Skip to content
Samsung Electronics presenterar världens första Dual UHD-spelskärm, Odyssey Neo G9 57"

Press release -

Samsung Electronics presenterar världens första Dual UHD-spelskärm, Odyssey Neo G9 57"

Samsung Electronics Co., Ltd. presenterar framtiden för spelmonitorer med de senaste tilläggen till Odyssey-monitorserien: Odyssey Neo G9 57” (Modellnamn: G95NC) och Odyssey Ark 55” (Modellnamn: G97NC). Spelmonitorerna visas upp på Gamescom 2023 - världens största mässa för för dator- och TV-spel, som hålls från den 23:e augusti 2023 till den 27:e i Köln, Tyskland - och Odyssey Neo G9 57” går nu att förbeställas globalt.

I Sverige blir Odyssey Neo G9 57’’ tillgänglig för förbeställning från och med idag, till ett rekommenderat pris på 29 990 SEK, och den uppdaterade versionen av Odyssey Ark 55’’ i oktober, till ett rekommenderat pris på 31 990 SEK.

"Spelvärlden utvecklas ständigt. Den senaste monitortekniken är avgörande för att spelare ska kunna öppna dörrar till nya äventyr och prestera sitt bästa. Samsung strävar efter att vara ledande inom spelmonitorer och med våra senaste Odyssey-monitorer ökar vi nivån av uppslukning och skapar nya upplevelser för spelare över hela världen”, säger Hoon Chung, Executive Vice President för Visual Display Business på Samsung Electronics. "Gamescom är en plats där framtidens spel diskuteras och vi kan inte tänka oss en bättre plats att visa upp framtidens bildskärmar på."

Odyssey Neo G9 57” erbjuder spelare nästa nivå av fördjupning och specifikationer

Odyssey Neo G9 57" (G95NC) är designad för att leverera banbrytande visuella upplevelser för spelare som vill förbättra prestandan och vässa sina konkurrensfördelar. Med världens första Dual Ultra-High-Definition (DUHD) skärm och flera höghastighets-anslutningsmöjligheter, har Odyssey Neo G9 57" redan tilldelats Best of Innovation Award under CES 2023.

1000R-böjningen i 57-tumsskärmen är lika bred som två 32-tums UHD-skärmar och sveper runt användaren med knivskarpa bilder och skapar ett brett synfält, något som tar dem djupare in i spelet än tidigare.

Quantum Matrix Technology driver Samsungs Quantum Mini LED-belysning i skärmen, som erbjuder mindre och mer diskreta dimming zones. Resultatet ger en mer distinkt skillnad mellan ljusa och mörka områden på skärmen, med skarp kontrast och mindre alstring av ljus.

Odyssey Neo G9 57” får ut det mesta av sin Quantum Mini LED-belysning genom att kombinera den med VESA Display HDR™1000. Med en toppljusstyrka på 1 000-nit framstår HDR-innehållet levande och verklighetstroget, med noggrann färg- och kontraståtergivning, samt förhöjt färguttryck och djup.

Spelprestandan matchar nivån på visuell kvalitet för att hjälpa spelare att nå sin fulla potential. 240 Hz uppdateringsfrekvens och ned till 1ms gray-to-gray(GTG)-svarstid[1] ger mindre oskärpa och minimerade eftersläpningar i bilden, vilket gör att spelare kan reagera omedelbart och öka vinstchansen samtidigt som de njuter av en smidig spelupplevelse och spännande gameplay. Dessutom synkroniserar AMD FreeSync™ Premium Pro skärmen för en stabil, klarare bild.

Odyssey Neo G9 57” erbjuder VESA-certifierad DisplayPort (DP) 2.1-anslutning, vilket underlättar friktionsfritt spelande, effektiv videouppspelning och Neo G9:s DUHD-upplösning upp till 240Hz.[2] Förutom DP2.1, erbjuder Odyssey Neo G9 57” även HDMI 2.1 och en USB-hub, så att spelare kan koppla upp alla sina enheter och förbättra spelupplevelsen med mindre krångel.

