljarpris på 9500 kronor.

Självuttömmande robot

Många ögonbryn höjdes när Samsung presenterade sin robotdammsugare Navibot. "Att en dammsugare kunde vara så smart", var en av de vanligaste kommentarerna. Nu är Navibot ännu smartare. Den inte bara dammsuger och laddar sina batterier själv, utan nu känner den av när dammsugarpåsen börjar bli full. Då beger den sig till sin dockningsstation och där tömmer påsens innehåll. Och inte nog med det – efter tömningen rullar den tillbaka dit där den pausade och fortsätter med dammsugningen tills jobbet är klart.

Jo, en dammsugare kan vara smart. En Navibot Max i alla fall. Kommer i butik under 2011.

DIGITALKAMEROR

Magi som lockar fram till skratt

Samsung är ensam om kameror med dubbelskärmar och deras framgång har banat vägen för nytt sätt att fotografera. Det har aldrig varit så enkelt att ta självporträtt. Och den tecknade clownen lockar inte bara fram skratt hos de minsta barnen utan även hos vuxna.

Nu breddas utbudet med en ytterligare modell ST600 och finns i flera olika färger – lila, röd, guldbrun och svart. Avstängd är den 1,8 tum stora främre bildskärmen dold, men som genom magi trollas den fram med ett tryck på knappen.

Den 3,5 tum stora bakre pekskärmen har hela 1,1 miljon pixlar vilket ger en mycket fin skärpa och detaljrikedom. Och med 14 megapixlar, fem gånger optisk zoom och flertalet smarta inställningar som förenklar fotograferingen är ST600 en kamera för hobbyfotografen som vill ha bra kameraprestanda. Kommer i september. Det rekommenderade återförsäljarpriset är 3500 kronor.

Trådlöst direkt från kameran

Tänk tanken att ta en bild och direkt kunna ladda upp den på Facebook eller mejla den till sina vänner. Med Samsung ST80 är det möjligt.

ST80 är en kompaktkamera som har inbyggt wifi för uppkoppling till trådlösa nätverk. Och med kamerans förinstallerade konto till Boingos över 120 000 hotspots världen över finns anslutning till internet nästintill överallt. Bilder och filmer kan sedan läggas upp på Facebook, Picasa och Youtube direkt från ST80. Vill man skicka bilderna som e-post har kameran en egen mejlklient. I mejlet kan man även skriva med en liten hälsning.

En annan smart funktion i ST80 är redigeringsverktyget. Direkt i kameran går det att klippa ut detaljer från fotot och förstora. Och klipper man exempelvis ut en skylt kompenserar kameran automatiskt det eventuella djupet i perspektivet så att bilden blir rak.

ST80 finns i färgerna vit, svart och rosaröd. Har 14,2 megapixlar, tre gånger optisk zoom samt filmar i hd-format. Förutom wifi har ST80 även stöd för dlna. Är i butik under september. Det rekommenderade återförsäljarpriset är 2500 kronor.

Kamera med inbyggd usb-kontakt

Samsungs nya kompaktkamera PL90 är perfekt för de som inte har lust att leta efter sin usb-kabel varje gång man vill föra över sina foton från kameran till datorn – den är nämligen integrerad i kameran och fälls ut då den behövs. Dessutom behövs inga drivrutiner och kameran laddar batteriet samtidigt som den är inkopplad i datorn. Det är smart när man är på besök hos vänner eftersom man kan tanka över bilderna direkt på plats.

För övrigt är PL90 en liten och smidig kamera på 12 megapixlar som är lätt att använda och har en rad fina funktioner som stöd för bra foton. Den digitala stabilisatorn minimerar skakigt suddiga bilder. Med leende- och blinkdetektorer blir porträttfotograferingen enkel. Och Smart Auto hjälper till att välja rätt scenläge för bästa bildresultat. PL90 är i butik under september. Det rekommenderade återförsäljarpriset är 1500 kronor.

DIGITALA VIDEOKAMEROR

Ultraportabel utan sladdar

Tröttnat på att leta efter usb-kabeln för att kunna koppla ihop videokameran med datorn? Med den lilla pocketmodellen HMX-E10 är det ett minne blott – den har sin usb-kontakt integrerad i kameran. Dessutom behövs inga drivrutiner utan vill man föra över sin film till en dator är det bara att plugga in videokameran och börja tanka.

Små ultralätta videokameror som HMX-E10 är något man bär med sig överallt och filmar med när lusten faller på. Med den mjuka utformningen ligger den skönt i handen. Pekskärmen på baksidan är på hela 2,7 tum och på den kan man redigera sin bild direkt tack vare det inbyggda redigeringsprogrammet. Och vill man lägga upp filmen på Youtube finns det direktfunktion för det.

HMX-E10 filmar i full hd och objektivet kan vridas 270 grader kring sin axel. Flera smarta effekter kittlar filmarens kreativa ådra – varför inte skapa en känsla av en gammal stumfilm, låt verkligheten bli som tecknad film eller uppleva världen från en modelljärnvägs perspektiv?

HMX-E10 är endast 57,5x108,5x16,5 millimeter och finns i färgerna orange, vitt och svart. Kommer i butiken under september. Det rekommenderade återförsäljarpriset är 2000 kronor.

Med fokus på ergonomi

Samsung utmärker sig med att ha en serie av videokameror där ergonomin står i fokus. Den senaste modellen heter HMX-T10. Likt föregångarna har HMX-T10 ett objektiv som är vinklat 20 grader så när man filmar håller man videokameran med en rak handled. Det är inte lika tröttande och sliter betydligt mindre på leder än traditionella videokameror.

För bästa bildkvalitet har HMX-T10 optisk stabilisering och filmar med en avancerad BSI CMOS-sensor i full hd. Schneiderobjektivet har 10 gånger optisk zoom. Den utfällbara pekskärmen är på 2,7 tum och via den kan man redigera sina filmer genom den inbyggda redigeringsfunktionen.

HMX-T10 finns i färgerna vit, röd och svart i ett kompakt format om 54,3x118x38,6 millimeter. I butik under september. Det rekommenderade återförsäljarpriset är 3000 kronor.

IT-PRODUKTER

En netbook som sticker ut

Tycker du att alla bärbara datorer ser likadana ut? Det gäller inte Samsungs senaste netbook NF310. Få datorer skiljer sig från mängden som NF310 och redan hopfälld känner man att detta är en välbyggd netbook.

Designmässigt spelar NF310 i en egen liga med sina mjuka böljande former och läckra innandöme. Den har en ljusstark tio tum stor led-bildskärm med så hög kontrast att den till och med klarar av att visa filmer i hd-kvalitet. Samsungs bärbara datorer är kända för fina batteritid och NF310:s sexcelliga batteri har en batteritid i drift upp till 11 timmar. Och med nya Intel Atom-processorn med dubbla kärnor och nya snabba DDR3-minnen är prestandan hos NF310 så nära en traditionell laptop det går att komma.

I butik under oktober. Det rekommenderade återförsäljarpriset är 4000 kronor.

Samsungs nya serier av bärbara datorer

Under hösten kommer Samsung med fyra nya familjer av bärbara datorer. De kommer i butik under oktober.

SF-serien. Med design av mjuka böljande linjer och svart insida lämnar datorerna i SF-serien ingen obemärkt. Skärmen är av ljusstark led-teknik och inuti chassit finner man bland annat Intels i3-processor och grafikkort från Nvidia. Finns i två bildskärmsstorlekar, 13,3 tum och 15,6 tum. Rekommenderat återförsäljarpris är 9500 kronor.

QX-serien är Samsungs bärbara datorer i chassi av borstat aluminium för användare som kräver extra mycket mobilitet, det vill säga lätta maskiner med bra prestanda och lång batteritid. Finns i två storlekar, 13 och 15 tum, och väger 2,1 respektive 2,37 kilo. De har Intel i5-processor och fyra gigabyte arbetsminne. Det rekommenderade återförsäljarpriset är från 11 000 kronor.

RF-serien är Samsungs största och mest kraftfulla bärbara datorer med en modell som är på 17 tum, men finns även som 15 tum. Ovansidan av locket är unikt med hur ljuset reflekteras. Under locket finner man en bildskärm som visar i hd-format. Dessutom kan datorn konfigureras med de vassaste komponenter som finns att tillgå, exempelvis grafikkortet Nvidia GT420 2GB, Intel i7-processor samt dubbla hårddiskar. Det rekommenderade återförsäljarpriset börjar på 10 000 kronor.

RV-serien kallas Samsungs mest prisvärda modeller. I Norden lanseras 15 tum-modellen med ett rekommenderat grundpris på endast 5000 kronor. Den har en robust teknisk plattform och Samsungs världsledande kvalitet och tvåårig garanti. Led-skärmen och det numeriskt tangentbord gör att datorerna i RV-serien sticker ut i klassen.

Trådlösa skrivare i varje hem?

Hur många datorer finns det i hemmet? För bara ett par år sedan fanns det en dator per hem, idag är det vanligt att varje familjemedlem har varsin. Hur många skrivare finns det i ett hem? Det vanligaste svaret är en. Och till den krävs det oftast en kabel för att ansluta datorn. Plus drivrutiner som oftast ligger på en cd-skiva i någon låda.

Hemmen blir allt mer trådlösa i och med routrar till internet. Detta har Samsung tagit fasta på och kan på IFA demonstrera fem olika laserskrivare för konsumentmarknaden – alla utrustade för trådlös uppkoppling via router till datorn. En fin finess är Samsungs generiska drivrutiner för sina laserskrivare vilket innebär att man kan ansluta sin dator direkt utan avancerade installationer.

Samsungs laserskrivare utrustade för trådlös uppkoppling är ML-1865W, SCX-3205W, SCX-4623W, CLP-325W och CLX-3185W. Det rekommenderade återförsäljarpriset för en laserskrivare med trådlös uppkoppling börjar på 1300 kronor (ML-1865W).

Bild i bild i datorbildskärmen med tv

Samsungs datorbildskärm FX2490HD har inbyggd tv-mottagare där tv-bilden kan visas infälld i kanten samtidigt som man arbetar i sitt datadokument. Naturligtvis kan man se hela tv-bilden på skärmen i fall man så vill.

FX2490HD har även en inbyggd mediespelare så man kan se på film direkt från ett usb-minne/extern hårddisk eller ansluten dvd-/blurayspelare utan att behöva koppla in datorn.

Skärpan är superb på den 24 tum stora led-skärmen som visar i full hd. Och med sitt fyrfotade stativ förgyller FX2490HD vilket rum som helst. Kommer i butik under september. Det rekommenderade återförsäljarpriset är 4500 kronor.

En svårslagen datorbildskärm

Gillar du datorspel och vill impa på polarna? Då är MD230 det du ska ha.

MD230 är tre till sex datorbildskärmar som sitter på ett stativ. De kan antingen samverka eller arbeta var för sig gentemot en dator. Även då den stora marknaden för MD230 är säkerhetsföretag och banker så är den garanterat en gamers dröm. Tänk tanken att spela WoW på sex parallella skärmar i full hd. Det betyder 5760x2160 pixlar. Ingen annan kommer ha samma breda synfält och bli lika svårslagen.

Det rekommenderade återförsäljarpriset är 35 000 kronor.

En vägg av skärmar

Samsung är stolta över sina datorbildskärmar och digitala skyltar. På IFA visar Samsung vad man kan göra med dem. Som exempelvis bygga en gigantisk stor videovägg där skärmarna får samverka till ett vackert bildspel och videokonst.

Som ett artistiskt inslag på IFA har Samsung monterat upp en 70 tum stor 700DXn, ett par 46 tum 460DXn, 40 tum 400CXn och 32 tum 320MXn samt en 23 tum 230MXn. Varje digital skylt kan arbeta var för sig eller som här på IFA i samverkan med varandra.

Testa 3d utan glasögon

Morgondagens 3d behöver inte speciella glasögon. Den sanningen visar Samsung under IFA på en 52 tum stor digital skylt som visar 3d-material. Och för att kunna se effekten behövs faktiskt inga extra 3d-glasögon. Hur lång tid det kommer att ta innan tekniken finns kommersiellt gångbart kan inte Samsung uttala sig om i dagsläget, men besök gärna Samsungs monter och prova framtiden redan idag.

Första netbook med inbyggd 4g-modem med stöd för 3g och 2g

Samsung var först i världen med kommersiellt 4g-modem som även har stöd för 3g och 2g. På IFA demonstrerar Samsung att man även klarar av att bygga in den typen av modem i en netbook, Samsungs N350. Tekniken baseras på LTE vilket är den standard som just nu byggs ut i Sverige och Norge.

Här finns Samsung under IFA:

Hall 20: Ljud & Bild, Digitalkameror, Digitala videokameror, IT-produkter

Hall 5.1: Vitvaror

Twitter: http://www.twitter.com/Samsung_IFA2010

Ämnen


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material