Skip to content
Samsung Electronics Nordic uppmuntrar medarbetare att göra samhällsnytta

Press release -

Samsung Electronics Nordic uppmuntrar medarbetare att göra samhällsnytta

I dag lanseras Changemaker – ett initiativ för att Samsungs medarbetare i Norden enkelt ska kunna göra skillnad i lokalsamhället, för sin egen hälsa och klimatet. Målet är att engagera alla medarbetare i Norden under 2021. På global nivå har Samsungs medarbetare tidigare bidragit med cirka 1 000 000 volontärtimmar per år.

På den nya digitala plattformen utmanas anställda att göra alltifrån mindre förändringar i vardagen till större insatser under längre tid, allt med ett socialt och miljömedvetet fokus. Genomförda aktiviteter samlar poäng, både i team och individuellt. Detta gör att kollegor sporrar varandra, man bygger teamkänsla och att det enkelt går att mäta resultatet. Aktiviteterna kan vara alltifrån enkla och små förändringar i vardagen som att cykla till jobbet och äta vegetariskt till större insatser som att stötta personer som har svårt att få tillgång till utbildning eller ta fram en marknadsstrategi för en organisation inom ungdomshälsa.

- Med Changemaker vill vi uppmuntra våra medarbetare att bidra med olika typer av värdefulla insatser. Med över 600 medarbetare i Norden kan våra handlingar tillsammans göra skillnad. Jag ser fram emot att följa och redovisa resultatet, säger Elin Wallberg, Corporate Citizenship & Partnerships Manager. 

Changemaker är en del av Samsung Electronics Nordics CSR-arbete. Ett område som Samsung arbetar aktivt med, särskilt då den yngre generationen, däribland Generation Z, värdesätter ett företags syfte och värderingar högre än vinst. Undersökningar på området visar att företag som försöker förbättra samhället och miljön uppnår högre engagemang och ökat förtroende.[1]

Changemaker har utvecklats i samarbete med företaget Alaya.

[1] Corporate Social Responsibility and Employee Engagement: Making the Connection

Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667