"Genom att ta DisplayPort 2.1-anslutning till en spelmonitor öppnar Samsung nya dörrar för spelare", säger Scott Herkelman, Senior Vice President och General Manager, Graphics Business Unit på AMD. "Mer bandbredd, högre hastigheter och snabbare uppdateringsfrekvenser ger nya nivåer av prestanda och visuell återgrivning i spel, och tillsammans kommer de nya Samsung-skärmarna och Radeon RX 7000-seriens grafikkort att leverera levande och uppslukande spelupplevelser."

Med en så bred och högupplöst skärm samt nya ingångar kan spelare använda Odyssey Neo G9 57” istället för att ha flera bildskärmar och därmed minska stöket på skrivbordet, samtidigt som de skapar en bekväm set-up för multitasking på en enda skärm. Picture-in-Picture och Picture-by-Picture mode erbjuder mer input samtidigt, och monitorn använder Auto Source Switch+ för att direkt ansluta till nya enheter utan att behöva bläddra genom ingångskällor. Ett ergonomiskt stativ, Core Lighting+ och CoreSync gör att monitorn passar i alla miljöer och matchar spelets stämning med omgivande belysning.

I augusti och september 2023 firar Samsung Odyssey Twitch kanalen också lanseringen av Odyssey Neo G9 med ett speciellt evenemang, Odyssey Evolves. Under eventet kommer några av de största streamarna att spela de hetaste spelen på Odyssey Neo G9 57” och ge bort priser till följarna – inklusive en $10 000 spel-set-up som inkluderar Odyssey Neo G9.

Utforska nya gränser med den uppgraderade Odyssey Ark 55"

Odyssey Ark, världens första 55-tums spelskärm med 1000R-böjning, har fått en uppdatering. Med utgångspunkt i framgången med den ursprungliga Odyssey Ark har Samsung tagit den nya Ark:en till nästa nivå baserat på spelarnas feedback. Utöver den fantastiska bildkvaliteten, formfaktorn och spelprestanda på professionell nivå, kommer nya funktioner designade för uppkoppling, bekvämlighet och prestanda att kunna tillfredsställa spelare som letar efter ultimat underhållning.

Med en uppdateringsfrekvens på 165Hz och responstid ned till 1ms (GTG)[3] får spelare fördelar som kan föra dem närmare vinsten, samtidigt som Cockpit mode skapar helt nya perspektiv att utforska i en vertikal riktning.

Ytterligare adderade funktioner till Odyssey Ark (modellnamn: G97NC) inkluderar den nya Samsung Multi View, som låter användare se upp till fyra källor på skärmen samtidigt.[4] Detta tar funktionerna med split-screen till nästa nivå, vilket ger spelare bekvämliget och full kontroll på en och samma skärm, även när externa enheter används. En skärm med flera ingångar skapar ett funktionellt och strukturerat skrivbord, så att spelare kan fokusera på spelet. I nya Multi View kan användare se input från tre HDMI-portar och DP1.4-anslutningen samtidigt. Denna nya DP-ingång kan också stödja 4K UHD-strömmar, för underhållning i hög kvalitet.

The Ark är numera mer än en personlig spelskärm – det är en enda källa för alla datorbehov. Den adderade KVM-switch-funktionen[5] gör Odyssey Ark till en kommandostation som skapar en smidig multitasking-upplevelse över flera enheter. Användare kan styra alla enheter som är anslutna till monitorn, med en enda mus och ett enda tangentbord.

Besök Samsung på GamesCom i Hall 9 för att se dessa globalt tillgängliga monitorer med egna ögon. För att lära dig mer om Samsungs skrämar och displayprodukter, besök: https://www.samsung.com.


[1] Den faktiska svarstiden kan variera beroende på innehåll och bildskärmsinställningar.

[2] Dual UHD 240Hz stöds endast av grafikkort som stöder Display Port 2.1 (UHBR 13.5) eller HDMI 2.1 (FRL 6). Support och faktisk uppdateringsfrekvens kan variera beroende på grafikkort.

[3] Den faktiska responstiden kan variera beroende på innehåll och skärminställningar.

[4] I Cockpit Mode kan Multi View visa upp till tre skärmar på en display.

[5] Varje dator måste anslutas via USB Upstream-kabel, som säljs separat. Kräver programmet Easy Setting Box på varje PC.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances